Dagboka tirsdag 18. april 2017

To Vålerenga-lag dro i vesterled i går. Både damene og herrene kjempet om tre poeng – men fikk de det? Og vi ser på hvorfor vi ikke får se damelaget på TV. Det gikk åt skogen i Molde. Tre mål i første omgang og ett i andre, begge i Moldes favør, gjorde reisen hjem for Vålerengas … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 18. april 2017»

To Vålerenga-lag dro i vesterled i går. Både damene og herrene kjempet om tre poeng – men fikk de det? Og vi ser på hvorfor vi ikke får se damelaget på TV.

Det gikk åt skogen i Molde. Tre mål i første omgang og ett i andre, begge i Moldes favør, gjorde reisen hjem for Vålerengas supportere ekstrem tung. Dagboka orker rett og slett ikke å tenke mer på selve kampen så vi henviser dere til referatet vårt for mer informasjon.

Vi skal derimot tenke litt på dette med tilskuertall. Forrige uke så tenkte vi høyt rundt antall tilskuere på Vålerengas kamper. Vi så på mange faktorer, men felles var at de var utenforliggende. Det var alt annet enn oss; alt annet enn Vålerenga. Nå stikker vi fingern i det vonde hullet. Det er ikke dere – det er oss. Sånn Vålerenga framstår nå så trekker de ikke tilskuere. De trekker i alle fall ikke mer enn den harde kjernen mot Sogndal.

Og dette er faktisk ikke alle andres feil. Dette er Vålerengas egen feil. Det er Klanens feil. Det er supporternes feil.

Vålerengas feil fordi spillet absolutt ikke er sjarmerende. Det er Klanens feil fordi de ikke klarer å mobilisere. Det er supporternes feil fordi de hausser opp laget før sesongen og når det går trått så gidder de møte opp.

Så legger vi litt skylda på Sogndal også – de er ikke akkurat en fest de heller

Sogndal er så kjipe at de ikke bryr seg om egne spillere som ligger nede.
Sogndal er så kjipe at de ikke bryr seg om egne spillere som ligger nede.

Tap i Avaldsnes

Vålerengas damelag var første lag ut i dyst i går. Seriestarten gikk foran 349 tilskuere i Avaldsnes. Den skulle ende med tap. 2-1 til Avaldsnes ble sluttstillinga. Avaldsnes scora først, så fulgte Vålerenga opp med straffescoring av Synne Sofie Christiansen etter 31 minutter. Det hjalp dessverre ikke. I det 57. minutt scora Avaldsnes igjen og sørga for at alle tre poeng blei igjen i denne forblåste bygda.

Akkurat hvordan kampen var veit vi dessverre ikke. Det var kun andre omgang som gikk på Dagbladets stream, men den fikk ikke Dagboka sett. Kjipt nok.

Neste kamp er i Vallhall mot Røa. Den går lørdag 22. april klokka 15:00. Ta med deg unger, naboer og svigermødre. Fotball er gøy!

Men hvor er TV-sendinga?

Når vi er inne på borteoppgjøret i Avaldsnes så må vi samtidig se på hvorfor vi ikke får lov til å se toppserieball på TV. Det er ikke helt sant. NRK har sagt de skal sende ti kamper. Ti av 132. Vi aner ikke hvilke kamper det er, men det var ikke oppgjøret i går. Det var faktisk ingen oppgjør fra seriestarten i det hele tatt.

Dagboka syns det er for dårlig. NFF snakker om at damefotballen er viktig for dem. Da er det veldig irriterende å se at det ikke virker sånn i det hele tatt. Joda, Dagbladet har påtatt seg rollen som rikskringkaster og sender kampene på nett. Det er vel og bra det, men vi er såpass interessert i fotball at vi tilnærma krever å se minst en kamp fra Toppserien på TV. Hver runde.

Vi forventer ikke at det skal spyttes inn flere milliarder inn i damefotballen. Det vi forventer er at mediene faktisk bryr seg – og ikke bare når det er mesterskap.

Det kan ikke være sånn at NFF klager på at ingen bryr seg når de ikke klarer å pushe fotballen ut til folket.

Rekruttene starter i dag

I dag spiller Vålerenga 2 sin første kamp i den nye PostNord-ligaen. Dette er 2. divisjon bare spissa. Vi tror det blir bra. Det er utelukkende positivt at man skreller vekk de laga som du VEIT ikke har noe i toppfotballen å gjøre. Vålerenga 2 er et av de laga som må bevise at de har noe der å gjøre. Det tror vi også de gjør. Tre lag rykker ned, Vålerenga 2 holder seg nok såvidt over.

VIF2 – Raufoss spilles i Vallhall og starter 19:00.

Vålerenga i dag

Vi stikker i Vallhall for å se rekruttlaget overkjøre Raufoss. Det tror vi blir gøy.

 

Legg igjen en kommentar