Gigantiske problemer defensivt

Ronny Deila har grunn til å se bekymret ut: Mange har allerede sett det, men mot et høyst ordinært Molde-lag ble Vålerengas gigantiske problemer defensivt så til de grader avslørt. Molde – Vålerenga 4-0 (3-0). 7226 tilskuere. Vålerengas lag: Sandberg – Lundström, Nakkim, Näsberg, Juklerød – Lekven, Grindheim – Ibrahim (Grødem 57. min) – Finne (Berntsen … Fortsett å lese «Gigantiske problemer defensivt»

Ronny Deila har grunn til å se bekymret ut: Mange har allerede sett det, men mot et høyst ordinært Molde-lag ble Vålerengas gigantiske problemer defensivt så til de grader avslørt.

Molde – Vålerenga 4-0 (3-0). 7226 tilskuere.

Vålerengas lag: Sandberg – Lundström, Nakkim, Näsberg, Juklerød – Lekven, Grindheim – Ibrahim (Grødem 57. min) – Finne (Berntsen 63. min), Kjelsrud Johansen, Zahid. Moldes målscorere: Sander Svendsen (6 min, 27 min), Ivan Näsberg (selvmål 10. min) Bjørn Bergmann Sigurdarsson (46 min). Gule kort: Ivan Näsberg (62. min), Daniel Berntsen (83. min)

Og når VPN snakker om defensive problemer, snakker vi om mer enn den bakre fireren. Det svikter over hele linja.

1-0 kom etter at Molde-keeper beiner ballen ut fra egen fem-meter. Markus Nakkim vinner hodeduellen på egen banehalvdel, men nikker til Sander Svendsen som får en tå på ballen foran Robert Lundstrøm. Svendsens tå blir til en pasning, og deretter stormer unggutten fremover uten at noen andre enn Nakkim prøver å løpe han opp. Dette er for svakt, og foran tv-en er det lett å si at Nakkim burde spurtet tilbake. Men hvorfor var det ingen andre som fulgte han?

2-0 kom etter nok en langpasning fra egen banehalvdel. Nakkim tar dessverre ikke ut noe sikring, Molde-spilleren får dempet ballen i 16-meteren og skyter løst i stolpen. Ivan Näsberg jager etter ballen, men får dessverre ikke klarert, og det blir selvmål.

3-0 Ballen spretter frem og tilbake i Vålerenga-feltet, man kan trygt si at den ikke spretter Vålerengas vei, og etter klassisk klabb og babb blir det 3-0. Lite å gjøre med den.

4-0 Molde-spiller får slå inn fra kanten totalt upresset, og Molde-spiller foran mål får gå opp uhindret. Ivan Näsberg blir rett og slett for veik, og vi ser nok en gang ut som smågutter mot menn.

Det er lett å peke på Ivan og Markus i dag. To 20-åringer (blir snart 21) som åpenbart har måttet fylle litt for store sko så langt i årets eliteserie. De er ikke bautaer som kan dominere i forsvar i kamp etter kamp, men ideelt sett skal de matches forsiktig, og sådan spilles gode.

Men det er ikke dagens virkelighet i Vålerenga. Det er nå åpenbart at Vålerenga burde handlet forsvarsspillere som kunne gått rett inn på laget og markert seg. En type som Panzer ville vi elsket. Til nød kunne vi akseptert en Chiellini, Godin eller Ramos, en med ballene uttapå shortsen og villig til å gjøre det meste for ikke å tape dueller.

Faktum er at dagens midtbane heller ikke er god nok defensivt. Og når to unge midtstoppere ikke får den hjelpen de skal fra en Busquets eller Kantè (eller Grindheim og Lekven), ser vi veldig, veldig svake ut. 

Ronny Deila er vel strengt tatt mest kjent for å få sving på det offensive, og antagelig har Amund Skiri mye ansvar for det defensive. Men for tiden fungerer det verken defensivt eller offensivt, og fire i sekken mot et høyst ordinært Molde-lag, er grunn til bekymring. At vi har ballen 57 prosent av tiden (VG live) betyr absolutt nada.

Men det kunne vært verre, vi kunne vært Lyn, og vi kunne ha åpnet med fire strake tap, som vi gjorde i fjor. I år har vi tross alt tre poeng.

Søndag kl 18 kommer Sogndal til Ullevaal. Det eneste vi kan gjøre er å håpe og tro at Vålerenga spiller bedre defensivt allerede da. Og husk, vi henger fortsatt med i cupen.

PS. NTB har intervjuet Ronny Deila, og vi siterer telegrambyrået:

– Var dette årsverste fikk Ronny Deila spørsmål om?

– Ja på papiret i hvert fall. Vi fikk en dårlig start og kom under 0–2 på litt for enkle ting, og da dro vi det med oss gjennom hele kampen. Vi tapte fullt fortjent, sa Ronny Deila til NTB.

– Vi må vite hvor vi står. I fjor så slet vi med å holde oss helt fram til siste kamp. Vi må prøve å bli bedre enn det. Det har vi gode muligheter for og vi har tre poeng mer enn i fjor. Jeg vet jo hva som bor i denne gjengen her. Jeg har sett dem spilte fantastisk fotball i vinter. Vi må bli enklere og tydeligere, sa Deila.

– Vi må få gutta bedre inn i rollene sine og gjøre dem trygge. Jeg gjentar, vi skal bli bedre enn i fjor og det laget her har ikke vært blant de seks beste på en mannsalder, i hvert fall siden 2010.

Legg igjen en kommentar