Dagboka mandag 6. juni 2016

Vi knaller i gang uka med landslagsfotball, Morten P. fra Dagbladet, Niklas Gunnarsson, Jesper Arvidsson, FIFA, en 60-åring og Raymond Johansen. Dessuten beklager VPN. Igjen. Her blir´e en lun sommer dag. Belgisk blå mot norsk rødt fe  Som venta blei Belgia hakket for vasse for Norge i gårsdagens treningskamp. Vi visste hvilken vei det ville … Fortsett å lese «Dagboka mandag 6. juni 2016»

Vi knaller i gang uka med landslagsfotball, Morten P. fra Dagbladet, Niklas Gunnarsson, Jesper Arvidsson, FIFA, en 60-åring og Raymond Johansen. Dessuten beklager VPN. Igjen. Her blir´e en lun sommer dag.

Belgisk blå mot norsk rødt fe 

Som venta blei Belgia hakket for vasse for Norge i gårsdagens treningskamp. Vi visste hvilken vei det ville gå da MAX sin kommentator annonserte «en bra start for Norge» allerede etter første minutt. Etter andre minutt skåra Belgia sitt første. Rett nok var visst Norge bra. Innmari bra! Nesten verdensmestere, faktisk. Egentlig er ikke Norges landslag ulikt Oslos Vålerenga. I bunn og grunn dritbra til tross for at vi sjeldent eller aldri vinner.

Det er egentlig litt trist.

Dagbladet er på ballen og Morten P. slår fast følgende:

OG DA VAR vi gode. Og noen ganger veldig gode. Når spillet går i et tempo som passer farten til Ole Selnæs, Stefan Johansen og Markus Henriksen ser midtbanen plutselig ut som en midtbane.

Med andre ord henger norske fotballspillere greit med i svingene så lenge motstanderen tar en aldri så liten siesta. Heldigvis har Dagbladet fått en funksjon «kan denne artikkelen bli bedre?». Selvsagt kan den det, så vi har foreslått at Morten P. får andre arbeidsoppgaver enn å skrive kommentarer. Da blir det bra!

Intervju med Gunnarsson

Vi har stilt spørsmåla du alltid har ville stille til Niklas Gunnarsson. Kommer han tilbake til Vålerenga? Er det gøy å bli leid ut? Fikk han ereksjon da han ble cupmester i utlandet? Mye av dette får du svar på ved å lese intervjuet selv. Her.

I en facebookgruppe ble det slått fast at Gunnarsson har blitt hetset og mobba av egne supportere på Ullevaal og i sosiale medier. Uten at vi rakk å spørre om akkurat dette sier Gunnarsson:

Leste faktisk et innlegg for en god stund siden, der diskusjonen var at jeg valgte å bytte klubb fordi jeg hadde store problemer å spille foran Klanen. Jeg kan bekrefte her og nå at det er noe av det dummeste jeg har lest og hørt. Så lenge jeg har spilt i Vålerenga har jeg alltid hatt et godt forhold til Klanen.

Da har vi fått oppklart det. Uansett, denne Dagboka ønsker Gunnarsson tilbake i blått. Han er en likenes kar som utad representerer klubben på en framifrå måte.

Hater Jesper Arvidsson oss?  

Det svenske nettstedet Fotbolldirekt (FD) har intervjua Jesper Arvidsson. Om svenske supportere kontra norske siteres han på følgende:

– Det är klasser bättre än i Norge. Det är bättre tryck, mer folk och mer uppmärksamhet i Sverige. Jag tror knappt jag pratat med media sedan jag kom hit (skratt). Jag har dock aldrig hört något negativt från publiken i Norge, de är jävligt snälla.

Hva skal man si til sånt? Dagboka synes jo svensk fotball er klasser bedre enn den norske også, men Jesper er jævlig snill. Det skal han ha. Vi har aldri hørt noe negativt fra ham. I grunn har vi ikke sett så mye fra ham heller. Vi kan jo si det sånn at Jesper briljerer på banen, så skal vi briljere på tribunen?

Så bra, da er vi enige om det.

FIFA, en klubb for de med interesse for korrupsjon

Det internasjonale fotballforbundet, FIFA, skal egentlig ivareta fotballens interesser. I stedet er det en klubb for folk med interesse for korrupsjon og egne lønninger. På fredag ble det kjent at  Blatter, eks-generalsekretær Jerome Valcke og eks-finanssjef Markus Kattner er mistenkt for å ha gitt seg selv ulovlige bonuser og lønnsøkninger på 670 millioner kroner.

For Dagboka er det knekkende likegyldig om bonusene og lønnsøkningene er ulovlige eller lovlige. Greit er det uansett ikke. Du kan rett og slett ikke sitte å bestemme egne lønninger og bonuser på denne måten hvor kompisene dine er de som godkjenner. Under forutsetning at du godkjenner kompisene dine sine tilsvarende bonuser og lønninger. Så fremt du ikke er FIFA. Eller Stortinget. Eller NFF. Eller Norges idrettsforbund. Ey, aner vi et mønster, her? Noe med folk på toppen som ikke vil la sine lønninger dikteres av folk under seg på rangstigen, eller noe sånn? Vi tror det ligger noe dypt her….

Kjetil Siem har i hvert fall kommet hjem.

Raymond, hva skjer på Jordal?

Kort oppsummert er det sånn at Oslo trenger en ishall på 14.000 kvadratmeter mens politikerne synes, uvisst av hvilken grunn, at 11.000 kvadratmeter holder. Avviket er altså på 3.000 kvadratmeter. Det finurlige er at begge deler kan realiseres innenfor samme kostnadsramme, det er bare et spørsmål om hvordan du disponerer penga. Disse kvadratmeterne de vil kutte fra politisk hold går utover infrastruktur som garderober og garasje for ismaskinene. Følgelig vil det bli dårlige kår for breddeidretten som også bruker Jordal, det er lett å glemme om at ishallen handler om Vålerengas a-lag i ishockey.

Akkurat nå ser det ut som om folka på Rådhuset er mest opptatt av å leke Game of Thrones, en lek Osloidretten blir sittende med svarteper. Eller utvidet analåpning og dolk i ryggen. Dagboka synes dette er trist og håper Raymond Johansen tar seg bryet med å be sine kolleger skjerpe seg og gjøre denne jobben skikkelig. Noe som betyr en fult utbygd hall.

Du er vel sjef Raymond, er du ikke?

Ungdommen har blitt gamle

Anders Krystad var en gang en ung og hakke gal supporter som dreiv verden til vanvidd ved å være i konstant opposisjon. Så blei han med på etableringa av Klanen. I dag har han blitt president for «Fotball for alle» i Vietnam og 60 år. Dagboka gratulerer presidenten.

VPN beklager

I flere måneder har denne nettsiden gitt deg bilder fra stadionbygginga på Valle. I sommervarmen ser det ut for at kamerafestet har smelta og nå sender vi i grunn bare bilder av en vinduskarm og blå himmel. Dette tar vi selvkritikk på, og beklager på det sterkeste. Vårt tech-team er scramblet så vi forventer rask bedring.

Hvis ikke må noen gå.

Vålerenga i dag

Vi følger Kjetil Rekdals oppsummering av Vårsesongen, minutt for minutt. Det bør du gjøre og.

 

Legg igjen en kommentar