Niklas Gunnarsson: – Mai har vært helt fantastisk

Mens han er på landslagssamling har Niklas Gunnarsson tatt seg tid til en prat med oss her i VPN. Vi har spurt han om hvordan han har opplevd den siste måneden med mange oppturer og om fremtiden i Vålerenga. Mai ble en begivenhetsrik måned for deg med både landslagsdebut og cupgull. Hva tenker du om … Fortsett å lese «Niklas Gunnarsson: – Mai har vært helt fantastisk»

Mens han er på landslagssamling har Niklas Gunnarsson tatt seg tid til en prat med oss her i VPN. Vi har spurt han om hvordan han har opplevd den siste måneden med mange oppturer og om fremtiden i Vålerenga.

Niklas Gunnarsson med FA cuppokalen etter finalen. (Foto: Niklas Gunnarsson)
Niklas Gunnarsson med FA cuppokalen etter finalen. (Foto: Niklas Gunnarsson)

Mai ble en begivenhetsrik måned for deg med både landslagsdebut og cupgull. Hva tenker du om de siste ukene?

Personlig kan jeg si at Mai måneden har vært helt fantastisk med både cupgull og debut på landslaget.

Etter en lang og tøff sesong vant klubben endelig FA Cupen (verdens eldste cup turnering) etter 114 års venting, klubben måtte dermed vente på finale nummer 11 for å vinne.

Etter kampen stormet Hibs supporterne banen og feiret med oss spillere. Dessverre var noen litt for glade og ødela både målene og deler av banen. Samtidig på andre bane halvdel kom Rangers fansen bak oss og vi spillere ble med en gang hentet av politi.

45 minutter senere kunne vi løfte trofeet og synge supporter sangen «Sunshine On Leith» med 30 000 fans. Dagen etter hadde vi parade og utrolig nok kom en kvart million Hibs-supportere og hyllet oss.

Slike opplevelser kan ikke beskrives, men må oppleves.

Samme dag vi hadde parade fikk jeg beskjed at NFF om at jeg hadde blitt tatt ut på A-landslaget for første gang og en uke etter fikk jeg min debut mot Portugal. En fantastisk stor opplevelse for min egen del, og det absolutt største man kan gjøre som norsk fotballspiller.

Det beviste også at jeg har blitt lagt merke til etter gode prestasjoner i Elfsborg og Hibernian det siste året.

Føler du at du har utviklet deg som fotballspiller mens du har vært på utlån?

Absolutt, spesielt erfaringsmessig og mentalt! Fått oppleve to ulike ligaer og kulturer. Jeg er veldig glad for de mulighetene jeg har fått.

Var det på eget initiativ at du gikk på utlån eller var det noe Vålerenga ønsket?

Alle vil spille mest mulig og derfor følte jeg at utlån var det beste for min egen utvikling. I ettertid er jeg utrolig glad for mine låneopphold med tanke på alle de positive opplevelser jeg har opplevd.

Niklas Gunnarsson etter landslagsdebuten mot Portugal. Foto: Daniela Ørvik (med tillatelse fra Niklas Gunnarsson)
Niklas Gunnarsson etter landslagsdebuten mot Portugal. Foto: Daniela Ørvik (med tillatelse fra Niklas Gunnarsson)

Hva tenker du fremover, tilbake til Vålerenga eller lysten på et nytt utenlandsopphold?

Akkurat nå nyter jeg dagene med landslaget og fokuserer kun på det, deretter skal jeg komme hjem og møte familie. Har ikke sett de på flere måneder.

Alle fotballspillere ønsker å spille i utlandet, men jeg stortrives med å både bo og spille for Vålerenga. Det er ikke noe å legge skjul på at jeg virkelig setter pris på å spille foran Klanen, i mine øyne Norges beste fans!

Leste faktisk et innlegg for en god stund siden, der diskusjonen var at jeg valgte å bytte klubb fordi jeg hadde store problemer å spille foran Klanen. Jeg kan bekrefte her og nå at det er noe av det dummeste jeg har lest og hørt. Så lenge jeg har spilt i Vålerenga har jeg alltid hatt et godt forhold til Klanen.

Du har bare et halvt år igjen av kontrakten med Vålerenga, hva tenker du om det?

Jeg har egentlig ikke tenkt på mens jeg har vært i utlandet. Jeg prøver alltid å fokusere på de tingene som ligger foran meg og ikke nødvendigvis ting som skjer lenger frem i tid. Men 6 måneder er jo et vanlig tilfelle i fotball både for spiller og klubb.

Du har ikke hørt noe fra Vålerenga om ny kontrakt?

Jeg har ikke spilt for Vålerenga på over 1 år. Når 1 juli kommer, kommer helt sikkert den praten til å komme.

Hvem var idolet ditt på fotballbanen når du var yngre?

Oi, det er et veldig vanskelig spørsmål. Jeg husker hvert fall når jeg var liten og ville bli keeper hadde jeg Rune Jarstein som en av mine favoritter.

Samtidig har jeg alltid vært en stor fan av Zlatan Ibrahimovic og Fabio Cannavaro.

Beste fotballspilleren du har spilt med?

Jeg har 3, Tommy Svindal Larsen, Anders Svensson(Elfsborg red.am) og Anthony Stokes(Hibernan, red.am).

Hva går tiden med til utenom fotballen?

Jeg tar en Bachelor i Sport Management og har kun et halvt år igjen.                     

Vi avslutter intervjuet med å ønske Niklas en god sommerferie og håper å se han tilbake i kongeblått når sommerferien er over.

3 kommentarer til «Niklas Gunnarsson: – Mai har vært helt fantastisk»

Legg igjen en kommentar