Dagboka tirsdag 7. juni 2016

Det er i dag 111 år siden Stortinget vedtok å gå ut av unionen med Sverige. Stort annet er det ikke å skrive om i dagboka foruten at Florøs beste spiller fikk rødt kort og må stå over mot oss på søndag. Lokalavisen Firdaposten har en fin vri på hva som skjedde her: «Maradona kom … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 7. juni 2016»

Det er i dag 111 år siden Stortinget vedtok å gå ut av unionen med Sverige. Stort annet er det ikke å skrive om i dagboka foruten at Florøs beste spiller fikk rødt kort og må stå over mot oss på søndag.

Lokalavisen Firdaposten har en fin vri på hva som skjedde her:

«Maradona kom unna med det i VM 1986 mot England. Men dei hadde ikkje linjemann frå Eikefjord».

Poenget er at Erlend Hove, lagets klart beste spiller i år, viljehandset for å score da han allerede hadde gult kort i kampen. Det betyr rødt kort, og han må i alle fall stå over søndagens kamp i Vallhall.

Vi siterer treneren og hedrer Ivar Aasens minne:

– Det er hodelaust å gjere slikt når du har gult frå før, seier trenar Terje Rognsø som må klare seg utan midtbanekrigaren i bortekampen mot Vålerenga 2 i Valhall søndag 15.30. No er Rognsø i gang med å komponere ein startellevar som kan kapre alle poenga i Valhall. På minussida er skade- og suspensjons-ståa i klubben per no. Men på den andre sida er Vålerenga 2 i ein bølgedal. Dei to tapa dei har hatt til no i år har kome i dei to siste kampane mot Fyllingsdalen og mot Lørenskog. Florø på si side har gjort reint bort på bortebane i år.

Martin Samuelsen

Det er på siden av det hele, men siden Nettavisen har et finfint intervju med Kjetil Rekdal om unggutten som spiller på nivå tre i England, klipper og limer vi.

– Det er bra for norsk fotball at vi får frem sånne typer også, at vi ikke bare får frem grovarbeidere, mener VIF-sjefen.

– Med tanke på Samuelsens spisskompetanse, er han en mann Høgmo uansett bør ta med i troppen når alvoret starter i VM-kvaliken?

– Det er mulig, men det spørs hva slags lag og nivå du møter. Jeg skal ikke si at han ikke bør spille mot Tyskland, for eksempel, men mot et tysk maskinlag må du kanskje tenke litt i en annen retning. Men når vi spiller mot et lag som legger seg dypt på Ullevaal og bare skal forsvare seg, da trenger du noen som har evnen til å dra av en mann og skape ubalanse. Jeg skal ikke ta ut noe tropp for Høgmo, men møter vi møkkalag kan det hende vi trenger et par driblere som kan åpne opp kampen. Men møter du Tyskland må du ha maskiner som står imot i 90 minutter, sier Rekdal.

– Som trener, hvor stor fordel er det å ha en type som Samuelsens og hans X-faktor tilgjengelig?

– Det er en stor fordel å ha flest mulig kriterier å spille på. Om du trenger mål, er det kjekt med en stor bulldoser av en spiss som du kan sette inn, skal du ri inn en ledelse trenger du noen kynikere som klasker til og renser unna. I en åpenfotballkamp trenger du dribleferdigheter. Hele spekteret er viktig, og jo flere spillere Per-Mathias har å velge i gjør det lettere å dekke hele spekteret, sier Rekdal.

Svein Oddvar Moen

Tilfeldigvis holder vi oss på Vestlandet fordi Haugesunds Avis har et interessant intervju med Svein Oddvar Moen før han skal til EM og dømme. Ja, dagboka hater han av prinsipp, men tar likevel med noen strofer:

– Vi skal vite om uromomenter, spillermønster og formasjoner. Hvis for eksempel et lag endrer formasjon, endrer vi også på våre posisjoner. Tilpasser oss et annet spillmønster, forklarer Moen.

For Haugar-dommeren er det ekstremt viktig å vite om en spiller tar cornere innover- eller utoverskrudd. Om han skyter frispark med høyre eller venstre. Han forbereder seg godt.

– Slike ting er avgjørende for oss å vite med tanke på hvor vi skal posisjonere oss. Jeg vet også hvem som sannsynlig kommer til å slå gjennombruddspasningene. Jeg løper ikke fortere enn ballen og må allerede være på vei når pasningen går. Hvis jeg vet at en spiller høyst sannsynlig slår en støttepasning, tilpasser jeg meg det, sier Moen.

Han sier forresten at kampen han husker best i karrieren så langt er hans første cupfinale. Det var i 2008, mellom Stabæk og Vålerenga. Og en liten fun fact:

«Se for deg en svært ung Svein Oddvar Moen på løkka hjemme i Haugesund på 80-tallet. Mens kompisene er mest interessert i å spille fotball, trekkes lille Svein Oddvar mot dømmingen. Han kjøper seg dommerdrakt lenge før han dømmer sin første kamp. Leder kampene på løkka,» skriver avisen.

Men hvem kaller egentlig ungen sin Svein Oddvar?

Vålerenga i dag

Tja. Det må bli aldersbestemte kamper på Valle Hovin gress og kunstgress.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar