Dagboka torsdag 12. november 2015

Det skjedde mye i Engaverden i går. Vi signerte 3 nye spillere uten wow-faktor, og trenerteamet møtte supporterne til lukket møte. Dessuten spiller landslaget en ikke-ubetydelig kamp på Ullevål i kveld. Mer om alt dette i en sein, men god sykedagbok i dag. 3 nye spillere til Enga Vålerenga har begynt forsterkningen av laget før … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 12. november 2015»

Det skjedde mye i Engaverden i går. Vi signerte 3 nye spillere uten wow-faktor, og trenerteamet møtte supporterne til lukket møte. Dessuten spiller landslaget en ikke-ubetydelig kamp på Ullevål i kveld. Mer om alt dette i en sein, men god sykedagbok i dag.

3 nye spillere til Enga
Vålerenga har begynt forsterkningen av laget før neste sesong. Fellesnevneren er vel at ingen av signeringene får oss som følger Enga til å møte på Gardermoen for å lage kaos og ta imot dem med åpne armer «Tyrkia-style». Lite wow-faktor. 2 svensker og en potet fra norsk OBOS-liga skal ta oss nærmere medalje i Tippeligaen. Av svenskene har vi en keeper på 25 år som knapt har spilt A-lagsfotball de siste 3 sesongene, og en venstreback på 30 år som har spilt fast i Allsvenskan over mange år. Jeg veit hvem jeg har mest trua på. Poteten fra OBOS sies å kunne spille både høyre og venstre, kant og back. I mine ører tenker jeg at da er Alex Mathisens dager i klubben talte, men vi får se hva I har tenkt. Uansett skal alle få sjansen til å motbevise min lette negativitet over at vi ikke kan finne yngre og mer spennende spillere til en lignende penge. Les mer om de nye gutta her.

Trenerteamet vs. supporterne
Trenerteamet hadde for en stund siden banka på døra til Sandnes for å få en anledning til å forklare taktikk, trening og jobben med unge spillere til supporterne. Kudos til trenerteamet! VPN stilte selvfølgelig opp til dette flotte arrangementet som foregikk i går kveld. Dagboka vil spesielt trekke frem hva spillerne og trenerteamet fortalte om supporterstøtte. Vi lar Tandberg fortelle om hjemmekampen mot Tromsø sjøl:
– Det dere gjorde der sikra seieren, når dere sang sammenhengende fra 77 minutter og til dommeren blåste av kampen løfta dere spillerne som henta det lille ekstra og gjorde dem trygge på seg selv. Når spillerne kom i garderoben var det også denne synginga de snakket om.
VPNs spesial om resten av møtet kan du lese her.

Landskamp i kveld
I kveld er den første av to kamper for å avgjøre om Norge kan slå Ungarn og gå til EM i Frankrike neste år. Dessverre uten Engaspillere på laget, men dette kan jo forandre seg innen den troppen skal tas ut(undertegnede er evig optimist når det gjelder landslaget!). Så hvem på Enga kan være aktuelle med en god vårsesong neste år:

• Ghayas Zahid; er nok nærmest i øyeblikket med flere gode kamper for U21, men må finne tilbake til fjorårsformen hvis han skal ha mulighet.
• Fredheim Holm; starter han sesongen på samme måte som i år bør han være i nærheten av troppen. Utrettelig innsats, kreativ, kan forsere ledd og med en deilig skuddfot. Bør kunne kjempe om en kantplass.
• Moa; er fortsatt Norges beste avslutter når han bare kommer i form. Gjør han det på vårparten bør han være bankers i en tropp. Bringer smartness, bevegelse og avslutningsegenskaper til bordet, i motsetning til de fysiske beista som er spisser nå.
• Grindheim; Hadde nok vært nærmere troppen hvis han hadde vært noen år yngre, men statistikken viser hvor mye han betyr for Enga. Kanskje han kunne gjort en jobb på landslaget også. I hvert fall istedenfor Jone Samuelsen!
• Wæhler; Hadde vært så gøy, og har jo selv uttalt at han ikke er for gammel og føler seg oversett av Høgmo. Spiller han som i år bør han faktisk være veldig nær den troppen!

Enga i dag
Vi holder fortsatt senga/sofaen, koser oss med antibiotika, te og kleenex, og håper Norge avgjør play-off allerede i kveld!

Legg igjen en kommentar