Trenerteamet vs. supporene

De saftigste sakene fra onsdagens møte på Valle er kun for de fremmøttes ører. Vi bringer deg høydepunktene som tåler dagens lys. Som supporternes påvirkning på spillerne og hvordan det tenkes rundt de unge spillerne. Assistenttrener Morten Tandberg og spillerutvikler Johannes Mosegaard er de vi kan takke for at kvelden ble noe av. De banket … Fortsett å lese «Trenerteamet vs. supporene»

De saftigste sakene fra onsdagens møte på Valle er kun for de fremmøttes ører. Vi bringer deg høydepunktene som tåler dagens lys. Som supporternes påvirkning på spillerne og hvordan det tenkes rundt de unge spillerne.

Morten Tandberg tegnet og forklarte med stort engasjement.
Morten Tandberg tegnet og forklarte med stort engasjement.

Assistenttrener Morten Tandberg og spillerutvikler Johannes Mosegaard er de vi kan takke for at kvelden ble noe av. De banket på døra til Stig-Ove Sandnes og spurte pent om de ikke kunne få lov til å invitere supporterne og forklare oss supportere litt om hvordan trenerteamet jobber inn mot kamp.

Sånne initiativ gir en samlet VPN-redaksjon ereksjon!

Dermed bar det i vei med fotballfaglig prat som, til tross for utmerket pedagogisk fremføring, gikk over hodet på VPN.

Supportere påvirker kamper

– Vi ønsker ikke å legge oss bakpå når vi leder 1-0, men på 77 minutter skjer det noe med mentaliteten til spillerne. De er slitne, de burde kanskje skåra både 1 og 2 mål til og dermed begynner de å knyte seg, innledet Tandberg før han trakk frem hjemmekampen mot Tromsø som eksempel på det motsatte.

Enhver forsamling har alltid en flinkis
Enhver forsamling har alltid en flinkis

– Det dere gjorde der sikra seieren, når dere sang sammenhengende fra 77 minutter og til dommeren blåste av kampen løfta dere spillerne som henta det lille ekstra og gjorde dem trygge på seg selv. Når spillerne kom i garderoben var det også denne synginga de snakket om.

Deretter ble det vist til at Vålerenga har tatt flere poeng på bortebane enn på Ullevaal i år og at dette kan ha sammenheng med hvordan publikum fremstår. Vi ble også fortalt at spillere, før kamper, opplever å få bedritne meldinger på sosiale medier. Her datt VPN helt av, det er nær umulig å forstå at noen gjør det. Enda til våre egne. Derimot er det ikke umulig å forstå at spillernes kontroll på egne nerver henger i en tynn tråd og at en høylytt kommentar fra tribuna gjør at spilleren velger trygge valg, som å spille ballen bakover på banen, fremfor å utfordre motstanderen.

Kan det virkelig være sånn at enkelte spillere gruer seg for å spille på Ullevaal? Foran oss? Umulig å fatte, men ikke umulig å tro på. Vi både ser og hører selv hvor drøye enkelte klarer å være. Dette medførte en liten meningsutveksling blant de fremmøtte som var interessant. Mest interessant er det hvor lite interesserte folk er i å se på seg selv. Det blir mye «de». Men hva med «meg»?

Gjennom vinteren bør vi, supporterne, tenke over hvordan vi ønsker å fremstå ovenfor klubb og spillere. Hvordan ønsker vi å bli oppfattet? Flytte fokus fra hvordan «de» fremstår og se på seg sjæl.

Moa benyttet anledningen og forklarte engasjert om hvordan det er for nye spillere å tilpasse seg
Moa benyttet anledningen og forklarte engasjert om hvordan det er for nye spillere å tilpasse seg

Og gjøre en avtale om at når stadionuret viser 77 minutter er det fullt pådrag. Sang uten stans de siste 23 minuttene.

Deshorn Brown 

Vår venn fra Jamaica ble det ikke brukt mye tid på, men det som ble sagt er såpass interessant at vi tar det med. Først og fremst ble det påpekt at Brown, på grunn av landslagsoppdrag og sånn, bare har vært i Norge 6 måneder. Han har vært Vålerengaspiller lenger, men fysisk sammen med klubben har han bare vært her i et halvår og det tar tross alt tid å bli del av en spillergruppe. Videre var Brown ganske så giftig helt til Daniel Fredheim Holm ble skadet. Mer enn å vise hvor dårlig Brown er viser det mest hvor forbanna god Holm var før skaden.

Dermed har vi fornya tru på Brown, det bør du ha og!

Unge spillere

Kjetil Rekdal skrev opp tabellen, satt på noen tall og strøyk VIF
Kjetil Rekdal skrev opp tabellen, satt på noen tall og strøyk VIF

Trenerteamet fortalte at man frem til nå nylig har ment at om spillere ikke er gode nok når de er 19 år slippes de ut i den store verden. Derimot har man fått ny kunnskap og mener spillere bør debutere på A-laget når de er omlag 19 år og etablere seg når de er omlag 21 år.

Først og fremst digger vi folk som tar til seg ny kunnskap og tar selvkritikk, for det andre hører vi dette som at man skal være litt mer tålmodig med de yngre spillerne.

Vi synes i grunn det gir mening.

Avrundinga

Når Vålerenga samles må økonomi på bordet og vi fikk bekreftet at klubben ikke har blitt rike siden sist. Derimot har de nå god kontroll på utgiftene, noe som gjør det lettere å disponere inntektene.

Stig-Ove ønsker også å invitere oss alle på informasjonsmøte om den nye stadion og foreslo mandag 31. november, dagen før sesongkortsalget starter. Vi sjekka kalenderen og kan ikke se tidspunktet krasjer med hockey på Jordal, eller andre steder, så vi er for!

 

 

3 kommentarer til «Trenerteamet vs. supporene»

Legg igjen en kommentar