Store endringer på gang i spillerstallen

Det er mange på vei ut og mange på vei inn på Valle. Samtidig slutter vi å betale for en del gammel moro. Vi har status! De siste dagene har det blitt ropt på mye forskjellig. Hvilke spillere skal bli og hvem skal inn? Har vi penger? Skal Rekdal bli? Vi prøver å rydde litt … Fortsett å lese «Store endringer på gang i spillerstallen»

Det er mange på vei ut og mange på vei inn på Valle. Samtidig slutter vi å betale for en del gammel moro. Vi har status!

De siste dagene har det blitt ropt på mye forskjellig. Hvilke spillere skal bli og hvem skal inn? Har vi penger? Skal Rekdal bli? Vi prøver å rydde litt i alt som har kommet frem de siste dagene.

Utgående kontrakter

Vålerenga har 9 spillere på utgående kontrakt:

 • Morten Berre
 • André Muri
 • Michael Langer
 • Lars Hirschfeld
 • Adrian Jonuzi Møller
 • Alexander Mathisen
 • Kjetil Wæhler
 • Enar Jaäger
 • Daniel Braaten

I tillegg er det to lånekontrakter som går ut:

 • Melker Hallberg
 • Sascha Burchert

Av disse kan vi trekke noen kjappe konklusjoner. André Muri legger opp, det samme gjør mest sannsynlig også Morten Berre.

Vi vil også få en skikkelig opprydning på keeperplass. Lars Hirschfeld har vært en dyr reservekeeper de siste åra og forsvinner ut. Det samme gjør mest sannsynlig også Michael Langer og Sascha Burchert. Så er spørsmålet hva klubben tenker rundt Adrian Jonuzi Møller. Han er bare 19 år og har mange år å utvikle seg på som keeper.

Andre som nok forsvinner ut er Daniel Braaten, som har blitt mer og mer borte utover i sesongen, og Enar Jaäger, selv om han har vært frisk etter at han kom til klubben i august. Om Melker Hallberg får forlenget låneoppholdet er vi også usikre på, han har ikke akkurat fått vist seg mye frem etter låneovergangen.

Den som garantert blir tilbudt ny kontrakt er Kjetil Wæhler. Uten han hadde vi rykket ned i år.

Samtidig tror vi at Alexander Mathisen får tilbud om ny kontrakt. Han kan bekle mange plasser og viste god form tidligere i høst før han ble skadet.

Tilslutt kan vi nevne at kontrakten til Christian Grindheim går ut neste sommer.

Hvem skal inn?

Anders Emil Nedrebø er klar for Vålerenga. Han kommer fra Bærum. Nyheten ble lekket av Lyn sin sportslige leder på twitter. Men tilbake til Anders. Han er 27 år og kan bekle flere posisjoner på banen, men er best i forsvaret.

jesperarvidsson-
Jesper Arvidsson

Jesper Arvidsson er en annen som skal være på vei til Vålerenga fra Djurgården. Som vi har skrevet tidligere så er Arvidsson 30 år gammel og spiller på venstrebacken. Han har vært fast i forsvaret til Djurgården denne sesongen, men er nå på utgående kontrakt. Med andre ord så får vi han billig. Denne overgangen er også en grunn til å tro at Enar Jaäger ikke vil få fornyet sin kontrakt.

Marcus Sandberg fra IFK Gøteborg ser ut til å bli vår nye keeper. Gøteborgs-Posten kan fortelle oss mer:

marcus sandberg
Marcus Sandberg

Marcus Sandberg bekräftar att hans nästa klubbadress förmodligen blir norska Vålerengen.

– Ja, i dagsläget lutar det åt det, säger Marcus Sandberg.

– Ja, i dagsläget lutar det åt det. Det är en storklubb i Norge. Kanske inte de senaste åren, men de har många unga spelare. Och Kjetil Waehler, även om han väl inte är ung, haha. En storstadsklubb som ska vara i toppen.

Och just Wahler, som lämnade IFK Göteborg för Vålerengen för ett år sedan, ligger bakom det ömsesidiga intresset mellan Sandberg och den norska klubben.

– Jag har haft kontakt med honom hela året, vi har snackat och han har frågat om situationen. Han pratar gott om klubben, så det är väl inte omöjligt att han haft ett finger med i spelet.

Så det er altså Wæhler som har ordnet oss ny keeper. Videre ser vi i andre svenske medier at Sandberg håper å få en avklaring denne eller neste uke, men det skal være flere klubber involvert, både i Danmark og Norge, samt at IFK Gøteborg skal ønske å beholde spilleren.

Det er uansett veldig positivt at vi nå er tidlig på banen med å avklare spillersituasjonen for neste sesong. Vi regner med mange nyheter og avklaringer de neste ukene.

Lysere økonomisk situasjon

Samtidig ser vi at mye av den gamle moroa som har ramla ut av skapene på Valle de siste åra nå er nedbetalt.

Martin Andresen var ferdig betalt tidligere i år. Etter sesongen er Kristoffer Hæstad, Joakim Thomassen og Ahmed Suleiman også ferdig på lønningslista.

Dette gjør at Vålerenga nå kan snu underskudd til å gå i null neste sesong.

Hva mener du Vålerenga trenger før neste sesong? Gi din mening i kommentarfeltet!

14 kommentarer til «Store endringer på gang i spillerstallen»

 1. Tor ikke det er så lurt Bjerknes, vi er avhenging av spenna til Trøim, og de sitter løsere med I ved roret, det vi må slutte med er å snakke om medaljer etter 15 serierunder fordi vi har tatt tre pinner på rad.Men…hvis det kommer inn flere middelmådige halvgamle svensker på bekostning av unge ekte engagutter, da gidder jeg ikke mer, skriv langtidskontrakt med Nakkim, Berge og Nesberg og la de få full spilletid resten av sesongen, samma om vi kommer på 6 eller 7 plass,

 2. Nå må tenke nytt! Inn med noen som kan trene gutta så dei lærer seg samhandling(jobbe sammen) samt trene riktig:mindre skader, må finnes en grunnide på hva dei skal gjøre, ut med Nationen også! Vi må ha en spillende midtstopper isteden for en som for det meste står still!

 3. Folkens dette er bare dumt, å bli kvitt rekdal er det dummeste vi kan gjøre. Behold han, Langer, Enar, berge og hallberg og kjøp en keeper dere mener blir bra for VIF, vi har troa at dere vil finne en bra erstatter for Hirschfeld og hvis Langer drar så finner dere en so kommer til å passe helt sikkert:)

Legg igjen en kommentar