Dagboka torsdag 15. oktober 2015

Vi er offisielt midt i høstmånedene, landslagspausen er over, det er kamp til helga, og vi hyller en 75-åring. Høstmat og landslagsprat Har du spist fårikål ennå? Hvis ikke er det på tide å få det unnagjort. Undertegnede fikk det unnagjort på tirsdag og inviterte venner fra Kampen, Vålerenga og Tøyen på fotball og fårikål. … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 15. oktober 2015»

Vi er offisielt midt i høstmånedene, landslagspausen er over, det er kamp til helga, og vi hyller en 75-åring.

Høstmat og landslagsprat
Har du spist fårikål ennå? Hvis ikke er det på tide å få det unnagjort. Undertegnede fikk det unnagjort på tirsdag og inviterte venner fra Kampen, Vålerenga og Tøyen på fotball og fårikål. Det dugget på vinduene våre ut mot Kampens park. Om det var kokinga eller nervøsiteten fra seks innbitte Norge-patrioter vites ikke. Maten blei skikkelig god. Det var kampen også, helt til en stakkars Holmliagutt sto igjen med et fårete uttrykk i trynet. Den ene gangen du ikke skulle gjøre en juniorfeil, også blei det akkurat da! Norge er igjen i play-off til en stor turnering og ekspertene konkurrerer om hvem som kan påstå at vi har alle muligheter mot Sverige og vil trekke de flest ganger. Hva er dette for slags tøv? Hva pokker er galt med å krysse fingre og tær for at vi trekker Ungarn? Hvorfor håper ikke alle på minste motstands vei og den antatt greieste motstanderen? «Det blir folkefest i Norden» blir det hevdet. Jeg kunne ikke gitt mer f… i den festen! Jeg blei fotballidiot fordi fattern tok meg med på alle hjemmekampene i kvaliken før 1994 VM i USA. Det er dit jeg vil tilbake! Til et forbanna mesterskap!

En hyllest
Vålerengas første kvinnelige æresmedlem fylte 75 år i går. May Aas, som kaller klubben sitt barn og har 31 sesonger på A-laget i håndball bak seg, er en av dem klubben kan være stoltest av å ha i sine rekker. Vi slutter oss til gratulantene en dag på etterskudd May, og håper det vanket både kake og blomster! Se hvor søt dama er her.

Kamp til helga
Så var det jaggu Tippeligatid igjen. Personlig veit jeg ikke om jeg synes det er ålreit eller ikke at sesongen nærmer seg slutten. Vi er tilbake der vi var i fjor, på en 6. plass, og viser ingen fremgang i offensiv samhandling i forhold til starten på sesongen. Ja da, Wæhler har tetta litt igjen bakover, men hvor er fremgangen man bør forvente seg overall? Er det så enkelt som at marginene var med oss i vårsesongen og mot oss i høstsesongen? Ja, da står vi definitivt på stedet hvil plasseringsmessig. Neste sesong må Rekdal og støtteapparatet vise at de kan utvikle laget videre, og gutta på banen må vise at de har baller både mellom beina og i hodet. Skjerpings på alle fronter! Det er mer enn nok lag med mindre eller like få ressurser som oss om dagen, og flere av dem klarer å spille god underholdende fotball og får ikke mental sperre mot antatt dårligere lag på jevnlig basis. Jeg aksepterer en 6. plass igjen, hvis jeg hadde sett fremgang i løpet av sesongen. Foreløpig er den fraværende. Det kan de endre på ved å banke Sarpsborg 08 på søndag, og gjøre de så forbanna at de slår bartene i Cupfinalen. VPN kommer tilbake med mer opp mot kampen.

Enga i dag
Vi fyrer i peisen, kjøper inn ingredienser til å lage juleøl, og vinner quizen på Times bar.

Les ogsåSnart klart for Iskrigerne sesong 2
Les ogsåFølg stadionbyggginga live hos VPN
Les ogsåGullsesongen 1965 i et nøtteskall
Les også: Alt du trenger å vite om de utlånte
Les også: Et ran i tre akter

Legg igjen en kommentar