NFF svarer om Ranheim og Rosenborg

Påvirker Rosenborg samarbeidsklubben Ranheim i strid med NFF loven? Er samarbeidsavtalen gyldig selv om den ikke er skrevet ned på et papir? Vi tok kontakt med NFF for å få svar. Artikkelen om Mysteriet Ranheim ble lest av mange og det ble løftet opp noen spørsmål som vi trengte svar på. For å få svar … Fortsett å lese «NFF svarer om Ranheim og Rosenborg»

Påvirker Rosenborg samarbeidsklubben Ranheim i strid med NFF loven? Er samarbeidsavtalen gyldig selv om den ikke er skrevet ned på et papir? Vi tok kontakt med NFF for å få svar.

Artikkelen om Mysteriet Ranheim ble lest av mange og det ble løftet opp noen spørsmål som vi trengte svar på. For å få svar av noen som har peiling på dette tok vi kontakt med Nils Fisketjønn som er Direktør for Konkurranse i NFF.

Vi supportere ser år etter år at Ranheim presterer bra frem til de siste rundene av sesongen, hvor de så går på mildt sagt overaskende tap, seneste nå i helgen. Bekymrer dette NFF all den tid de har/har hatt en samarbeidsavtale med Rosenborg? Kan dette være et brudd på NFF lovens §8-4(2.c)?

– Slik vi er gjort kjent med samarbeidet, så bekymrer dette ikke. Ei heller er dette I brudd med NFFs lov §8-4.

Rosenborg og Ranheim møtte hverandre i cupen tidligere i år. I den anledningen var det en artikkel på rbkweb() angående samarbeidet mellom klubbene. Her kommer det frem at det formelle samarbeidet har opphørt. Når ble NFF kjent med at det formelle samarbeidet mellom klubbene hadde opphørt?

– NFF er godt kjent med at klubbene har og har hatt et samarbeid på ulike arenaer som beskrevet i nettsiden uten at dette er formalisert med skriftlige kontrakter. Dagens samarbeidsform har ikke vært sett på som et hinder for at de kan møtes i konkurranser, ref. årets NM. NFF er kjent med at samarbeidet er under evaluering.

Hvordan spiller dette inn i forhold til at RBK tidligere har fått fritak fra klubblisenskravet om å ha ungdomslag, kjent som Sportsrelatert kriterie S.02? Må man ikke ha en formell avtale for å kunne omgå dette kravet, jm. NFF loven §8-4 (2.b): At alle samarbeidsavtaler mellom klubber må sendes inn til fotballkretsen for godkjenning.

– Ingen har vært i tvil om at klubbene har samarbeidet rundt utvikling av yngre spillere. I forhold til klubblisensen har det faktiske samarbeid vært vurdert som tilstrekkelig. Klubblisensadministrasjonen vil bli orientert om resultatet av den pågående evaluering og deretter vurdere om en fremtidig samarbeidsform er tilstrekkelig ift lisensen.

Hva så?
Så da kan vel vi supportere bare slappe av med den vissheten om at NFF har situasjonen under kontroll og at alt er godkjent av reglene som fotballen har laget. Eller kanskje ikke? Vi skal innrømme at dette er en ganske uvanlig situasjon, noe vi kan forklare litt mer om:

Hvis Ranheim rykker opp til Tippeligaen så møter de hverandre i serien. Mest sannsynlig får de da ikke ha noe samarbeid.

Ganske det samme er det hva gjelder ungdomsarbeidet. RBK har ikke egne lag under junior, noe man må ha for å få lisens av NFF. Men siden de har samarbeid med Ranheim om utvikling av spillere så får Rosenborg i dag dispensasjon fra denne regelen. Men rykker Ranheim opp så kan de vel ikke jobbe sammen om unge spillere?

Ranheim ligger for øyeblikket på 4. plass i Adeccoligaen med 45 poeng, det samme som Kristiansund, Fredrikstad og Bærum. Et poeng bak ligger Mjøndalen, som har veldig lyst på den kvalikplassen. Ranheim har nå tapt to kamper på rad mot Fredrikstad borte (0-1 og greit nok) og mot Ull/Kisa hjemme (0-2, absolutt ikke greit mot et lag som allerede var klar for nedrykk).

Ranheim har nå tre kamper igjen. Hødd borte og Nest-Sotra borte før de avslutter hjemme mot Strømmen. Vi tørr allerede nå å spå at hvis du setter penger på tre tap for Ranheim, så vil du stikke av med en fin gevinst. Og skulle de tross alt klare en kvalikplass så kan du banne på at de aldri vil sikre seg opprykk.

 

Legg igjen en kommentar