Dagboka tirsdag 27. august 2013

Rekruttlaget tapte igjen (var det sjuende eller åttende tap på rad?) og Vålerenga søker etter ny økonomisjef. VPN gir deg dagbok. Martin Andresen, Ingerbritt Steen Jensen og Håvard Lunde skal vitne i Bærum i dag, og i morgen er det duket for selveste Veigar Pall Gunnarsson og Rune Riberg. VPN synes Se og Hør-journalistikken fra … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 27. august 2013»

Rekruttlaget tapte igjen (var det sjuende eller åttende tap på rad?) og Vålerenga søker etter ny økonomisjef. VPN gir deg dagbok.

Martin Andresen, Ingerbritt Steen Jensen og Håvard Lunde skal vitne i Bærum i dag, og i morgen er det duket for selveste Veigar Pall Gunnarsson og Rune Riberg. VPN synes Se og Hør-journalistikken fra retten om antall kilo Veigar la på seg i jula, kan leve sitt eget liv uten oss.

Økonomisjef

Utlysningstekst: ”Da vår økonomisjef har funnet nye utfordringer utenfor Vålerenga Fotball, søker vi hans etterfølger. Økonomisjefen vil formelt bli ansatt i Vålerenga Invest Fotball AS, mens arbeidsoppgavene vil være både for klubben og aksjeselskapet. Økonomisjef rapporterer til daglig leder”.

Det er altså Rune Riberg som gir seg, og etterfølgeren må i følge teksten kunne beskrive seg selv som ”nøyaktig, strukturert, ansvarsbevisst, fremoverlent og med høy serviceinnstilling”. Dagboka er usikker på hva som menes med fremoverlent, men antar at personen må være skakk eller skeiv.

VIFs økonomi

Riberg ble ansatt i 2009, og i 2011 omtalte Tor Olav Trøim ansettelsen som fantastisk, og at han hadde ryddet opp i det økonomiske i klubben. Vel, det er en snau måned siden VG bragte oss nyheten om at Vålerenga styrer mot tosifret antall millioner i underskudd.

Innen utgangen av august skal de administrative lønns- og personalkostandene kuttes med minimum fire millioner kroner, het det i en mail VG fikk tilgang til. Totalt skal utgiftssiden kuttes med om lag 12 millioner kroner i neste års budsjett. Nå har spillertroppen blitt betydelig redusert, men de reduksjonene er vel et annet budsjett, eller?

Dagboka er ikke i stand til å fordele skyld og ansvar for det kraftige underskuddet, men vi kan bare konstatere at også fantastiske økonomisjefer innen fotballen står ansvarlige for gode og dårlige dager.

Hvorfor millionminus?

Slik det er mulig å forstå avisene som har prøvd å forstå Breen så stammer million-underskuddet fra 2 mill på tilskuere, 2 mill som var budsjettert i minus og da 8 mill i manglende generalsponsor.

Ser man hvorfor man mangler generalsponsor, så er jo det fordi Hafslund trakk seg etter 2 år av en 4-årig avtale pga en klausul som lå der.

Det begynner å bli ganske lenge siden dette skjedde og de ansvarlige har ikke evnet å selge inn produktet generalsponsor for Vålerenga til en annen kandidat. Dette på tross av at klubben er veldig synlig og man får til de grader profilert seg på tv, i den kulørte presse, på klubbens egne sider, egne pakker alla fremtidige rimibowls (Gud forby) og masse annet.

Hvorfor har man så ikke lykkes? Kan det ha sammenheng med grunnen Hafslund hadde for å gå ut av avtalen: Overgangsrotet rundt Veigar Pall Gunnarson og han tassen i Stabæk? Saken har ligget latent og ruget på Politihuset siden 2011.

Ikke dirty tricks

Lærdommen Vålerengas administrasjon i så tilfelle kan ta av dette er å gjøre ting etter boka og ikke eventuelt under bordet. Den søte kløe er kjempesprekk, oppsigelser og eventuelle penger som var satt av til spillerkjøp som i stedet brukes som midlertidig tetningsmasse i en morken skute.

Så om administrasjonen skal komme styrket ut av dette så er det å lage en kultur som går på profesjonalitet og kompetanse og der short cuts og dirty tricks slik vi har lest om fra tiden med Kvikk Ryddekompani og Tomat-Jørgen forblir i historiebøkene og ikke i styrerommet.

Lærte de ingenting av Lyn?

Når det er sagt mener denne dagboka at Vålerenga ikke har gjort noe ulovlig i forbindelse med Veigar/Stengel-saken, men det hjelper ikke så lenge potensielle sponsorer dømmer deg og dumper deg.

Rekruttlaget

Vålerenga 2 tapte 0-1 hjemme mot Kvik Halden i går kveld. Du finner et ålreit referat fra kampen her: http://www.vif-fotball.no/news/article/11usw89pemz991trcumsram3td/title/tap-for-valerenga-2

Vålerenga i dag

Les på diverse nettmedier om Martin Andresens stikk i retten til ulike folk i Vålerenga.

En kommentar til «Dagboka tirsdag 27. august 2013»

  1. «Ser man hvorfor man mangler generalsponsor, så er jo det fordi Hafslund trakk seg etter 2 år av en 4-årig avtale pga en klausul som lå der.» Var vel Nordea det ?

Legg igjen en kommentar