– Vi fortjente bedre !

Eksperter og medgangssupportere får ralle og slakte Vålerenga så mye de vil, vi så Vålerenga spille sin beste seriekamp hittil i år. Start – Vålerenga 1-0 (0-0) Tippeligaen 5. runde – Sør Arena 19.04.2013 – 6.737 solgte billetter Første omgang Start tok tak i kampen fra start, annet var vel ikke å vente mot et … Fortsett å lese «– Vi fortjente bedre !»

Eksperter og medgangssupportere får ralle og slakte Vålerenga så mye de vil, vi så Vålerenga spille sin beste seriekamp hittil i år.

Start – Vålerenga 1-0 (0-0)
Tippeligaen 5. runde – Sør Arena 19.04.2013 – 6.737 solgte billetter

Første omgang
Start tok tak i kampen fra start, annet var vel ikke å vente mot et Vålerenga som har slitt med startmotoren i hele år. Men allerede etter ti minutter kom vi i gang med fiks kombinasjon Daniel-Fellah-Børven fra midten og helt inn i feltet, men et Start-bein stoppa skuddet fra Børven.

Spillet jevnet seg ut og gikk over til rot og feilpasninger et kvarters tid. Muri og vår bestemann, Gudmund Kongshavn, demonstrerte for all verden at kommunikasjon i forsvaret ikke er Vålerengas greie.

Ingen egentlige sjanser fra noen av lagene før Kongshavn redder skrått skudd fra Børufsen med en ypperlig beinparade. Rett før pause setter Børven kula høyt over. På overtid kommer Lecjak til linja og legger ut 45 grader, men ballen triller forbi tre-fire Vålerenga-bein.

Andre omgang starter uten Børven, men med Samuel som playmaker. Veldig mye bra fra ham, og vi er sikre på at nå kommer Vålerenga. Spillet bølger fram og tilbake, mest fram sett med vålerengaøyne. Vi ser en av tippeligaens beste kamper i år selv om det ikke er spesielt mange skudd på mål eller store muligheter. Ikke før en startspiller henger ulovlig lenge i lause lufta og header knallhardt ned mot lengste hjørne og en sikker ledelse, men Kongshavn er der med et tigersprang og holder Vålerenga inne i kampen.

Dette går veien, tenker vi. Og det gjorde det også, for Start. Et kjempeuheldig valg fra Lejack, som til da hadde spilt en god kamp, en altfor løs bakover-brøsting til keeper i stedet for å mæle ballen framover. En startspiller snapper og setter ballen forbi en utrusende Kongshavn. Flause de luxe og nok et tap for laget i vårt hjerte.

Inntrykk
La oss ta Lecjaks tabbe med en gang. Det føles akkurat som når ungen din søler ut et glass med melk på gulvet. Du blir forbanna først, så syns du synd på ham. Du vet jo at det ikke var meningen. Vår tsjekker hadde ellers en bedre kamp enn debuten i alle fall.

Ellers var det en kamp der Vålerenga i første omgang aldri fikk i gang sitt eget spill, men forsvarte seg bedre enn ellers i 2013. I andre omgang hadde vi gode nok sjanser til å ta poeng, men i stede gir vi bort tre med den tabben. Etter den var vi ikke med lenger.

Alt i alt var det en betydelig framgang i Vålerengas spill, selv om man kan bli sjokkert over hvor lett såkalte profesjonelle fotballspillere kan slå feilpasninger.

Børven-børsen
To muligheter. Null mål.
Status: 13 sjanser – 2 skåringer
37 muligheter igjen til å komme opp i 15 mål

Spillerbørs Vålerenga

Ingen dramatiske kursfall på Vålerenga-børsen selv om gutta tydeligvis går for bånnstrid i år.

Gudmund Kongshavn viste hvorfor Hirschfeld er et klart andrevalg for tiden
Gudmund Kongshavn viste hvorfor Hirschfeld er et klart andrevalg for tiden

Gudmund Kongshavn – 6 BB
Jan Gunnar Solli – 4
André Muri – 5
Simon Larsen – 6
Jan Lecjaks – 3
Kristofer Hæstad – 4
Christian Grindheim – for kort tid
Mohammed Fellah – 5
Diego Calvo – 4
Torgeir Børven – 4
Daniel Fredheim Holm – 5

Innbyttere:
16’ Bojan Zajic – 5
46’ Aaron Samuel – 5
69’ Morten Berre – 4

Kampfakta

Mål: 1-0 Ernest Asante 74’
Gule kort: Rolf Daniel Vikstøl 40’, Aaron Samuel 70’, Bojan Zajic 82’, Morten Berre 84’
Dommer: Espen Berntsen assistert av Svein Inge Wiken og Harald Strand

Vålerenga 4-2-1-3: Gudmund Taksdal Kongshavn – Jan Gunnar Solli, André Muri, Simon Larsen, Jan Lecjaks – Kristofer Hæstad, Christian Grindheim (Bojan Zajic fra 17’) – Mohammed Fellah – Diego Calvo, Torgeir Børven (Aaron Samuel fra 46’), Daniel Fredheim Holm (Morten Berre fra 70’)

Start 4-4-2: Opdal – Nouri, Acosta, Mathisen, Vikstøl – Hoff, Owello (Sarr fra 88’), Kristjánsson, Børufsen – Castro (Asante fra 71’), Vilhjálmsson

En kommentar til «– Vi fortjente bedre !»

Legg igjen en kommentar