Perfekt fjerderunde

Gjennom sesongen gir VPN dere et så lite korrekt innsyn i andre kampene som mulig. Vi koser oss over andres misnøye og problemer. Triller ballen vår vei? Vi triller den gode gamle terningen, sett med våre øyne. Fire runder har resultert i tre stusselige poeng. Det finnes ingen unnskyldning eller noen magiske ord noen kan … Fortsett å lese «Perfekt fjerderunde»

Gjennom sesongen gir VPN dere et så lite korrekt innsyn i andre kampene som mulig. Vi koser oss over andres misnøye og problemer. Triller ballen vår vei? Vi triller den gode gamle terningen, sett med våre øyne.

Fire runder har resultert i tre stusselige poeng. Det finnes ingen unnskyldning eller noen magiske ord noen kan si for å hjelpe på en elendig sesongstart. Men vi kan da kose oss bittelitt over at andre også gjør det ræva. Nå har jo forsåvidt Addecco og Toppserien begynt; enda mer fotball publikum ikke drar for å se.

terning-5Rosenborg – Start 1-1

Alle jentene vil ha dem, alle gutta vil være dem. De er guds utvalgte godgutter og de er på tokt for å frelse alle i vårt langstrakte kongerike. Kristiansand ligger som en idyllisk perle, som en forstad til resten av landet – om du trodde emigrantene som så Frihetsstatuen fikk et lykkelig syn kan du tenke deg hva de som kommer med båt innover fjorden mot Kristiansand får oppleve. Lykke i sin pureste form. Om man er i dårlig humør, tenk på Kristiansand, og at du er heldig nok til å bo i samme land som denne fantastisk vakre byen og deres 85.000 mennesker. Lykke!

VPNs dom: Rosenborg viser at trøndere også er noe som er halveis menneskelig i det de går på sesongen første poengtap. 1-1 mot Start er jo strålende stemning. Bare synd at Start nå sikkert går inn i neste kamp mot oss med mye selvtillit. Terningkast 5

terning-6 ståendeMolde – Sogndal 1-2

Uansett hvor mørkt det er, hvor håpløst ting virker og hvor langt unna du egentlig er det du vil – så kan du trøste deg med at det er steder som er mørkere, folk som er mer håpløse og lenger unna enn deg. For det er kjipt å se på tabellen etter 4 runder, det er dritkjipt. Men om vi klarer å presse øya til å se enda litt lenger ned, så finner vi Molde. Dobbel seriemester hvor kun Messi overgår i antall positive superlativer de siste par årene. Da er det deilig at Sogndal fortjent tar med seg alle poengene, og for en gangs skyld virker Aker Stadion like trist og grå som den egentlig er.

VPNs dom: Vi driter i Sogndal, som alle andre – og vi koser oss over at Molde er enda dårligere enn oss. Molde holder seg under oss på tabellen, og mange har sagt at Molde er laget å holde følge med om man vil kjempe i toppen – vi bare tar det litt vel bokstavelig. Terningkast 6

terning-3Hønefoss – Haugesund 0-1

Spektakuært. Disse to lagene leverer en festforestilling av en fotballkamp. Riktig ruller VG en 2’er for denne kampen – og for andre lag ville det vært synonymt med en dørganes kjedelig fotballkamp – men for disse to drittlagene er 2 dobbelt så mye som de egentlig burde håpe på. Det å kalle dette for kjedelig fotball vil bety at man hinter til at det er fotball. Det er kun kjedelig. Haugesund putter helt mot slutten og tar tre poeng mot det som til slutt er en posisjon midt på tabellen uansett.

VPNs dom: Det er mer sansynlig at vi havner nære Haugesund enn Hønefoss når alle kampene er ferdigspilt i årets liga. Derfor hadde det vært bedre med poengdeling eller en seier til Hønefoss i denne kampen. Ambisjonene er uansett at ingen av disse lagene skal bety noe som helst, noen gang – så egentlig er det samma faen. Terningkast 3

terning-3Sarpsborg – Aalesund 0-2

Haugesund, Sandnes, Hønefoss og nå Sarpsborg. Aalesund har kanskje full pott, men de har også møtt lagene alle forventer skal ha tom pott store deler av sesongen. Det er gledelig at RBK vippes ned fra toppen, og alle vet at lykkerusen Aafk har fått ikke varer evig. Det er gøy å være høy og bekymringsfri, men det er mindre moro når nedturen kommer.
Aalesund har shoppa ny spiss, som putter i sin første match. Morsomt hvordan alle andre klarer å finne spisser som putter gåller.

VPNs dom: Vi venter litt med å kalle Aalesund en utfordererkandidat til toppen, de har fått en god start mot svake motstandere. Fortsetter oppturen derimot må vi klekke ut en plan for å stoppe de. I andre enden er det fint at Sarpsborg ikke drar ifra oss i bunnen, fortsatt bare to poeng opp til særpsingane – vi kan klare det om alle gutta står sammen resten av sesongen. To poeng på 26 kamper kan virke som ren utopi for Vålerenga, men vi i VPN hara trua! Terningkast 3

terning-6 ståendeTromsø – Sandnes Ulf 0-1

«Tromsø er uslåelig på Alfheim!» er en setning vi har hørt altfor mye. Ta’rei en gedigen bolle a. Når dritten som kommer fra utkantsstrøket til Stavanger klarer å reise de ørtenhundre milene det er opp til Tromsø for å kapre tre poeng, så klarer alle det. Det er jo egentlig en katastrofe at Sandnes Ulf klarer det nesten ingen andre klarer, men så klarer Sandnes mye som ingen andre klubber klarer også da, ha Høiland på laget for å nevne en. Skal sies at Tromsø hadde baller og neser i stolpene igjennom kampen og burde vel ha vunnet, kjipe saker det der altså. 0-1 til Sandnes som drar ifra Vålerenga i bunnen.

VPNs dom: Herlig! Tromsø fremprovoserer null følelser hos oss generelt sett, men om du nevner Tromsø og Alfheim i samme åndedrag er det mang en Klansmann- eller kvinne, som får flashbacks til borteturer der høydepunktet er at noen stapper sardiner i softisen din. For vi har vært ræva der oppe, gledelig at Tromsø taper. Både fordi Tromsø alltid klarer å snike seg inn i toppen, men også fordi et tap for Tromsø på Alfheim er en seier for resten av folket. Terningkast 6!

terning-3Viking – Odd 1-0

Disse lagene betyr ingenting for Norsk fotball, heller ikke for Vålerenga. Men det er nå en gang slik at våre forfedre kjempet iherdig for å ivareta demokratiet og folkets rettigheter til å kalle seg frie. Derfor lar vi disse to lagene spelle 2×45 seg imellom. Ikke fordi vi er så jævla snille eller glad i disse to håpløst uinteressante lagene, men fordi vi skylder det til de som ofret liv og lem for fellesskapet. Viking vinner 1-0 og kuken vinner sin 100.kamp som trener i Tippeligaen, om kølla mi kan vise til samme resultatet etterhvert blir jeg stolt. Forskjellen er at min vinner hver kamp den spiller, uavhengig av hjemme- eller bortebane.

VPNs dom: Registrerer at Viking er flinke til å vinne med et mål på hjemmebane og plukker litt poeng på det. Fortsatt ikke overbevist om at de har det som skal til for å kjempe i toppen. Odd forsterker inntrykket om at å tape mot de i Skien var en gedigen arbeidsulykke. Terningkast 3

terning-0Lillestrøm – Brann 2-0

Hva har du lyst på? Pest eller kolera? Har du mest lyst til å miste begge armene eller begge beina? Kanskje en av hver? Eneste spørsmålet vi kan svare på er: Vil du heie på Brann eller LSK? Tar gjerne å drikker et glass batterisyre før jeg svarer.
Hva faen skal man si om dette? Det er jævlig trist at LSK vinner, men jævlig gledelig at Brann taper. Vi gråter med et gedigent smil rundt kjeften. I en kamp der vi aller helst vil at begge skal tape, og at alle spillerne skal rammes av akutt diare i pausen, kunne vi kanskje håpet på en uavgjort. Lillestrøm nasker både tidligere spillere fra Brann og dessverre dermed også poengene dems. Flagget må settes halveis mellom halv stang og hel stand imorgen. Vi sørger mens vi feirer.

VPNs dom: En umulig oppgave å glede seg over noe som helst som er gult. En enkel oppgave å glede seg over at Brann taper. Uansett terningkast vil det reflektere ille ene eller andre veien. Dermed velger vi å ikke kaste terning på denne kampen. Ingen av lagene fortjener noe så fett som VPNs terning. Terningkast: 0

Tippeligaen blir nesten ikke mer perfekt om du så regisserer’n sjæl. Eneste forskjellen vi ville gjort er muligens en H på bongen i kampen på Ullevaal, men bare kanskje. Runden snitter 3.7, og som alltid kan eventuelle uenigheter taes opp nedenfor.

Legg igjen en kommentar