Vålerenga – Sogndal 1-0

Seriegullet 2013 er halveis i boks etter at Sogndal ble høvlet over 1-0 hjemme. Tidlig scoring av Børven var nok til å sikre sesongens tre første poeng i en kamp der begge lag like så gjerne kunne fått poengtrekk for begredelig opptreden. Vålerenga – Sogndal 1-0 (1-0) Tippeligaens 2.runde – Ullevaal Stadion 01.04.2013 – 10.442 … Fortsett å lese «Vålerenga – Sogndal 1-0»

Seriegullet 2013 er halveis i boks etter at Sogndal ble høvlet over 1-0 hjemme. Tidlig scoring av Børven var nok til å sikre sesongens tre første poeng i en kamp der begge lag like så gjerne kunne fått poengtrekk for begredelig opptreden.

Vålerenga – Sogndal 1-0 (1-0)
Tippeligaens 2.runde – Ullevaal Stadion 01.04.2013 – 10.442 solgte billetter.

Etter 3-1 i Bergen i det som var den uoffisielle sesongåpningen, var alt duket for årets første virkelig kamp. Sogndal skulle få kjenne på hvordan det er å innta tigerstaden, men ble møtt av 11 temmelig pjuskete pusekatter på Ullevaal Stadion.

Ett mål på tre sjanser og Børven ligger likt med skjemaet til 15 mål på 50 muligheter
Ett mål på tre sjanser og Børven ligger likt med skjemaet til 15 mål på 50 muligheter

Det tok ikke engang 2 minutter før Børven rulla inn en gladlaks i nota. Skulle tro det var Tone Damli og ikke Vålerenga som hadde hjemmebanefordel, men så putter ikke Torgeir gladlaksen sin inn hvor som helst heller, gutten har øye for kvalitet. Til tross for tidlig ledelse er det Sogndal som har litt overtak i kampen, de er frempå ved flere anledninger i 1.omgangen og får et hav av cornere som alle blir misbrukt.

2.omgangen er ikke stort bedre, Vålerenga skaper en del mot slutten når Sogndal går mer og mer fremover i banen, uten at vi klarer å putte flere mål. Sogndal får en scoring annulert tidlig i 2.omgang for grisespill inne i feltet, noen skubbet borti Kongshavn. Vi fortsetter å slite bakover. Når et så ræva «fotballag» som Sogndal klarer å skaffe seg et par hundre cornere og et par relativt pene sjanser, da trenger man ikke ha tittelen «fotballekspert» på TV2 for å skjønne at noe må gjøres. Det er 15-20 meter fri bane rett frem uten press om man kommer seg forbi midtbaneleddet vårt. Det virker også som vi igjennom store deler av kampen sliter med å bygge opp spillet bakfra, det er først når ballen kommer til midtbanen vi slutter å kælke ballen overalt – men bare så vidt. Tidlig sesongstart betyr dårlige underlag, da også fordel til lag som Sogndal og Lillestrøm som uansett ikke ønsker å spelle skikkelig fotball.

Man skal være fornøyde med tre poeng, og det er vel det eneste man skal være fornøyd med. I en forestilling fra Vålerenga sin side som i manges øyne er dårligere enn den i Bergen, er det viktigste at man vinner. Vålerenga har ikke storspilt mot Sogndal de siste par årene verken hjemme eller borte, men så er ikke Sogndal det laget som byr opp til den fineste dansen heller. Sogndal er mer som han snydens drita karen som drar frem de verste dansetrinnene du noen gang har sett, det er vanskelig å følge og ingen gidder å danse med.

Til tross for at landets medier driver og deler ut medaljer allerede nå, så venter VPN et par runder til før vi gir opp håpet om verdensherredømme. Med noen av våre mer kreative ute med skade eller ute med manglende spillerlisens, er det vanskelig å si noe som helst. Ingen kan trylle frem et vinnerlag over natten, men skal vi tro Rekdal kan han gjøre det på bittelitt mer tid. Bare å glede seg til fortsettelsen.

Spillerbørs Vålerenga 4-2-1-3

Grindheim leverte stort i andre omgang
Grindheim leverte stort i andre omgang

Kongshavn – 6
Larsen – 4
Muri – 5
Gonzalez – 4
Thomassen – 4
Grindheim – 7 BB
Zajic – 5
Mos – 4
Berre – 4
Børven – 5
Samuel – 7

Innbyttere:
46.min Ogude – 6
66.min Anene – 5
75.min Hæstad – for kort tid

Kommentarer fra VPNs mann på børsen
Ikke altfor overbevisende kamp av Vålerenga, men mye lovende, spesielt i andre omgang. Er det en ting som må terpes på så er det defensivt, vi er altfor svake på innlegg og dødballer. Men tre superdeilige poeng mot et av de største drittlagene i Tippeligaen!

Det er egentlig Sogndal som presser i første omgang. Stolpeskudd på corner har dem òg. Vi sliter rett og slett med å forsvare oss på dødballer og innlegg. Tror nok ikke det var taktikken, men i store deler av omgangen ser det ut som vi spiller defensivt og satser på kontringer, uten at det defensive er så imponerende. Men det holder. Og vi utnytter personlige feil fra gjestene og scorer allerede etter to minutter! Mens Sogndal kjører sin vanlige stil.

Andre omgang var bedre av oss, og Rekdal foretar litt coaching i verdensklasse (kremt) med tre gode bytter. Spesielt mot slutten produserer vi tre-fire gode sjanser som en god keeper stopper dessverre. Men fortsatt er vi ganske dodgy bak. Allikevel holder det inn, som i første, blant annet med en poengreddende redning (sic!) fra Kongshavn.

Banens beste er under tvil Grindheim som spiller seg opp stort gjennom kampen. Men Samuel var også god og løp skoa av seg.

Kampfakta

Mål:  1-0 Børven (2.min)

Gult kort til Karadas

Vålerengas lag:
Kongshavn – Larsen, Muri, Gonzales, Thomassen – Berre, Grindheim, Zajic – Samuel, Mos, Børven.

Benken: Hirschfeld, Hagen, Ogude, Hæstad, Anene, Zahid

Sogndals lag: Spør Tone, hu kan dem sikkert på rems.

Legg igjen en kommentar