Dagboka mandag

Vi kommer med flere nyheter denne mandagen der klokka rusler og går mot første hjemmekamp. Du skal bare skumme dagens dagbok, skumme som toppen av fludiumet du skal helle inn i din vakre kropp i litt mer beskjedne doser av fremover, om du ikke er beredt til å betale prisen for egen overvekt! Dagboka gir … Fortsett å lese «Dagboka mandag»

Vi kommer med flere nyheter denne mandagen der klokka rusler og går mot første hjemmekamp. Du skal bare skumme dagens dagbok, skumme som toppen av fludiumet du skal helle inn i din vakre kropp i litt mer beskjedne doser av fremover, om du ikke er beredt til å betale prisen for egen overvekt! Dagboka gir deg litt om alt.

[rev_slider sogndallogo]
Sogndal

Olav Stedje og Tone Damli Aaberge er alt Sogndal har beriket fedrelandet med bortsett fra blonde vanskapninger som Darwins evolusjonsteori har gjort lange nok til å plukke frukt uten stige. Sogndal har tatt drillostilen helt ut og det er alltid minst en Flo på banen til å stusse, stange eller nikke ballen i retning motstanderens mål. Sogndal vil ikke ha ballbesittelse, Sogndal vil ha luft under ballen og det er alt dem bryr seg om. Angrepa tar omtrent den tiden det tar for keeper eller en forsvarsspiller å kælke ballen 80 meter. Da er du advart, kveldens kamp vil bli en underlig fotballkamp. Forhåpentligvis får vi hull på byllen tidlig, ellers er disse folka mestre i å sabotere fotballkamper gjennom drøying og andre måter å frustrere motstandere og publikum.

I kveld er siste kamp hvor du kommer inn uten å betale ekstra for overvekt

Det skulle ikke mer enn en artikkel hvor en forsker mente det var rettferdig at flypassasjerer som er tykke må betale mer, før NFF tok opp hansken. Vålerenga har fått brev om at publikummere som ikke får plassert skinkene innenfor bredden av plastsetene på Ullevaal i fremtiden må betale ekstra både på klubbkamper og landskamper. Per i dag betaler Vålerenga rundt 50 kroner per sete som selges til NFF og NFF krever nå kr 10,- ekstra for de som bruker mer enn setebredden på 42 centimeter. For å håndheve dette vil vaktene være utstyrt med målestokker som holder setebredden og kreve 10,- ekstra i forbindelse med at du passerer telleapparatet dersom du ikke passer innenfor setebredden. VPN har undersøkt med klubben og  Lasse Vangstein opplyser at grensen for det klubben kaller fedmetieren går rundt buksestørrelse 44-46.

Klubben reagerer

Vangstein opplyser at klubben ikke vil godta en slik avgift uten videre. Vi er midt inne i en leiekontrakt og da kan ikke NFF ensidig endre avtalebetingelsene. Dette vil både vi, Klanen og NSA ta videre, da vi alle er helt på linje her og mener at dette ligger tett opp til diskriminering. At det også vil gjelde på seksjoner der setene faktisk blir fjernet viser at NFF har en annen agenda enn å beskatte selve plassen litt tykke mennesker tar sier Vangstein.

NFF-Siem er overrasket

Kjetil Siem er overrasket over at VPN «prøver å lage ett stort nummer ut av denne saken». Vi hadde håpet at både VPN og folk flest ser poenget i at om du fyller mer plass enn du faktisk har betalt for så er det ikke en selvfølge at du skal få breie deg utover gratis. Kanskje kan en slik avgift på sikt også bidra til at også fotballsupportere tenker litt over kostholdet sitt. At 10-eren innebærer en ekstrainntekt for NFF er en veldig liten del av dette bildet sier Siem og opplyser videre at selv om han i perioder selv har vært fyldig har han holdt seg godt innenfor NFF-ramma. Det bør faktisk være mulig for de som vil å slippe denne avgiften med litt egeninnsats. Uansett er 10,- i «rumpeskatt» så lite at jeg tror ikke det vil være bestemmende for om folk går på kampen sier Siem og ønsker uansett lykke til med å fylle Ullevaal mot Sogndal.

Diego Calvo

Det er usikkert om Diego Calvo blir spilleklar til kampen i kveld, men det er mye som tyder på det. Han har vært gjennom papirmølla både til UDI og NFF. Det eneste som mangler er at fotballforbundet i Costa Rica frigir spillerlisens hans. Vi krysser fingrene for det som kan bli en av norsk fotballs virkelige profiler de neste årene.

Skadesituasjonen

Det er helt sikkert at verken Jan Gunnar Solli, eller Muhammed Fellah spiller på grunn av skader. Daniel Fredheim Holm er fortsatt usikker, selv om skaden han pådro seg i forrige uke ikke var veldig alvorlig, skal han gjennom legesjekk mandag formiddag. En beslutning tas i etterkant av denne testen. Vi håper naturligvis at Fredheim Holm klarer testen, men om det ikke går bra får vi krysse fingrene for at Calvo faktisk blir klar.

Laget i kveld

Dagboka tror vi starter med følgende 11

Kongshavn

Larsen, Muri, Gonzales, Joachim

Berre Grindheim Ogude DFH/Calvo

Mos Børven

Dagboka tipper disse 11 vinner 5-1 over Sogndal. Et fint resultat og en god kveld, spesielt for Calvo som skårer i debuten og allerede i morgendagens aviser vil bli omtalt som klubbens nye «bohem» og stadionfyller.

[poll id=»2″]

Dagen i dag

Dagboka skulle gjerne gitt deg mer stoff, men er livredd for at du ikke skal rekke showet på Rådhusplassen kl. 14 og kampen i kveld.

Har du tid til overs kan du jo lese VPNs verbale ørefik til saftbønda -her-

Mer om dagens arrangement før kampen finner du -her-

SISTE: Du kan si din mening om NFFs avgift i NSAs protestprotokoll -her-

3 kommentarer til «Dagboka mandag»

Legg igjen en kommentar