Dagboka tirsdag 2. april 2013

Vi vinner 1-0 og tar tre poeng. Vi har holdt nullen, vunnet på hjemmebane og det er ro i rekkene. Litt forenklet kan vi si at det er kontroll i Vålerenga. Dagboka utreder. Dårlig 1. april-spøk Det er faktisk så enkelt som ingressen oppsummerer, og samtidig er det ingen som lurer på om dette egentlig … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 2. april 2013»

Vi vinner 1-0 og tar tre poeng. Vi har holdt nullen, vunnet på hjemmebane og det er ro i rekkene. Litt forenklet kan vi si at det er kontroll i Vålerenga. Dagboka utreder.

Dårlig 1. april-spøk

Det er faktisk så enkelt som ingressen oppsummerer, og samtidig er det ingen som lurer på om dette egentlig er bra nok. Tre poeng er udiskutabelt, men spillemessig var dette som en skikkelig dårlig 1. april-spøk.

Riktignok traff vi med 70 prosent av pasningene våre, men lenge så det ut som vi ikke klarte å få til en eneste pasning. Og nå var det faktisk ikke slik at Sogndal fremsto som et godt fotballag, de gjorde ikke det, det var bare det at vi sugde mer enn dem. Dette er simpelthen ikke holdbart.

Det positive

Heldigvis er dette åpenbart for alle, og ingen vet bedre enn Kjetil Rekdal at Vålerenga må fungere på en helt annen måte gjennom 2013 for at varene skal leveres. Gutta vet det selvsagt også. Men noe positivt er det faktisk å ta tak i.

19-årige Aaron Samuel fremstår som et stort løft og det gir håp. Selv om Grindheim er hakket viktigere og bedre mot Sogndal, er det Samuel som gir oss det lille ekstra som virkelig kan slå ut i full blomst senere. Og alle vet også at han kan gå på trynet, men det var vilje og talent i han.

Sogndal har bare fem avslutninger på mål. Ja, det var en god redning av Kongshavn 12 minutter før slutt, men likevel har vi egentlig full kontroll sjansemessig. Spillemessig, og underveis, satt vi med en kjip følelse, men objektivt sett var det ikke rare sjansene saftbønda produserte.

Torgeir Børven. Torgeir Børven er et eneste stort lyspunkt. Jada, han scorer bare en gang og har flere gode muligheter, som i Bergen. Og det er ikke bare genialt fotballmessig alt han involveres i, men det å ha en spiss som scorer jevnt og trutt kan nesten ikke overvurderes. Han må gjerne si at scoringen i går er flaks, og resten av landet må bare si at det er snakk om to scoringer og vi skriver 2. april, men alle vet at Torgeir Børven kommer til å bli god.

Torgeir-tallene

Kjetil Rekdal sa før seriestart at Børven må ha 50 sjanser for å score 15 mål. I Bergen ble det en scoring på fire sjanser, i går ble det en scoring på tre sjanser. Det er så nær 30 prosent at vi kan enkelt og greit konkludere med at Børven er på skjema til 15 scoringer. Og den som har lyst til å kritisere at han trenger mange sjanser for å score: Han er på skjema. Ikke mas.

 [rev_slider sogndallogo]

Sogndals Komiske Ali

Med et halvt øye har denne dagboken også registrert at Sogndal-trener Jonas Olsson furter i mediene. Han mener Sogndal spiller festfotball, at de fikk et mål annullert som burde vært godkjent og at Vålerenga ikke hadde et skudd på mål før Sogndal satset alt fremover de siste 15 minuttene av kampen. Hallo, har han sett samme kamp som oss? Var han egentlig til stede på Ullevaal stadion?

Sogndal imponerer ved å få mye ut av den lille bygda de er, men ikke prøv å si at dere underholder. Det er lange baller og dødballer, og vi skjønner at det skal holde til å overleve i Tippeligaen, og hadde vi bodd der sjæl hadde vi forstått dere enda bedre. Men skal dere liksom få godkjent scoringer hvor 188 centimeter Flo nikker i armen på keeper slik at han mister ballen? Du får spille golf hvis du vil spille med handicap.

Vålerenga i dag

I dag er det bare å ta seg en ekstra bayer og nyte sutring på sognamål, men først og fremst handler dagen om å komme seg på hockeyfinale på Jordal kl 19. Vi har hjemmebanefordel, men gutta trenger all den hjelp vi kan gi dem.

En kommentar til «Dagboka tirsdag 2. april 2013»

Legg igjen en kommentar