Magien på vei tilbake

En forrykende første omgang mot Odd bærer bud om at Vålerenga kan bli høstens lag, i hvert fall når det gjelder underholdning Vålerenga – Odd 3-1 (2-0) Tippeligaens 19.runde – Ullevaal Stadion 10.08.2012 –  8.828 tilskuere. Kampfakta Mål: 1-0 Berre 13.min 2-0 Fellah 19.min 3-0 Andre Hansen (Selvmål) 54.min 3-1 Rashani 81.min Vålerengas lagoppstilling 4-4-2: … Fortsett å lese «Magien på vei tilbake»

En forrykende første omgang mot Odd bærer bud om at Vålerenga kan bli høstens lag, i hvert fall når det gjelder underholdning

Vålerenga – Odd 3-1 (2-0)
Tippeligaens 19.runde – Ullevaal Stadion 10.08.2012 –  8.828 tilskuere.

Kampfakta

Mål: 1-0 Berre 13.min 2-0 Fellah 19.min 3-0 Andre Hansen (Selvmål) 54.min 3-1 Rashani 81.min

Vålerengas lagoppstilling 4-4-2: Lars Hirschfeld – Simon Larsen, Andre Muri, Giancarlo Gonzales, Andreas Nordvik – Kristofer Hæstad (Shola Akinyemi fra 67.min), Bojan Zajic, Mohammed Fellah, Morten Berre – Ahmed Suleiman (Chuma Anene fra 60.min), Chad Barret (Ghayas Zahid fra 78.min)

Vålerengas supersubs: Kongshavn. Dahl Hagen, Solli,Pusic, Anene, Akinyemi, Zahid

Odds lagoppstilling: Hansen. Hagen, Semb Berge, Fevang(Gunnarsson 61.min), Jonassen, Samuelsen, Lekven, Brenne (Shala 41.min),Krogsgård, Børven, Rashani (Johnsen 84.min)

Reserveoddraner: Lie, Addo, Guven, Andersson, Johnsen, Gunnarsson, Shala

Gule kort: Berge (32.min) Lekven (69.min)

Røde kort: 22 spillere på, 22 spillere av.

Kampinntrykk

Været er nydelig, Odd er kjedelig og det er klart for nok et «klæsj»mellom to lag midt på tabellen. Fotballnorge er mest opptatt av Rosenborgs såkalte kjøpefest av spillere som verken vil spille i klubben eller ligaen. Vi er mer opptatt av vår nye forsvarspiller Giancarlo Gonzales, vi fikk se han mot et middels godt Premier Leauge-lag forrige uke da Ullevaal ble fylt av 25.000 anglofile fans – ikke en altfor stor og seriøs oppgave med andre ord. Med et navn som Gonzales får du automatisk en del forventningspress mot deg, kult å kalle seg for noe så kleint som «Mix» liksom – Gonzales sier nå jeg bare.

En annen nykommer som også er spennende å følge med på er han norske medier elsker å kalle for «Beckham-venn», vi kaller han for Chad Barret – mest fordi det er navnet hans – og selvom statistikken ikke tilsier storscorer er det knyttet en del forventninger opp mot den innleide Galaxy-spissen. Og det er sistnevnte som skal komme i søkelyset først i det han snurrer litt karusell med de stakars Odd-spillerene ute på vår venstrekant, han legger ballen mot lengstekrysset, Hansen (som for anledningen stiller i en kjempeflott caps) gir retur og hvem andre enn unge Berre er der på blank goal fra kort hold? 1-0 til Enga. Stemning.

Like før har Vålerenga åpnet kampen forrykende, Fellah holder på å score fra midtbanen, Chad er nesten igjennom alene med keeper og vi får noen halvfarlige innlegg. Kjedelige Odd klarer ikke engang å være kjedelige,  men det spiller på en måte ingen rolle for de er såpass anonyme at selv ikke supporterne der bryr seg om laget sitt lenger. De får knapt ha ballen, og når de har den ligner de litt på et tilfeldig G10-lag fra forrige ukes Norway Cup. Nord-Koreas kvinnelag viste bedre takter i OL enn det Odd viser oss her, no offence mot Nord-Korea. Odd stiller i en 4-4-kjedelig i sommerværet på Ullevaal. Istedenfor å skrive om hvor dårlige Odd er kan det nevnes hvor gode Vålerenga er denne første omgangen. Gonzales ser ut til å være solid bakover, og Chad er kåt som faen forover. Han ser konstant etter muligheter og slikt blir det farligheter av, Fellah finner Chad inne i boksen som spiller vegg og vips så er det 2-0. Fellah putter sitt 3. mål for sesongen og Chad får sin 2. assist fordagen. 2-0 til pause, men det kunne gjerne vært mer. Vi rundspiller Odd så til de grader de første 45 minuttene.

«Enga er tilbake» runger utover stadion etter at Andre Hansen setter inn 3-0 istarten av 2.omgang. VIF spiller ut på høyrekanten hvor Simon Larsen drar seg elegant forbi en eller annen kølle fra Odd, Larsen legger flott inn til Hæstad som avslutter mot mål og Andre Hansen sørger for at ballen også finner veien til målet. Til og med kjeften til Fagermo skal slite med å bortforklare det her med usakligheter, for dette er faen så fortjent.

Mot slutten lar vi Odd spille seg litt mer inn i kampen, det blir for teit om vi skal få besøk helt fra Skien uten at de skal få smake litt på ballen – ikke for det, de er sikkert storførnøyde med å få komme til Oslo og få kjøre rulletrapp og T-bane. Odd skaper noen halvsjanser, men det er fortsatt farligst når Vålerenga nærmer seg det andre målet. Vi putter innpå JET-turneringens beste spiller, 19 år gamle Ghayas Zahid, og alle er nøgd med det. Like etterpå får Odd valuta for alle pengene utflukten til Oslo kostet når de får score mål på Ullevaal, på selveste Lars Hirschfeld. 3-1 og ranet er et faktum, vi skulle hatt minst 2 mål til!

Alt i alt en meget bra kamp fra VIF sin side, 1.omgangen er solid fra første til siste spark på ballen, og etter 3-0 senker vi oss litt ned uten at vi slapper av. 3 fortjente poeng i det som er en perfekt fotballkamp for vår del.

Flere bilder fra kampen her

Spillerbørs Vålerenga:

Lars Hirschfeld – 6
Simon Larsen – 7
Andre Muri -6
Giancarlo Gonzales – 6
Andreas Nordvik – 5
Kristofer Hæstad – 6
Bojan Zajic – 6
Mohammed Fellah – 8 BB
Morten Berre – 6
Ahmad Suleiman – 6
Chad Barrett – 7
Innbyttere:
60′ Chuma Anene – 6
67′ Shola Akinyemi – 5
78′ Ghayas Zahid – 5

 

4 kommentarer til «Magien på vei tilbake»

  1. Den eneste grunnen til at Odd kommer inn i kampen, er at Martin klæsser på med unggutter i byttene sine. Så andelen av litt lite rutine, og spillere som er nye blir noe høy. Men ære være Martin for det, ungutta gjorde overhodet ikke skam på noen. Og det er sånne ting som tenner unggutta til å prestere. Høsten blir bra, det er herved opplest og vedtatt! ÆRE VÆRE!!

  2. Med en ledelse på mål og 25-30min igjen er det bare bra. Syns vif gjør en utrolig bra første omgang. Blir litt mye balltap og feilpassninger i andre. At Chad stor fram og vise at det er der enn mot Haugesund letter litt presse på anskaffe ny spiss. Selv om få tilbake Marcus Pedersen hadde ikke gjort noe. Fortsetter det sånn her resten av sesongen, så er det mye se frem til. Ære være…….

Legg igjen en kommentar