Dagboka fredag 10. februar 2012

Hummer og kanarifugler, hadelandstrio light, facebookkrig og dansebænd. Men aller først: Alle skal trives på kamp!   Forbrytel§e og §traff Det nye sanksjonsreglementet er på plass. Et enestående samarbeidsprosjekt mellom klubb, supportere og politi har endt opp med et sett forståelige kjøreregler som skal sørge for at alle skal trives på kamp, og at det … Fortsett å lese «Dagboka fredag 10. februar 2012»

Hummer og kanarifugler, hadelandstrio light, facebookkrig og dansebænd. Men aller først: Alle skal trives på kamp!

 
Forbrytel§e og §traff
Det nye sanksjonsreglementet er på plass. Et enestående samarbeidsprosjekt mellom klubb, supportere og politi har endt opp med et sett forståelige kjøreregler som skal sørge for at alle skal trives på kamp, og at det ligger en forutsigbarhet i hva som skjer hvis man gjør noe regelstridig, som Klanens klubbkontakt Erling Rostvåg sier  i artikkelen om Nytt sanksjonsreglement og Klanens rolle på klanen.no. Dette er noe alle ønsker velkommen og den demokratiske prosessen der også supporterne har fått et eierforhold til reglementet, styrker mulighetene for at disse tribunelovene vil fungere i praksis på en helt annen måte enn om klubb og myndigheter hadde tredd sine nisseluer med mer eller mindre virkelighetsfjerne påbud ned over hue på oss.

Klanen var sterkt deltagende i prosessen, og fikk til dels legge ganske betydelige føringer på hvordan reglementet skulle se ut, skrives det på klanssidene. Talsmannen for Norsk Supporterallianse (NSA), Audun Kjelstrup, sier at dette er demokrati i praksis, og at ønsket for 2012 er at man ser lignende modeller spre seg i resten av landet. Skal man hindre konflikter, er dialog og forutsigbarhet de viktigste verktøyene man legger i verktøykassa.

Klanen  hadde et annet utgangspunkt enn klubben og politiet. Klubbkontakt Erling Rostvåg  i Klansstyret sier:

– Utgangspunktet for samarbeidsforumet og denne prosessen spesielt var en slags tillitskrise, en unødig konflikt mellom oss og politiet. Denne fikk vi raskt ryddet av banen, men da vi satte oss ned med dette konkrete reglementet gikk prosessen sakte; vi har jo tross alt ulike utgangspunkt.

Både i NFF, NTF og hos andre tippeligaklubber har dette arbeidet blitt fulgt med argusøyne.
– Vi har fått signaler på at dette reglementet kan bli lagt til grunn for et slags felles regelverk i hele Norge, skrives det.

Neste steg nå er å gjøre sanksjonsreglementet kjent for alle som skal på kamp, skriver Klanen.  Som sagt så gjort, følg denne linken:
Retningslinjer for reaksjon ved uønsket opptreden på Vålerenga Fotballs arrangementer. 

Underernærte fugler
På Romerike går det ikke så veldig greit. For at de i det hele tatt skal få solgt sesongkort der oppe må spillerne sitte oppe til langt på natt og ringe folk på måfå for å selge korta. Om så skal være hulker de og gråter sine modige tårer helt til stakkaren i andre enden er så guilt-trippa at han handler villig vekk. På Twitter kom VPN i skade for å konstatere at det krever et visst mot av spillere å ringe folk etter den bedrøvelige innsatsen de fremviste på Åråsen i fjor og at dette neppe var noe Vålerengas spillere ville utsette seg for. Dette resulterte i en artikkel fra fugla. Her har bemerkningen på Twitter blitt til «Skryt fra erkefienden». Såpass underernærte på oppmerksomhet er de altså der oppe at all omtale blir til skryt og lovord. Dårlig stilt sånn til vanlig altså.

Hadelandsduoen
Oppland Arbeiderblad  spør om det noen gang har vært så mye som to hadelendinger på samme landslag, og svaret er et rungende nei, for hadelandstrioen gikk på skøyter. Kamer Quaka er faktisk fra Hadeland, og sammen med en tidligere lagkamerat i Brandbu, Martin Nygaard, spilte de uavgjort mot Slovakia G17 onsdag. Quaka spilte hele kampen for Norge.

I dag venter Sverige klokka 13 og Quaka avslutter oppholdet på La Manga med kamp mot Tsjekkias 17-åringer søndag klokka 16.

Engaduoen
Chuma Anene satt på benken mens Håvard Nielsen ble matchvinner med kampens eneste mål et kvarter før slutt mot Sverige G19 i går. – Det er god læring å i å vinne kamper, sier assistenttrener Trond Nordsteien til fotball.no

I morgen venter Ungarn, vi håper læreprosessen fortsetter og også omfatter Anene.

Facebookduellen
For den uinvidde kan det se ut som om det har brutt ut borgerkrig mellom Vålerengas supportere på internett. Det begynte med at vi så at noen på klanens facebookgruppe ikke likte vpn.

Klanen på FB spør: Hvor mange er det som liker oss, men som ikke liker VPN?     11 liker

VPN på FB svarer: Hvor mange er det som liker oss, men ikke liker Klanen.no?    11 liker

Bjørnars kommentar:
– Kommer det flere av disse utrolig tåpelige spørsmålene så misliker jeg snart vpn.no( noe som er veldig synd, da jeg har vært trofast mot dere i alle år), samme gjaldt spørsmålet om vi skulle ønske MA grattis med dagen etc, hva dreier denne interngreia seg om egentlig? er det bare unger i redaksjonen?

Erlings kommentar:
– Det dreier seg helt sikkert om å mase litt nå, slik at folk blir obs på hva som finnes i virvaret av offisielle og uoffisielle facebooksider o.l. Internbitchinga fører til god økning i antall likes på begge sider.

Dagbokkommentar:
–  Skjønner ikke vitsen med VPN på Facebook og Twitter før internett har kommet for å bli.

Saklig kommentar:
– Vi er godt fornøyde med at vi rundet 3000 som følger oss på facebook. Hvordan kan så mange folk ta feil? Gjør det du og, klikk deg inn på facebook her og få de siste nyhetene først. Dersom du foretrekker twitter kan du følge @valerengapanett, her runder vi straks 500 følgere. Til sammenligning rundet @enga 2000 følgere i går. Gledelig interesse å spore, kun uker før seriestart.

Vålerenga i dag
Danskebåten legger fra kai på Vippetangen klokka 17 og KST har for sikkerhets skyld sørga for at det det blir Enga-sanger i diskoteket fra klokka 16 til 22. Les mer på klanen.no

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pdt7a_tRXcA[/youtube]

Legg igjen en kommentar