Dagboka mandag 13. februar, 2012

Det ble tap mot FCK. Selvsagt, men kanskje ikke like selvsagt så ble det tap til gagns, 5-0 (1-0) sto det til slutt. På tide å begynne å bekymre seg? VPN er ikke helt med på den ennå, men ser andre bekymringsverdige trekk i tiden. Vålerenga stilte med ett, i mine øyne, merkelig lag, men … Fortsett å lese «Dagboka mandag 13. februar, 2012»

Det ble tap mot FCK. Selvsagt, men kanskje ikke like selvsagt så ble det tap til gagns, 5-0 (1-0) sto det til slutt. På tide å begynne å bekymre seg? VPN er ikke helt med på den ennå, men ser andre bekymringsverdige trekk i tiden.

Vålerenga stilte med ett, i mine øyne, merkelig lag, men det skyldes nok til dels mange skader og forfall. Uansett, etter en «bestått» første omgang raknet det fullstending i andre og Vålerenga presterte å avslutte kampen med å bomme på straffe og slippe inn to mål – selvsagt scoret av Mos – med overtall på banen og en utespiller i FCKs mål. Vi klipper og limer litt fra forumhelt «lokahelt»:

Første omgang henger vi bra med. Har en stor sjanse med Sid som spiss. Bakover klarer vi oss fint, Muri og Mecinovic fungerer veldig bra sammen. Begge er kloke defensivt og treffer tonen. Med støtte i både dawda på høyre og flo på venstre.

Andre omgang er det noe som skjer.. vi i klanen sitter på kortsiden i feil ende så jeg sleit litt med å se hvilke endringer som ble gjort eller hvorfor alt raknet i den bakre fireren etter pause. Men kom innpå en veldig gode spiller som åpnet forsvaret vårt. Dette er vår kjære Grindheim.

Uansett så rakner alt nå, og det eneste positive på stadion er de serverer 5 øl i et langt calsbergfat til 200kr stykket. 4 stk av de brettene redder kampen for oss.

FCK stilte et nesten toppet lag. Det gjorde vi også. JA vi har flere A spillere som kan forsterke troppen, men når alle har følinger, ryggsmerter eller sykdom. Ja da er nettopp dette vi stilte noe av det bedre vi hadde.

Akkurat der synes vi lokahelt trenger supplering: Yssouf Koné kjente en strekk i låret etter en god treningsmåned (se under), men også Lars Hirschfeld, Fredrik Stoor, Stefan Strandberg, Mohammed Fellah og Bojan Zajic var skadet. Og da sier det seg selv, med Vålerengas for tiden tynne tropp, at det ikke var et rent a-lag som stilte i København. Spesielt når vi legger til at Håvard Nielsen og Chuma Anene er på landslagssamling og Veigar Pall Gunnarsson var sjuk.

Men OK, Vålerenga går fra tap til tap, uansett hvordan vi vrir og vender på det. Og etter fjorårets katastrofale sesongoppkjøring så er det nok mange som er ekstra bekymret for lagets tilstand. De som vil se bilder fra fadesen i Parken kan ta en titt på Vålerenga TV.

La Manga oppholdet begynner denne uken, vi er snart nødt til å se konturene av et ordentlig lag om vi skal beholde troen på denne sesongen, men vi skriver ikke krise på grunn av treningskampene ennå.

Stefan Strandberg

Det som derimot kan få fram krisestemning er det tilsynelatende fenomen at så mange av de unge spillerene syntes å ville bort fra Vålerenga: de nekter å skrive ny kontrakt inntil klubben er nødt til å se seg om etter potensielle kjøpere for å redde stumpene. Nå senest Stefan Stranberg som ryktes, ganske høylytt, å være på vei mot Rosenborg. Av alle klubber. I følge VG så skriver Adresseavisen at overgangen kan bli klar i løpet av de nærmeste dagene, klubbene har visst møttes ved forhandlingbordet og RBK har lagt inn bud.

Med respekt å melde så stinker dette. Spillere med framtiden foran seg skal be på sine knær om å få spille for Vålerenga, og de skal i hvert fall ikke gå til de argeste konkurrentene.

Forlater rottene det synkende skipet? Eller skal Martin Andresen og klubbledelsen forøvrig greie å fylle oss med litt entusiasme med tanke på sesongen som kommer?

Yssouf Koné

Vi får prøve å avslutte med en gladmelding: Yssouf Koné nærmer seg full friskmelding.

– Det ser nesten ut som om han har fulgt treningsprogrammet, fakisk, sier Eirik Bjærke til VG Nett om Koné opphold hjemme i Elfenbenskysten.

– Han har hatt fremgang på alt. Kneet hans er faktisk oppløftende bra. Da vi testet spenst på Olympiatoppen hadde han best resultater i klubben, mest trøkk i bena. En annen test i vinter viser at han nå har lik styrke i høyre og venstre kne, fortsetter Bjærke.

OK, han var selvsagt skadet når Vålerenga skulle møte FCK.

– Men dette er bare en filleting. Han er med for fullt allerede da vi reiser til La Manga tirsdag, avslutter Bjærke.

Det blir meget interessant å vite hvem andre som er med på flyet i morgen, men vi kan i hvert fall krysse fingrene for at Yssouf Koné ikke er det fullstendige bomkjøpet vi fryktet i fjor.

4 kommentarer til «Dagboka mandag 13. februar, 2012»

  1. ..Er du borte nå? isåfall hadde jeg ventet et par år med å knipse igjen…
    Det er helt klart bekymringsfullt at fler av de unge ikke vil skrive ny kontrakt, for evt å få mer kr selv – det virker ikke som Martin er den samlende treneren som jeg trodde… Jeg liker filosofien og stilen i teorien, og vi var gode i 2010 – VELDIG GODE!! hva skjedde…. og hva vil skje? – Vi følger trofast med og er OPPTIMISTISK i utgangspunket 🙂 2012 GULL!!!

Legg igjen en kommentar