Dagboka torsdag 9. februar 2012

Prøvespill, århundrets bortetur og andre fotballting er hva du nesten venta forgjeves på i dag, kjære leser!   I prøverommet Vålerenga gir seg ikke: To nye prøvespillere har dukket opp på Valle denne uka. En midtstopper fra Makedonia og en nigeriansk kantspiller. De er lovet spilletid i kampen mot København lørdag, og er de gode … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 9. februar 2012»

Prøvespill, århundrets bortetur og andre fotballting er hva du nesten venta forgjeves på i dag, kjære leser!

 

I prøverommet
Vålerenga gir seg ikke: To nye prøvespillere har dukket opp på Valle denne uka. En midtstopper fra Makedonia og en nigeriansk kantspiller. De er lovet spilletid i kampen mot København lørdag, og er de gode nok får de prøve seg på La Manga. Der stiller også prøvespiller Suleiman Ahmed og den uprøvde spanske venstrebacken Álvaro Baigorri del Río.  Felles kamptrening og prøving og feiling  for en sannsynlig startellever ser ut til å være langt ut i det blå og seriestart kommer ubønnhørlig 24 timer nærmere for hvert døgn som går.  Vi ser fram til at også Bojan og Ogude snart får prøvespilt samhandlingen sin med Fellah og Koné, men det skal vel tas hensyn til gjestene først. Men det får stå sin prøve.  For Harmeet Singh sin del håper vi han får prøvd ut hvor på benken det er best å sitte.

Lørdagskamper
Etter at kampoppsettet for de åtte første rundene i Tippeligaen ble fastsatt i går brøt jubelen løs i Klanens turgruppe:

– Dette blir garantert årets tur, om ikke århundrets tur. Rett og slett vårens vakreste eventyr! , sies det etter at Tromsø-Vålerenga er satt opp som lørdagskamp, nærmere bestemt 12. mai klokka 18.

Siste billigfly fra Tromsø går lenge før kampslutt, så her blir det måsegg og morgenmach til søndagsfrokosten. Målfest og Machøl, men ikke midnattssol. Sett av den midterste helga i mai alle dere heldiggrisene som ikke har konfirmanter i nærmeste slekt, og vent med spenning på hva turgruppa blekker opp. De har allerede skissen til et reiseopplegg klar, men den er så vill og morsomt at vi ikke har hjerte til å røpe noe som helst før Klanen presenterer det sjæl. Følg med!

Den siste helga i april var det duket for lørdagskamper over hele fjøla, og det stemte nesten. Nesten alle fikk spille lørdag, men ikke Brann og Vålerenga. En slags straff for medieskapt tribunetøys i fjor eller en misforstått forebyggende handling i år? Vi merker oss at TV2 har flytta helgas hovedkamp én time bakover, så hvorfor kunne de ikke liksågodt slått på stortromma og vist storsinn for langreiste supportere og lagt kampen til klokka 16?

Serierunden ble lagt til lørdag på grunn av at alle tippeligalagene skal ut i knalltøffe bortekamper i cupen tirsdag 1. mai og trenger de obligatoriske tre døgn hvile. Da veit vi at Vålerenga ikke kan bli slått ut før onsdagen, så noe godt kom det ut av denne søndagskampen loll.

Andrelag og Fair Play
Det nærmer seg Fotballting og i den forbindelse la NFF ut Tingheftet 2012 på sine nettsider i går . Vi har frest gjennom innholdet og merket oss to saker av interesse. Den ene dreier seg om Oddsenligaen som med rette ikke kunne beholde Fair Play-navnet med tanke på usportsligheter som følger med ordningen for andrelagene til toppklubbene. Det er Eidsvold IF som foreslår en gjennomgang av andrelagsproblematikken:

– Toppfotballens og 2.divisjons andrelag er en utfordring i dagens seriesystem hvor vi ser sterkt varierende resultater, varierende lagoppstillinger og ujevne resultater. Dette påvirker selve seriesystemet, inkludert opp- og nedrykk, og gir ulike konkurransevilkår samtidig som dette er et brudd med fair play, sier Eidsvold IF og foreslår vedtatt:

”Forbundsstyret nedsetter innen sommeren 2012 et bredt sammensatt utvalg bestående av alle deler av norsk fotball(inkludert 3. divisjon), for å gå gjennom andrelagenes deltakelse i det ordinære seriesystemet.”

Forbundstyret er enig og støtter forslaget.

Cupfinalebilletter
For dem som tviler bekrefter vi at det finnes en fotballklubb som heter Hasunds Hund FK.  Denne lille klubben fra bergenskanten har sett seg lei på at supportere blir avspist med smuler når cupfinalebilletter legges ut, og kommer med et forslag til Fotballtinget:som mange klubber større enn dem skulle ha kommet med for lenge siden:

– Minimum 70 prosent av stadionkapasiteten til herrenes cupfinale skal fordeles av de to finalelagenes klubber.

Forbundsstyret er uenig og anbefaler forslaget ikke vedtatt.

Vålerenga i morgen
Ingen TV-sending fra København lørdag. Så da blir det svipptur med danskeferga fredag

En kommentar til «Dagboka torsdag 9. februar 2012»

Legg igjen en kommentar