Dagboka onsdag 11. januar 2012

Med Adnan Haidar til Stabæk og kvalifiseringskamper på vei inn igjen i norsk toppfotball, ønsker vi fotballen velkommen tilbake etter en mer eller mindre velfortjent ferie. Vi skal til Nesodden i dag, men det viktigste først: Klanen trenger deg ! Daniel Hansen slutter i regnskapsavdelinga etter meget god innsats. Hvordan arbeidsdelingen blir med pengesekken i … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 11. januar 2012»

Med Adnan Haidar til Stabæk og kvalifiseringskamper på vei inn igjen i norsk toppfotball, ønsker vi fotballen velkommen tilbake etter en mer eller mindre velfortjent ferie.

Vi skal til Nesodden i dag, men det viktigste først:

Klanen trenger deg !
Daniel Hansen slutter i regnskapsavdelinga etter meget god innsats. Hvordan arbeidsdelingen blir med pengesekken i år, er ikke helt bestemt, men det økonomiske arbeidslaget, som nå er redusert til to personer, trenger en erstatter for Daniel. Klanen lover at arbeidsmengden absolutt er overkommelig.

Joachim Strandberg gir seg også etter fremragende jobbing i IT-avdelinga, for det meste aleine. Nå vil han fokusere mere på dugnadsarbeid andre steder, så Klanen  er ute etter en klassisk datanørd med arbeidskapasistet. Sosiale antenner er intet krav!

Nye klanen.no trenger nye redaksjonsmedlemmer for å nå målet om langt mer og mye bedre redaksjonelt innhold enn tidligere. Syns du det er moro å formulere deg forståelig på norsk uten å ta penger for det og samtidig har et bankende supporterhjerte, er du gull verdt for Klanen.

Ta kontakt med morten(ætt)klanen(dått)no om du er interessert i noen av klansjobbene eller har lyst til å angi noen andre du synes passer til dem. Les mer på klanens nettside.

Nesodden
Før var Nesodden en plass lutfattige Osloborgere tok båten til i sommerferien for å late som om de var på charterferie på Mallorca. Etter hvert gikk det så stusselig med folka så de ikke en gang hadde råd til returbillett hjem og kalte seg selv for fastboende. Vi andre kalte dem strandede.

Den eneste arbeidsplassen de egentlig har er Sunnaas sykehus, til gjengjeld har dette rehabiliteringssenteret den feteste tomta på Nesodden. Og finurlig nok er det sykehusets verksted og kjøkken som har den beste beliggenheten og mest behagelige utsikten på hele institusjonen. Blås i pasientene, her så lokalbefolkningen som måtte jobbe lengst ned på gølvet sitt snitt til å få noe igjen. Utover dette er det et par kolonialforretninger og et lite senter som tilbyr noe stakkarslige arbeidsplasser.

Om du kjører transport og varer fra Oslo til Nesodden må du omtrent til Drøbak før du snur og nesten tilbake til Oslo igjen for å levere lasten. Eller hente den. Dette gjør drift av all annen næring på Nesodden fullstendig fåfengt og etterlater en lutfattig kommune i ytterste nød.

Allikevel er ikke alt bekmørkt. Enkelte steder på Nesodden finnes overdådige millionvillaer. Disse eies i hovedsak av gamle-raddisser som hadde veldig røde holdninger på 70-tallet og bosatte seg på Nesodden i protest mot det konforme. I dag driver de i helst med turbokapitalisme på Aker Brygge og de radikale handlingene er redusert til kollektiv transport fra egen residens til arbeidsstedet. Transportmiddelet er den mye omtalte Nesodd-yachten.

Du lurer muligens på hva Nesoddens innbyggere selv mener om kommunen sin? Det kommer klart frem i stedets nasjonalhymne som er høyt elsket og stemt frem som favoritt i Akersus Amttidendes nettutgave, AMTA.  Vi siterer hemningsløst:

Helt nord på halvøya, ned mot Tangen brygge. Hvor voldsepisoder er brutale og stygge, ingen føler seg trygge. Rivaliserende gjenger henger og slenger og lopper folk for penger”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LGTgnZVpLNw[/youtube]

Kan hende man burde ta buss framfor båt til kampen i kveld?

Åpent evalueringsmøte på søndag

Førstkommende søndag klokka 12 inviterer Klanen til evalueringsmøte i Brakka på Valle. Les mer på Klanens sider eller vent til VPN kommer med mer informasjon på torsdag.

Vålerenga i dag
NIF-VIF på Berger kunstgress klokka 19. Nesten alle pluss de beste juniorene er lovt spilletid. Les videre på vif-fotball  for dagboka er definitivt over for denne gang.

Les også: Dagboka tirsdag 10. januar

7 kommentarer til «Dagboka onsdag 11. januar 2012»

  1. Artig at VPN nå skriver mer om Nesodden enn det Nesoddinger alltid har opplevd at lokalavisa AMTA som har tilhold i sossestedet Drøbak gjør.
    Flytta fra Odden til 0658 jeg også for lenge siden. Tradisjonen med at Nesoddfolk holder med Vålerenga har røtter tilbake til 70-tallet. Var kort vei til Bislett både geografisk og mentalt.

  2. Hej Marius, Länge sedan jag flyttade från Dröbak nu, Nu när jag både snackar, skriver och tänker på svenska är det en rätt kul kommentar om Dröbak.Sossestedet Dröbak betyder på svenska Socialist-stedet, och det blir lite fel 🙂 Hoppas allt är bra med dig. Hälsningar Rune

Legg igjen en kommentar