Dagboka torsdag 10. november 2011

Snart kamp igjen. På tide å få ut dagboka. Klokka halv ett er det avspark i treningskampen mot Tromsø på Hafslundbanen på Valle, ikke på Valle Hovin, som lokalkjente Aftenposten skriver. Aftenposten skriver dessuten at Tromsø har lagt inn bud på Mos, noe sportsdirektør Morten Kræmer ikke har noen kommentar til, noe som med andre … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 10. november 2011»

Snart kamp igjen. På tide å få ut dagboka.

Klokka halv ett er det avspark i treningskampen mot Tromsø på Hafslundbanen på Valle, ikke på Valle Hovin, som lokalkjente Aftenposten skriver. Aftenposten skriver dessuten at Tromsø har lagt inn bud på Mos, noe sportsdirektør Morten Kræmer ikke har noen kommentar til, noe som med andre ord betyr at Tromsø har lagt inn bud på Mos.

Sesonginnspurt med innlagte treningskamper er litt sært, for å si det mildt, men det er jo landskamphelg, noe som igjen medfører at de tre tromsøprofilene Saliou Ciss, Kara og Ruben Yttergård Jenssen ikke stiller på Valle fordi det er landskamp. Vålerenga har tre nigerianere på prøvespill denne uka, og alle får spilletid mot Tromsø, lover utviklingssjef Andrea Loberto på vif-fotball.no. Vålerengatroppen ser du her.

Hvem er så disse nigerianerne? Vi googla og fant dette:

 

Christian Ifeanyi Inyam
Spiss – født 20. desember 1991

Prøvespilte for Helsingborg i februar i fjor, men vendte tilbake til Nigeria og signerte for Sunshine Stars FC. Dette mente svenskene om spilleren:

Spännande prestation av Inyam.

HIF:s 19-årige testspelare Christian Ifeanyi Inyam fick en halvlek att visa upp sig i träningsmatchen mot Portimonense. I paus fick han ersätta Erik Sundin och det var nära att nigerianen nätade direkt, men hans volleyskott gick över ribban.

Testspelaren som anslöt på tisdagen kommer med norska rekommendationer och även om han fick lämna planen mållös var han närmare ett utrops- än ett frågetecken.

När han inta hade boll sökte han tomma ytor och drog på sig markering och det var också han som låg bakom Mattias Lindströms chans i slutminuterna där mittfältaren inte riktigt hann fram på ett inlägg och träffade snett.

Conny Karlsson var försiktigt optimistisk.

— Jag tycker at han gör det riktigt bra. Han kom hit sent i tisdags och har endast en lättare träning med laget och så går han ändå in och gör det så moget. Inte dåligt för en sådan ung pojk, säger Conny Karlsson

Kan man säga något om hans framtid i klubben?

— Man kan väl aldrig säga något om framtiden, skrattar Conny Karlsson, men fortsätter.

— Det var väldigt positivt, men vi måste se mer för att göra en rättvis bedömning. Men det är plustecken.

 

John Aondongu Huan
Venstre kant – født 14. mars 1990

Ikke lett å finne noe på nettet, men denne linken virker lovende:

PLAYERS TO WATCH – MTN ELITE – WEST AFRICAN FOOTBALL

Attacking midfielder John Huan, also known as John Aondongu, has joined Pillars from Sharks FC and will probably become a creative force. Pillars have …

Og der strandet VPN. Prøv sjæl! Vi håper på opplysninger og kommentarer fra leserne.

 

Omoma Osasco Precious
Venstre back – født 18. oktober 1992

Very promising left back from Wikki Tourist. He likes to be part of the attack and has a very good recovery rate. He is also a free kick specialist. Med andre ord en meget lovende venstre back som også er frisparkspesialist. Han liker å være med i angrep og har, på ekte google-norsk, en meget god utvinningsgrad, noe vi tolker som at han er god i gjenvinningsfasen. Wikki Tourist spiller i Nigeria National League tilsvarende vår 1. divisjon, men med to avdelinger. WT tilhører Nigeria Nordre, for å bruke terminologien fra den gode, gamle landsdelsserien.

 

Vårsesongen 2012
12 serierunder avvikles før EM-pausen i juni og serien er halvspilt midt i juli, eller mandag 16. for å være mer nøyaktig. Så du som trodde det var slutt på den forhatte mandagskampen, har forregnet deg, det er i 2013 det. Vålerenga tar sannsynligvis i mot Fredrikstad på Ullevaal 16. mai og vi blir ikke det minste overrasket om åpningskampen er mot Viking eller RBK, det også på Ullevål. Variasjon er ikke akkurat stikkordet når det gjelder NFF. For de reiselystne nevner vi at Vålerenga har bortekamper mot disse lagene i vårsesongen:

Ålesund, Lillestrøm, Brann, Ulf eller Hønefoss, Molde, Godset og Tromsø.

Om vi ikke har spådd riktig rekkefølge, så er det iallfall ikke langt unna, dessverre. Vi skulle så gjerne hatt Ålesund-turen litt seinere på året. Vårens kamper på Ullevål er mot:

Viking, Stabæk, Rosenborg, Odd, Hønefoss eller Ulf, Fredrikstad, Haugesund og Sogndal

Hovedterminliste 2012

 

Vålerenga i dag
Vålerenga – Tromsø klokka 1230
Niks hockey – jøss, landslagspause der også!

3 kommentarer til «Dagboka torsdag 10. november 2011»

Legg igjen en kommentar