Dagboka fredag 11. november 2011

Tap mot Tromsø, kontrakt for Berre, flikk fra Singh og mulig tiltale for RBK, det er kort oppsummert dagboka en fredag i november.   Vålerenga tapte 2-0 I treningskampen mot TIL i går ble det tap 2-0 mot TIL. Ikke det at resultatet betyr så innmari mye når det ikke deles ut poeng, det viktigste … Fortsett å lese «Dagboka fredag 11. november 2011»

Tap mot Tromsø, kontrakt for Berre, flikk fra Singh og mulig tiltale for RBK, det er kort oppsummert dagboka en fredag i november.

 

Vålerenga tapte 2-0

I treningskampen mot TIL i går ble det tap 2-0 mot TIL. Ikke det at resultatet betyr så innmari mye når det ikke deles ut poeng, det viktigste er vel strengt tatt å holde gutta i gang. Samtidig betyr en seier ofte bedre trivsel og følelse generelt enn det et tap gjør. Leser du forumet så får du en gjennomgang av prøvespillerne fra en av våre lesere og det virket i hvert fall lovende for flere av dem.

 

Herlig hælflikk i U21-kvalik

Både Strandberg og Singh spilte for Norge mot Belgia i 2-2 kampen i går. Både Strandberg og Singh hadde assist til andremålet. Særlig pasningen fra Singh der han sender spissen igjennom med en hælflikk var imponerende, kamprapprtene lover også bra i forhold til de to gutta vi hadde med her.

 

Morten Berre i ett år til

Dagboka registrerer at dette vekket begeistring på forumet, men lar seg ikke helt rive med. Morten Berre er neppe spilleren som skal heve Vålerenga til nye høyder i årene fremover. Ikke for det, Berre holder grei tippeligastandard, men jeg hadde håpet at ambisjonsnivået til Vålerenga var høyere enn at Berre passet inn i fremtidsplanene.

 

Politiet tar skritt

Da har Stengel-gate utviklet seg videre. Nå ønsker politiet å se nærmere på om det kan være begått forhold som er straffbare også utenfor fotballen. Det betyr at de involverte (altså klubber og ledere, ikke Veigar og Stengel) nå risikerer å gjøre mer enn å svekke klubbenes og eget omdømme, nå er de i ferd med å få politiet på nakken og det gjør sakene enda et hakk mer alvorlige.

 

Rosenborg

Rosenborg har vært ute i media, først i forbindelse med selve overgangen hvor de uttrykte sin forbauselse over at Veigar valgte VIF, og så i forbindelse med selve saksbehandlingen hos Påtalenemda i NFF. Nils Skutle var rystet over Vålerenga og Stabæk og forsikret at i RBK gikk alt ryddig for seg i overgangssaker. Mens Stabæk og Vålerenga sitter rolig i båten og forholder seg  til Påtalenemden og Doms- og sanksjonsutvalget, har RBK funnet det lurest å synge hver gang noen har dytta en mikrofon opp i ansiktet på dem. Vel, belønningen kom i går, RBK risikerer allikevel å bli dratt inn i saken. I denne saken virker det som om det er media som styrer fremdriften og bredden på saken i forhold til NFFs organer, og da tror jeg strategien Vålerenga og Stabæk har  valgt er den mest fornuftige. Ære være supporterne til RBK som har vært massive i sin fordømmelse av RBK`s delaktighet i denne saken, men det er et tankekors  at dette har vært med på å bygge opp det presset som gjør at Påtalenemda snur  og allikevel vil se nærmere på denne saken.

Endelig så er dagboka usikker på agendaen til RBKs supportere, i mange tilfeller virker kritikken å være en del av et overordnet  mål om å fjerne enkelte i styre og administrasjon og ikke bare en veldig sterk bevissthet rundt fair play. Det er lett å være nobel, når det tjener egne bakenforliggende interesser.

 

Er det alltid så stille

Dagboka lar seg forundre over at resten av fotballnorge ikke er ute og fordømmer RBK og Vålerenga spesielt. I andre sammenhenger skal det nemlig svært lite til før småklubbene løper til media for å få glefse litt mot norsk fotballs største klubber, i denne saken er det forbausende stille. Spørsmålet er jo hvorfor. Er det slik at dette strengt tatt ikke er så alvorlig, er det  slik at andre klubber først vil se nærmere hva som har skjedd, eller er det rett og slett slik at andre klubber sitter og skjelver i buksene, redde for å bli sett etter i egne saker. Dagboka stusser i hvert fall litt over denne rungende stillheten.

 

Vålerenga i dag

Legge seg med god samvittighet i kveld.

2 kommentarer til «Dagboka fredag 11. november 2011»

Legg igjen en kommentar