Dagboka mandag 14. november 2011

En svært lite spennende helg er over. Det har vært spillefri i alt som betyr noe og arenaen for oppmerksomhet har vært til låns for folk som flyr rundt i skogen med slo hengende fra haka.  Heldigvis er det to serierunder igjen av serien, vi møter Strømsgodset på søndag.   Det lille Sørlandet Start personligheter … Fortsett å lese «Dagboka mandag 14. november 2011»

En svært lite spennende helg er over. Det har vært spillefri i alt som betyr noe og arenaen for oppmerksomhet har vært til låns for folk som flyr rundt i skogen med slo hengende fra haka.  Heldigvis er det to serierunder igjen av serien, vi møter Strømsgodset på søndag.

 

Det lille Sørlandet

Start personligheter som Oddleiv og andre er ute og mener at Stabæk og Vålerenga bør degraderes som følge av Stengelgate. Jeg vil anta de mener Rosenborg vil ned også. Egentlig et litt morsomt eksperiment. Fjern Rosenborg, Stabæk og Vålerenga fra Tippeligaen samtidig og se reaksjonen hos de som har betalt for tippeligarettighetene. En slik situasjon ville gjort at Sarpsborg og Start beholdt plassen, mens Sandefjord ville tatt følge med Hønefoss og Sandnes Ulf. Hvilke godbiter som kunne vært servert for det norske folk, hvilke underverker det ville gjort for fotballinteressen.

Tristest er det at disse nissene faktisk er seriøse, de mener oppriktig at dette ville vært en grei måte å redde plassen på for Start. Da viser man en moral som er så knyttet til det du tjener på at du setter deg selv på samme lave moralske nivå, som de som de du vil straffe, forutsatt at prosessen viser at det er noe i anklagene.

Godt er det å se at lederen for supporterne der nede er ute og avviser tanken om å beholde plassen på bakgrunn av en skrivebordsavgjørelse.

Dagboka regner med at vi går en ny uke i møte med rungende medietaushet i møte og mener at dette fortsatt er en god strategi. At det nå varsles politietterforskning bidrar vel heller ikke til noe større ønske om å prosedere saken i media. Dagboka har vanskelig for å se at uttalelser i media kan bidra til å fremme annet en salgstalla i løssalgspressen, det er ihvertfall ikke en arena for å få frem nyanser og detaljer i en pågående straffesak i NFF og nå eventuelt også en ordinær straffesak. Det denne saken har vist oss, er at NFF og påtalemyndigheten leser og lar seg påvirke av mediene, da er det ingen grunn til å hive mer bensin på bålet. Dette selv om både vi i VPN, supportere og andre gjerne ville hatt mer informasjon om hva som har skjedd.

 

Penger spart

Det er med litt emmen smak i munnen vi leser at Vålerenga holder tilbake 4 millioner vi skulle ha betalt Stabæk for opsjonen på Hermann Stengel. NFF har uttalt at opsjonen er ugyldig og da kan Vålerenga faktisk ikke betale Stabæk. En betaling vil bidra til å styrke anklagene om at Stengel-opsjonen bare var en verdiløs og proforma transaksjon. Litt synd må dagboka tilstå at den syns på Stabæk, som åpenbart så sårt hadde trengt pengene. Dette løser seg vel uansett om Stengel og hans foreldre undertegner på opsjonen og derigjennom i ettertid reparerer de sidene av opsjonsavtalen som gjorde den ugyldig. Uansett er dette også en delikat sak i en delikat sak.

 

Kampen mot Strømsgodset

Kampen ledes av Dag Vidar Hafsås og er en vinn,eller røm søtt om Europa i 2012. Vålerenga fikk ingen nye skader og hadde heller ingen spillere som var med på landslagsnedturen i Wales. Vi taper riktignok 2-0 i en treningskamp for Tromsø, det er neppe en boost for humør og selvtillit det heller. På den annen siden så kunne det vært verre, vi kunne tapt 4-2 for Ranheim.. Selv med seier mot Godset er vi ikke garantert noe annet enn å være med i kampen om medaljer, men med tap er vi trolig helt ute.

 

Penger å tjene

Ellers kan det være greit å minne klubben på at det er flere grunner til å benytte unge spillere nå på tampen av sesongen. En ting er at de unge spillerne får kjenne på nivået før neste år, en annen ting er at vi faktisk vil få betalt for det. Deler av betalingen for mediarettighetene tilbakebetales til klubbene i Adecco- og Tippeligaen ut fra bruken av unge spillere i årets sesong. Det betyr at flere juniorer på banen i de siste to kampene vil bety klingene mynt når oppgjørets time kommer etter sesongslutt.

 

Vålerenga i dag

Gjøre som klubben, bare se hva som skjer.

En kommentar til «Dagboka mandag 14. november 2011»

  1. Og vi kan jo alltids be folk melde seg inn i KLUBBEN og IKKE i Klanen til neste år, da slipper en snoking på Facebooksiden din og andre steder, pluss annet dritt i fra arrogante Kjellsen & co, koster kun et par hundringser mer, med det er det verdt 😉

Legg igjen en kommentar