Dagboka mandag 24. oktober 2011

Joda, vi kan bli seriemester om vi banker Aalesund i kveld. Vi har i hvert fall en ørliten matematisk mulighet. Sølv og bronse derimot, det avgjør vi selv om vi vinner i kveld. Når vi snakker om vinner, damelaget kunne juble over seriemesterskap i helga og det skal man ikke kimse av.   Klasseforskjell Vålerenga … Fortsett å lese «Dagboka mandag 24. oktober 2011»

Joda, vi kan bli seriemester om vi banker Aalesund i kveld. Vi har i hvert fall en ørliten matematisk mulighet. Sølv og bronse derimot, det avgjør vi selv om vi vinner i kveld. Når vi snakker om vinner, damelaget kunne juble over seriemesterskap i helga og det skal man ikke kimse av.

 

Klasseforskjell

Vålerenga rykket opp til Toppserien med damelaget i helga og det med solid margin. Det var hele 10 poeng ned til Fløya på tredjeplass. Seriemesterskapet ble sikret med 6-1 seier i siste serierunde over nettopp Fløya. Det gjorde at vi vant 1. divisjon tre poeng foran Fart. Vi bøyer oss i støvet og ønsker velkommen til damenes mest fornemme selskap!

 

Odd og Ulf

Ja, da er det bare å gratulere Sandnes Ulf med at de har rykket opp i Tippeligaen. Med Sandnes, Sogndal og Hønefoss på plass i neste års Tippeliga skal nok arenaene fylles over det ganske land. Kan ikke noen formidle resultatene fra siste folketelling til NFF og drepe illusjonen de lever i om at Norge er en fotballstormakt. Vi har ikke 16 lag som forsvarer toppidrettsbegrepet. Selv en liga med 12 lag vil ikke være en garanti for at kvaliteten holder minimumskrav til kvalitet og underholdning, men vi hadde i det minste sluppet klovneoppgjør som Sogndal-Sandnes Ulf. Noen må vennligst ta affære før Tippeligaen flommer over av lag fra breddefotballen.

Ikke misforstå, Sandnes Ulf fortjener plassen i Tippeligaen neste år, de har oppfylt kravene for å rykke opp, så all ære til Sandnes Ulf, det er bare det at lag som Sandes Ulf skal ikke være i den posisjonen.

 

Molde, Tromsø og Rbk snubler

Molde har gått på en smell de siste rundene, men kommer stadig nærmere seriegullet sitt fordi lagene bak også snubler. I helgen spilte Tromsø uavgjort mot Sogndal samtidig som RBK fikk ydmykende grisebank i Drammen. Med seier i kveld er det Vålerenga som er hovedopponent til seriegullet, samtidig som Molde bare er en seier unna seriegullet. Molde har igjen Strømsgodset, Sogndal og Sarpsborg, noe som gir en fair mulighet til å sikre seg tre poeng før vi er inne i advent. To uavgjorte holder trolig det også, med mindre vi vinner med store sifre de siste kampene. Mer sannsynlig er det at vi kaprer sølv eller bronse, noe som gir oss en billett til neste års europacup og det er viktig nok det også.

 

Herlige Lillestrøm

Selv i vår sportslige opptur er vi ikke større enn at vi finner rom for å glede oss over Lillestrøms totale kollaps. De går på smell etter smell og alle artikler om LSK handler nå om når Henning Berg får sparken. Dagboka tipper han må gå i morgen ettermiddag, synd egentlig, Henning Berg har jo vist seg som en sjarmerende fargeklatt. Etter å ha prøvd to trenere som er sure, sinte og skalla og en som er dum og tykk er det kanskje på tide å se seg rundt etter en noe mer normalt navla trener selv på Romerike?

 

Vålerengas lag mot Aafk

Reka unner oss utvilsomt sølvet i årets Tippeliga, men vi får nok ikke noe gratis i kveld heller. Aafk har vunnet tre av de siste fire oppgjørene i Ålesund, så det er en vanskelig oppgave som venter vår karantenesvekkede tropp i kveld. Vi mangler Ogude, Nordvik og Stoor på grunn av karantener og Håvard Nielsen på grunn av landslagsspill. Allikevel må vi glede oss over at troppen er så bred at vi reiser til Ålesund med et sterkt mannskap. Dagboka tipper 0-2 i kveld og tror de fine resultatene denne runden fortsetter.

 

Ellers merker vi oss at vi har gått fra 1100 til 11 om vi skal tro overskriftene i sensjasjonshungrige Dagbladet. Leser man hva Klanen faktisk uttaler så ser man at vi er nærmere 11 enn 1100, noe som kan bety alt fra ca 560 tilskuere og nedover, et tall som rimer langt mer med at det er satt opp flere busser og at sosseklanen flyr i hopetall til den pittoreske fiskerlandsbyen på mørekysten.

 

Vålerenga i kveld

Kamp i Ålesund, håp på seier og drøm om et mirakel til advent!

2 kommentarer til «Dagboka mandag 24. oktober 2011»

Legg igjen en kommentar