Dagboka torsdag 13. oktober 2011

Kreativ menneskehandel og tomme tribuner er snakkisen i dag. Kjøttbasaren – Hei, hvor mye koster den lille indrefileten der? – Fem mill – Hmm – Men du skal få den for én, siden det er deg – Jøss – Men det tilbudet må du betale fire for – ??? – Og da får du forkjøpsrett … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 13. oktober 2011»

Kreativ menneskehandel og tomme tribuner er snakkisen i dag.

Kjøttbasaren

– Hei, hvor mye koster den lille indrefileten der?
– Fem mill
– Hmm
– Men du skal få den for én, siden det er deg
– Jøss
– Men det tilbudet må du betale fire for
– ???
– Og da får du forkjøpsrett på kjøttstøkket der borte på kjøpet
– Done

TV2 har tatt et dypdykk i Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga og avslører et riktig oppfinnsomt salgstriks i den konkurstruete klubben. Rosenborg sto klar med fem millioner for islendingen, men Stabæk solgte til Vålerenga for én pluss fire, det vil si at de siste fire ikke har noe med Gunnarsson-salget å gjøre, men er en egen handel for å sikre Vålerenga opsjon på et ungt fotballtalent. Hvorfor ikke RBK fikk den samme muligheten som Vålerenga, sier ikke TV2 noe om. Kanskje trønderne avslo i frykt for å komme i trøbbel? Kanskje de syntes fire mill for opsjon på en relativt ukjent 15-åring var for drøyt?

Den store taperen er den franske klubben Nancy som nå kun får en halv million i stedet for to og en halv i forbindelse med videresalget av Veigar som Stabæk fikk tilbake fra Nancy for en slikk og ingenting etter å ha solgt ham for 12 mill til franskmennene i første omgang.

TV2’s videointervju med styrelederen i Stabæk er en solid leksjon i roing:

– Er det sant dette?
– Jeg vurderer ikke sant og usant. Jeg vurderer bare én ting og det er at jeg ikke kommenterer det som du kommer med for det er bare en påstand som jeg ikke kan forholde meg til før det er noen som viser ansiktet sitt.

Fotballekspertspeider Tor-Kristian Karlsen sier til TV2 at dette jo er en interessant salgsvariant, men tror Stabæk kan havne i trøbbel med UEFA. At slike konstruksjoner har forekommet i utlandet er ikke noe nytt. Karlsen peker på Italia som et eksempel på et land der lignende varianter er vanlige.

– Der er det en kultur for å lage i overkant kreative løsninger for egen vinnings skyld. Men fotballen er dog eat dog, og nå viser det seg at norske hunder biter, sier Karlsen til TV2

Når det gjelder opsjonen på unge Herman Stengel, har eksperten dette å si:

– Det kan være en veldig bra deal for Vålerenga. Stengel er, om ikke Nordens mest lovende 95-spiller, så i hvert fall blant de aller mest lovende. Han kan bli en kanonspiller!

Da vet vi det. Men det aner oss at gleden over at Vålerenga har gjort en god handel blir kortsiktig om det viser seg at Hannover bruker liknende salgstriks for å snyte Vålerenga for gryn ved videresalg av Moa en gang i framtida.

NFFs jurister har allerede startet å granske saken, men kan ikke komme med noen kommentarer på nåværende tidspunkt. Les mer her.

Tomme tribuner?

Plankehaugen oppfordrer sine medlemmer om å boikotte kampen mot Vålerenga den siste mandagen i oktober. Grunnen er innlysende. Fotball skal spilles i helgen, mandager er ikke egnet til borteturer. Selv om plankekjøringa ikke er lenger enn fra Fredrikstad skjønner vi fredrikstadsupporterne godt. Faktisk så godt at det hadde vært fint om Klanen er solidariske og heller ikke stiller på Ullevål den 31. oktober. Tomme, stemningsløse tribuner er kanskje det eneste språket TV2 skjønner. På den annen side vinner jo TV2 seerne som boikotter kampen, så vi kan lure på hvem som tjener mest på tribunestreiken.

Er det duket for boikott av AaFK mandag 24.? Kanskje. Hvis du ikke syns noe om boikott kan du kjøpe billetter på Color Line stadion. Det er vel opp i mot 500 billetter tilgjengelige på bortefeltet. Men altså ikke billettsalg i Sjappa denne gangen, kun på nett. 180 kroner koster det.

3 kommentarer til «Dagboka torsdag 13. oktober 2011»

  1. Synes det er knallbra at FFK boikotter. Synes vi skal gjøre det samme. MEN!!! Da må faen meg vi andre fylle stadion på de kampdagene vi trives med.
    Synes personlig fredag/lørdagskamper er konge. Greit at noen drar på hytta, men å kunne drekke øl, for så å fortsette festen uten dårlig samvittighet pga jobb dagen etter. Nydelig. mvh hater mandagskamper.

Legg igjen en kommentar