Gabardinmannen om NISO-musa som brølte

Kjære venner, bønder og andre. Dem sier det er streik i Tippeligaen, jeg sier det er fittenekt. Streik handler om lavtlønnede, faglige rettigheter og klassekamp, borgerskap mot mannen i gata. NISO-streiken handler om ei feit bortskjemt dame som nekter typen sin mus på rein og skjær trass. Forhistorien Du plukker opp ei dame i det … Fortsett å lese «Gabardinmannen om NISO-musa som brølte»

Kjære venner, bønder og andre. Dem sier det er streik i Tippeligaen, jeg sier det er fittenekt. Streik handler om lavtlønnede, faglige rettigheter og klassekamp, borgerskap mot mannen i gata. NISO-streiken handler om ei feit bortskjemt dame som nekter typen sin mus på rein og skjær trass.

Forhistorien
Du plukker opp ei dame i det nedre mellomsjiktet på byen. Du tar ‘a med deg hjem på prøvespill og hu imponerer nok til at du går for prosjektet. Du velger å gå for det fordi hu leverer  og du gir ‘a etter hvert husrom. Du kjøper mat, gir ‘a alt ‘a trenger, alt hu ber om for at hu skal ha det bra og trives. Så plutselig dukker problemene opp like sikkert som køllekløe etter sex i Nord-Norge. Hu får hodepine, hu føler seg ikke vel, hu vil ikke ha sex. Dama vil ha oppmerksomhet, hu vil bli sett. Du var nemlig mer oppmerksom da dere ble sammen, er du ikke glad i ‘a lenger? Straffen du får er fittenekt og beskjed om at dere må snakke mer sammen.

Hvem trur hu at hu er? Snakke mer sammen? Hadde du ønska mange dype samtaler så hadde du gått i terapi. Du vil bare ha det bra, knulle, se på TV, gå på jobb og drikke øl med gutta. Hva er problemet, lissom? Hu har fått være en liten del av balansen i livet ditt, nå er ‘a hele problemet. Da er det over, du gidder ikke mer. Hu har sikkert lagt på seg under forholdet også.

NISO
Dette og ingenting annet er bakgrunnen for at NISO tar ut medlemmene i streik. Joakim Walltin har de siste årene gjort NISO like anonym som han selv var da han fikk spille i Vålerenga. Nå vil han bli sett, nå vil han huskes som Morgan Andersen blir det. Er det noen som tror at spillerne egentlig bryr seg nok om fotballsko til at de vil streike? De siste skoa de brukte før de gikk til proffotballen var det morra dems som kjøpte på salg på den lokale sportsbutikken. Nå er skoa plutselig et spørsmål om liv og død.

Det er ikke et spørsmål om penger, det er bare et spørsmål om å markere NISO og Joakim Walltin. Spillerne veit de ikke ville fått sympati for et krav om mer lønn eller mer fritid. Med lønna som er i Tippeligaen så er det vanskelig å få sympati for noe av det en vanlig arbeidstakerorganisasjon kjemper for, så da måtte NISO finne på noe annet. Sko er bra, det kan vi gjemme bak en medisinsk begrunnelse. Vel, den medisinske begrunnelsen er allerede revet fra hverandre. Alle produsenter kan lage sko til alle bein uten at det skader føttene på noe vis. Da sitter du igjen med oppmerksomhet, og kun oppmerksomhet.

TV2 hjelper deg
Det vi gjør når vi blir utsatt for fittenekt er å finne fitte der fitte er å få. Vi går på byen, rasker over ei på jobben og i verste fall tar vi ei tante hvis vi må. TV2 er hallik og tilbyr kamper fra England som erstatter norsk fotball. Det er ingen tvil om at den engelske dama er finere enn den vi har bodd med de siste åra. Er du trygg på at vi vil komme tilbake å være trofaste hvis fittenekten blir langvarig? Hvem skal betale skoa dine om vi begynner å henge med hu nye engelske dama?

”Hei jeg heter Joakim Walltin og er leder av NISO”

Kjære Joakim Walltin og NISO, dersom dere ønsker oppmerksomhet, kan dere ikke til helvete kjøpe reklameplass i media som alle andre.

Det er for faen vi som betaler skoa deres! Bruk dem!

Siste: Streiken er over (VG)

En kommentar til «Gabardinmannen om NISO-musa som brølte»

Legg igjen en kommentar