Dagboka fredag 20. mai, 2011

Torsdagskampen endte med uavgjort 1-1 i Haugesund etter mål av Stefan Strandberg. Ikke helt som vi hadde sett for oss, men vi tror fortsatt at laget er på vei mot noe bedre. Og så blir det streik. Før vi synser om litt om kampen og informerer litt om den mulige streiken så må vi komme … Fortsett å lese «Dagboka fredag 20. mai, 2011»

Torsdagskampen endte med uavgjort 1-1 i Haugesund etter mål av Stefan Strandberg. Ikke helt som vi hadde sett for oss, men vi tror fortsatt at laget er på vei mot noe bedre. Og så blir det streik.

Før vi synser om litt om kampen og informerer litt om den mulige streiken så må vi komme med et lite hjertesukk: Hvordan i huleste er det mulig for NFF å godkjenne Haugesundbanen? Gressmatta lignet en dårlig pløyd potetåker overøst med hurtigvirkende lim. Det er sjelden fotball på tippeliganivået går så sakte og der taktikken som syntes å fungere best er «lange spark, agressiv innsats, og håp på det beste». Haugesund trakk enorme fordeler av den treige, dårlige banen i fjor, men nå har de visst 9 mann ute med lyskestrekk – en passende straff spør du meg.

Vålerenga åpnet best og fikk den tidlige scoringen som ofte betyr seier. Men dessverre så greide Haugesund å kjempe seg tilbake i kampen og fikk en ikke uventet utlikning på dødball etter 20 minutter. Kvaliteten var, av grunner nevnt over, elendig, og man tok seg selv i å tenke at dette ikke var noe som det burde kunne kreves inngangspenger for å måtte lide seg igjennom. Vel, vel, er man gift med klubben, så her man gift med klubben. Det hele ble noe bedre når Bojan Zajic kom inn, Dawda Leigh gjorde også en bra innsats den tiden han var på banen. Og det er sikkert flere som skal få litt skryt i referatet. Når det er sagt, må vi legge til at er vi langt fra fornøyd. Heldigvis så er heller ikke Martin Andresen fornøyd med spillet:

– Når det gjelder banespillet vant Haugesund spesielt i første omgang veldig mye andreballer og de vant midtbanekrigen, som gjorde at de kontrollerte den delen av kampen. Det som ble skapt, egentlig for begge lag, var det som ble slått direkte fra backfirer og bak forsvarsfireren til motstanderen, sier han til vif.no.

Eller med andre ord: banen er for dårlig til annet enn Lillestrømfotball, og da må man være agressiv. Men tross Haugesund overtaket så mener han at Vålerenga burde vunnet.

– Sånn som kampen utviklet seg er vi ikke fornøyde med 1-1 i og med at vi hadde så store sjanser på slutten. Men vi mangler kvalitet i avslutningene, og makter da ikke å sette den, sier Martin Andresen til VIF TV etter kampen.

Målscorer Stefan Strandberg støtter partilinja.

– Jeg synes vi fortjente mer i dag, men i der vi er nå skal vi ta med oss alle poengene vi kan få. Vi kjempa og det så ut som alle ville. Det er en god start, sier han på VIF TV.

OK, det var den kampen. I prinsippet burde vi nå begynne å prate om neste. Det vil si søndag hjemme mot Molde. Men, vent en halv…

Streik

Dere har vel sett det allerede: faren for streik er ovehengende. Så vidt vi kan se så blir spillere fra Brann, Vålerenga, Aalesund, Viking, Start, Molde, Sogndal, Tromsø og Fredrikstad foreløpig tatt ut i streik.

Vi gir ordet til forhandlerene.

– Vi opplevde at det var veldig liten vilje hos motparten til å forplikte seg på de fleste av vår krav, sier leder av spillerfagforeningen NISO, Joachim Walltin, til VG Nett.

– Vi står så langt fra hverandre som det er mulig å komme. Det virker som dette er veldig viktig for NISO. Men for arbeidsgiverne er disse kravene umulig å gå med på, sier NHOs Bjørn Tangnes til TV2.

Med andre ord så begynner det å se ut som om man må finne seg noe annet enn Vålerenga – Molde å bivåne søndag kveld. Og så minner vi også om at dette er en konfliktsak som har ulmet lenge, kanskje lenge nok til at den burde vært løst?

Her fra Dagboka tirsdag 29. mars:

Vi har spurt medisinsk koordinator i Vålerenga, Eirik Bjærke, om skadesituasjonen har noen sammenheng med at spillerne må tyne seg inn i helseskadelig fottøy fra vår nye utstyrsleverandør, Adidas:

– Det er kontraktfestet hvilke sko de skal bruke. Men Adidas er fantastiske. Hvis noen ikke finner en sko som passer, så spesial-syr de nye i Tyskland. Gutta er fornøyde.

Da vet vi det. Det vi ikke vet er hvor mange av spillerne som er organiserte. Det hjelper lite å være fornøyd, streike må du åkke som om organisasjonen din ber om det.

Billettene mine da?

Som følge av den pågående streiken der ni Tippeliga-klubber er involvert, har Norges Fotballforbund besluttet å utsette Tippeliga-runde ni, som etter planen skulle spilles førstkommende søndag og mandag. Det er foreløpig ikke bestemt når disse kampene vil bli avviklet, skriver NFF i en pressemelding.

Dette betyr at Vålerengas hjemmekamp mot Molde som skulle bli spilt søndag 22. mai kl. 20.00 også er berørt.

Kjøpte billetter kan benyttes når samme kamp blir omberammet, meldes det på vif-fotball.no

God helg!

Legg igjen en kommentar