Dagboka onsdag 30. mars 2011

Utlendinger og U-hjelp er det vi har å by på i dag, og så gleder vi oss til hva du har å by på i morgen! Ny Facebook-konkurranse ! Vinn billett til kampen mot AaFK fredag VPN har to billetter på felt 120, inngang 3. Skriv til oss og fortell  hvorfor det er nettopp du … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 30. mars 2011»

Utlendinger og U-hjelp er det vi har å by på i dag, og så gleder vi oss til hva du har å by på i morgen!

Ny Facebook-konkurranse ! Vinn billett til kampen mot AaFK fredag
VPN har to billetter på felt 120, inngang 3.
Skriv til oss og fortell  hvorfor det er nettopp du som fortjener å få billett!
Benytt kommentarfeltet under Dagboka eller send melding til VPN på Facebook

Frist:  Torsdag kveld

Utenlandsfaktor
Det er ikke lenge siden vi kunne blære oss overfor resten av tippeligalagene som nesten uten unntak var dominert av utlendinger. Vålerenga satset ungt og de satset norsk. Nå har vinden snudd. Vi som applauderte ungdomslinja og hjemlig, helst lokal spillerstall, må som supportere flest, svelge noen kameler på veien videre. Nå lokkes enda en utlending til klubben, sju millioner sies det at Martin & Co har lagt på bordet for å sikre seg den costarikanske fredrikstadsjernen Celso Borges. Det er dobbelt så mye som fattige eller gjerrige Rosenborg har vært villige til å by for fjorårets toppskårer i Adeccoligaen. Men Fredrikstad vil helst beholde juvelen sin, så salg kommer ikke på tale, er meldinga derfra. Så da ender det vel med at Celso snart stiller i blått. De sluker kameler i Østfold også.

En umiddelbar reaksjon er ”hva skal vi med flere midtbanekjøp nå?” Nei, si det. Klubben sier uansett ikke noe. Vålerenga har ingen tradisjon på å kommentere overgangsrykter før sakene er i boks. Og godt er det. Om Borges forsvinner fra Fredrikstad vil rødbuksene kun sitte igjen med fire utlendinger i stallen, mens innenlandsfaktoren i Vålerenga får seg en ny trøkk. Det er ikke lenge siden det var stikk motsatt. Tidene forandrer seg.

U-hjelp
Først sendte vi dem Mos. Nå vil laget fra ishavet ha mer. Og de trenger det. Torsketemmera vil lære seg å håndtere penger, og læremesteren kommer selvsagt fra Vålerenga, selve symbolet på sunn økonomi. Snakket vi om at tidene forandret seg?

Det er Rune Riberg, sjef og økonomisk trollmann i Vålerenga som nå skal helpe sin tidligere kollega i NFF, TIL-direktør Stig Ove Sandnes,  med å få skikk på det pekuniære på Alfheim.

I følge Dagbladet i går, ser ikke  Vålerenga noen  problemer med å hjelpe en av årets medaljekonkurrenter i eliteserien.

– Vi konkurrerer på banen, men ikke på administrative felt. Dessuten er det viktig for fotballens omdømme at man har styring på økonomien, sier Riberg til avisen.

På spørsmål om han også vil hjelpe Lillestrøm om de spør, svarer han ja. Vi trenger ikke svelge noen kamel for å være enig med mannen i dette. Kanarifugler skal jo også leve, og om alle  konkurrentene rundt oss kreperer i økonomisk uforstand, er det slutt. (Gjaldt sevsagt ikke Lyn) Vi går ut fra som en selvfølge at de nødstedte har gryn nok til å kjøpe tjenestene  fra Riberg, at det ikke er Vålerenga som dekker lønna for hjelpearbeidet hans. Den kamelen vil vi ikke svelge.

Billetter til Stabæk-kampen
Vi hadde 1500 billetter. Nå er det bare 300 billetter igjen. Løp og kjøp i Sjappa!

Vålerenga i dag
2 dager til kamp og neste Vål’engamagsin. Mer om det i  dagboka i morgen. Men før det må du forklare oss hvorfor nettopp du fortjener gratis billett fredag.

Legg igjen en kommentar