Dagboka mandag 3. januar 2011

Vi skriver 2011, godt nytt år kjære leser! De neste ukene og månedene handler dagboka om hendelser i overgangsvinduet og sesongoppkjøringa til sesongen 2011. I stedet for å plage deg med rykter og mas, vil dagboka i dag si litt om rammene for å hente nye spillere. Videre gratulerer vi Harmeet med fin inspirasjon før … Fortsett å lese «Dagboka mandag 3. januar 2011»

Vi skriver 2011, godt nytt år kjære leser!

De neste ukene og månedene handler dagboka om hendelser i overgangsvinduet og sesongoppkjøringa til sesongen 2011. I stedet for å plage deg med rykter og mas, vil dagboka i dag si litt om rammene for å hente nye spillere. Videre gratulerer vi Harmeet med fin inspirasjon før oppkjøringa til 2011.

En spiller å se opp for
Under henvisning blant annet til treningskampen mot Barcelona mener Goal.com at Harmeet Singh er en av de 100 spillerne under 21 år verden må se opp for i 2011. Som eneste nordmann på lista må det være moro for Harmeet å bli lagt merke til. Kanskje dette blir året hvor Fellah, Singh og Nouri kan få sitt internasjonale gjennombrudd?

Overgangsvinduet
Vi kan skylde på NFF for mye, men rammene for de enkelte lands overgangsvinduer er faktisk fastsatt av FIFA. Alle land kan ha to overgangsvinduer ett på inntil 4 uker og ett på inntil 12 uker.

Mens de aller fleste nasjonene har sine lange overgangsvinduer i sommerhalvåret har Sverige og Norge sine 12 uker med overgangsvindu fra 1. januar.

Det innebærer at norske klubber kan registrere sine spillere som spilleberettiget hos NFF i perioden fra 1. januar til 31. mars. Den neste perioden norske klubber kan registrere spillere som spilleberettiget er fra 1. til 31. august.

Overgangsvinduet er altså begrensninger kun for når en klubb kan registrere sine spillere og strengt tatt ikke en begrensning for når en klubb kan kjøpe og inngå avtaler med andre klubber. Vålerenga kunne altså i prinsippet kjøpt hele backrekka til RBK i september for å svekke RBK, men kunne ikke latt subbet spille for oss før i januar.

Mange klubber ser nok på det som en fordel at det norske overgangsvinduet ikke harmonerer med det som er den store hovedregelen, dette gjør at norske og svenske klubber er alene på markedet fra 31. januar til 31. mars og kan plukke opp nasjonale og utenlandske spillere som ikke fikk kontrakt med ny klubb, eller som ikke har blitt solgt i løpet av januar.

Norge og Sverige går på en måte på restesalg fra 1. februar til 31. mars. Dersom en spiller ikke blir hentet til kontinentet i løpet av januar, er det neste håpet altså Norge og Sverige og etter oss kommer ikke syndefloden, men finnene som stenger sitt overgangsvindu 30. april.

En spiller som Erik Huseklepp lever altså også i dette overgangsvinduet med drømmen om å bli hentet til England eller Tyskland i fire uker til, deretter drømmer han om Vålerenga og RBK til 31. mars, mens virkeligheten treffer han innen 30 april hvor han må innse at det handler om å bestemme seg om han vil fortsette i Brann eller spille i Finland i 2011.

Når Vålerenga og andre klubber venter til etter 31. januar med å hente spillere er jo dette et direkte resultat av at det da kun er svenske og andre norske klubber vi konkurrerer med, mens vi før 31. januar risikerer at selgende klubb og spilleren selv bruker oss kun for å få opp prisen, eller lønna hos større klubber.

De store navna til Vålerenga og Tippeligaen kommer sannsynligvis på plass etter 31. januar. Ikke ideelt med tanke på sesongoppkjøringa, som da er godt i gang, men ideelt ut fra et økonomisk perspektiv.

Vålerenga i dag
Lag dimmelenke, det er trolig minst 28 lange dager til ting virkelig begynner å skje på overgangsfronten. I mellomtiden får du trøste deg med hockey.

Legg igjen en kommentar