Dagboka tirsdag 4. januar 2011

Dagboka er litt sånn i hytt og pine i dag. Eier ikke Vålerenga nåla i veggen, eier vi bare nåla, eller bare veggen? Vi ser nærmere på oppsettet for Tippeligaen og gleder oss over at vi møter Sarpsborg; Haugesund og Sogndal i en lite gunstig periode etter terminlista, dessverre spiller vi også mot kvalifisert motstand … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 4. januar 2011»

Dagboka er litt sånn i hytt og pine i dag. Eier ikke Vålerenga nåla i veggen, eier vi bare nåla, eller bare veggen? Vi ser nærmere på oppsettet for Tippeligaen og gleder oss over at vi møter Sarpsborg; Haugesund og Sogndal i en lite gunstig periode etter terminlista, dessverre spiller vi også mot kvalifisert motstand i kvalifiseringen og play off til Europa League.

Dårlig kredittrating?
VPN har sett nærmere på årets store nyhetsscoop som Nettavisen har klippet fra Finansavisen.
Nettavisen siterer Finansavisen som igjen later til å ha resirkulert en artikkel som NRK gjorde i september. Artiklene er omtrent identiske bortsett fra at NRK opplyser at deres artikkel er basert på gamle tall fra 2008 og 2009. Ut fra artiklene er Vålerengas kredittverdighet blant de dårligste i Tippeligaen.

Dagboka finner det interessant at det ikke foreligger kredittvurdering av Sarpsborg 08 i artikkelen i Nettavisen. Dette skyldes slik dagboka ser det, mest sannsynlig at klubben het Sarpsborg Sparta FK ut 2008 sesongen, og så ferske tal som 2009 og 2010 blir for ferskt til at Finansavisens tallknuserne klarer å spå om fremtiden for Sarsborg 08.

Kredittverdighet er en nå-vurdering av fremtidig tilbakebetalingsevne, altså bankenes kvalifiserte spådom av lånetakers evne til å ta opp nye lån. Det er mye som tyder på at om Nostrodamus har stått opp fra de døde, så finner vi han neppe i redaksjonslokalene til Finansavisen.

VPN gratulerer Vålerenga med den imponerende økonomiske snuoperasjonen Vålerenga foretok i 2010, og vi gleder oss allerede til å lese om dette på Finansavisens nyhetssider i 2013.

Ramadan
Vi nevner det egentlig bare som en bisetning til terminlista, ramadan begynner i år ved solnedgang 31. juli, noe som innebærer at det i løpet av ramadan spilles inntil 3 kamper i Europa League kvalik/play off og tre kamper i Tippeligaen.

Dagboka kunne egentlig tenke seg å være kristen i jula, muslim under eid og ellers bytte religion i takt med matgildene. Heldigvis er ikke vegetarisme noe religion, rødbetburger, eller bare salat i Big Macen hadde lissom ikke vært juleaften.

Lillestrøms fantasispiss
I går presenterte vi Eriks Huseklepps proffkarriere, i dag er det LSKs nye spiss til 10 millioner før 2009 sesongen som skal under lupen. Det var gummispesialisten Tommy Sharif som stjal forsiden ikke bare i bygdeavisene på Romerike, men også i riksavisene. Sparket LSK Tom Nordlie så skulle Sharif kjøpe ny spiss til klubben. LSK sparket tjukken og ansatte sjarmtrollet Henning Berg og går fortsatt og venter på superspissen.

VPN tillater seg å foreslå at Sharif kjøper Huseklepp til LSK, da blir alle glade. LSk får spissen de ble lovd av Sharif, Huseklepp får spille fotball i det stor utland og en eller annen klubb på kontinentet slipper å få kloremerker når de åpner overgangssekken fra Bergen. LSK er vel nesten ett steg opp fra Brann, i hvertfall når det gjelder nærhet til hovedstaden, litt skal dem få av meg disse fjøsskjenderne der ute.

Trolig blir det med Sharifs milliongave og Huseklepps overgang til en større liga som det ble med ”Full stadion 2010” kampanjen til Lyn. I ettertid bare en morsom kuriositet som gleder oss nesten like mye som vår egen fremgang. Godt nyttår gutter!

Lille-John vender ikke hjem nå
Ser på forum at noen går bananas over at John A. Carew ikke kommer hjem i stedet for å tjene penger i England. Jeg lar meg stadig overaske over folks tiltro til fotballspillere. Mannen kan fortsatt tjene gode penger på å spille i England, allikevel lar noen seg overaske over at han ikke driter i penga og kommer hjem til Enga?

Seriøst, hadde ikke mannen hatt større ambisjoner enn at han kom hjem til Norge før engelskmenna slutta å pælme penger etter han, nei så hadde han neppe tilført klubbkassa til Vålerenga de omtrentlige 30-talls millionene han har generert så langt i karrieren. Det kan vel muligens være mer sannsynlig at han da fortsatt hadde blødd for drakta i Norge, ja altså den til Lørenskog.

Jeg ønsker allikevel John Carew velkommen hjem, på samme måte som jeg ville ønske begge Riise gutta, ja egentlig hvem som helst velkommen bare de løfter oss sportslig. Jeg forventer ikke at klubben skal bruke overgangsmillioner på å finne meg en ny bestevenn, jeg er fornøyd bare millionene som brukes, brukes fornuftig og gir oss titler og tar oss videre i Europa.

Når det går dårlig for et lag hører man ofte at supporterne ikke heier på trenere og spillere, men på emblemet og drakta. Det er tydeligvis glemt når klubbene skal hente nye spillere. Da får pipa en annen låt. ”Nei, han vil vi ikke ha for han flira hånlig til en kamerat av broren til en kompis av meg på Brann stadion i 98-sesongen etter at han putta mot oss.”

Vålerenga i dag
Velg ut hvilken egenskap du mener er mest viktig å se etter hos Vålerengas nye spiss:

Dagboka har tatt nok av arbeidstiden din i dag, gå ut i verden og jobb for lønna!

Legg igjen en kommentar