Straffes vi av Rosenborg-straffer?

På forumet fant vi en oversikt og vurdering av Rosenborgs straffer i år basert på klipp fra VG-netts livedekning. I en rettferdig verden kunne RBK-ledelsen kun vært ett poeng før seriefinalen søndag Start – RBK 3-3 (2. runde) Sitat VG:Straffespark til Rosenborg! Prica går i bakken i feltet og dommeren peker på krittmerket! Steffen Iversen … Fortsett å lese «Straffes vi av Rosenborg-straffer?»

På forumet fant vi en oversikt og vurdering av Rosenborgs straffer i år basert på klipp fra VG-netts livedekning. I en rettferdig verden kunne RBK-ledelsen kun vært ett poeng før seriefinalen søndag

Start – RBK 3-3 (2. runde)

Sitat VG:Straffespark til Rosenborg! Prica går i bakken i feltet og dommeren peker på krittmerket! Steffen Iversen sto for innspillet, og Bård Borgersen var synderen. Avgjørelsen om å dømme straffe så grei ut.

Målet er det første i kampen. Start tar ledelsen 2-1 og 3-2, men det ender til slutt 3-3. Straffen direkte årsak til 1 poeng til RBK, men straffen omtales ikke som tvilsom.

Viking – RBK 1-2 (13. runde)

Sitat VG:Drama og straffe til RBK! Det ser ut som om Jarstein tørner sammen med Olsen. Dommeren peker på krittmerket og belønner keeperen med gult kort.

Straffen kommer 4 min på overtid og det er nærliggende å tro at kampen ville endt 1-1 uten straffen. Altså er straffen direkte årsak til 2 poeng. RBK blir ikke fratatt noen målsjanse og straffen er bare en ren bonus fordi Jarstein skal straffes for sin idiotoppførsel.

RBK – xxx 4-0 (14. runde)

Sitat VG:Straffe til RBK! Prica går over ende i duell med Frejd, etter at Prica snubler. Det ser ut til å være minimal kontakt. Den så diskutabel ut.

En tvilsom straffe. RBK leda allerede 1-0 og putta 2 til etter straffen. Jeg tror ikke xxx hadde hatt stort å stille opp med selv uten straffen, så denne straffen fikk ingen innvirkning på kampen, mener jeg…

RBK – Odd 1-1 (17. runde)

Sitat VG:Straffe til RBK! Dorsin går på et godt løp langs kanten. Backen mister ballen over dødlinja inne i boksen, men det får ikke dommerene med seg. Dorsin bli felt i den påfølgende situasjonen, men det skulle vært blåst for lengst. Helt forferdelig dømming! Her straffes gjestene hardt.

Odd kom tilbake og utligna, men det ene poenget RBK fikk med seg var helt klart som en direkte følge av et straffespark de aldri skulle hatt.

Sandefjord – RBK 1-3 (20. runde)

Sitat VG:Prica nikker ned til Henriksen som går rundt Heier. Unggutten går i bakken og dommeren blåser straffe!

Ikke lett å tolke om VG Nett mente straffen var fortjent eller ei, men den kommer på et tidspunkt hvor Sandefjord leder 1-0 og er gjerne med på å påvirke utfallet. RBK skårer 2 ganger til og vinner med 2 mål. Straffen har altså ingen direkte påvirkning på uttfallet.

Brann – RBK 2-3 (24. runde)

Sitat VG:Straffe til RBK! Linjemannen mener ballen treffer hånda til Kalvenes.

Og den hånda lå ganske tett inntil kroppen og straffen var av det tvilsomme slaget. (Eller om jeg skulle si det selv: Av det feilaktige slaget).
Straffen er 1-2 målet. Hvem vet om Brann kunne stukket av med seieren om deres andre mål hadde vært et ledermål fremfor et utlikningsmål, men straffen var i alle fall direkte årsak til at det endte med seier til RBK fremfor en U. 2 poeng til RBK som følge av straffe.

Oppsummering:

RBK har tatt 6 poeng som direkte følge av straffespark. 3 av dem etter tvilsomme straffer og 2 etter Jarsteins idioti.

Tenk så morsomt om RBK leda tabellen med 50 poeng, mot våre 49…

Legg igjen en kommentar