Dagboka tirsdag 28. september 2010

Fem dager til vi møter Rosenborg. Statistikk er alt eller ingenting – litt avhenging av hvordan du velger å lytte til tallenes tale Tallenes tale I en typisk Tippeligasesong ville 52 poeng etter 25 spilte kamper være en klar ledelse – to poeng per kamp i snitt viser seg å være nøkkelen. Dette mener i … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 28. september 2010»

Fem dager til vi møter Rosenborg. Statistikk er alt eller ingenting – litt avhenging av hvordan du velger å lytte til tallenes tale

Tallenes tale
I en typisk Tippeligasesong ville 52 poeng etter 25 spilte kamper være en klar ledelse – to poeng per kamp i snitt viser seg å være nøkkelen.

Dette mener i alle fall Martin Andresen. Vi er ikke like sikre. For i fjor cruisa RBK inn til gullet og endte opp med 69 poeng på 30 kamper.

De ligger omtrent på samme nivå i år. Det betyr at de kan komme til å dra inn mellom 12 og 15 av de 15 poenga det skal spilles om.

I fjor spilte RBK 30 kamper. De vant 20 av dem, spilte 9 uavgjort, og tapte 1 kamp. Ikke annet en imponerende. Vi hadde en ræva sesong med tanke på de ambisjonene vi hadde før seriestart. Vi vant 12 kamper, spilte 4 uavgjort og tapte 14. Det var med andre ord klasseforskjell på oss og RBK i 2009.

I år er fasiten 16 seiere og 9 uavgjort for RBK, for oss 16 seiere, 4 uavgjorte og 5 tap. Det skiller 5 poeng. (Et annet sted på VPN kan du se hvordan dette kunne ha vært annerledes om RBK hadde hatt litt mindre velvilje fra dommerstanden, men det blir kun å anse som synsing.)

Hva så med innspurten? Er det ikke vi som er formlaget? Joda, vi scorer mange mål, vi spiller morsom fotball og vi er i flytsonen. Det har RBK vært i hele sesongen.

Ser vi på de 10 siste kampene sier tallene dette:

RBK har 7 seiere og 3 uavgjorte – dette gir 24 poeng. Vi har 8 seiere og 2 tap – noe som også gir 24 poeng. Vi har med andre ord vært like gode som RBK i løpet av høsten, men to unødvendige tap mot Aalesund og Haugesund trekker noe ned.

Det er i denne typen kamper RBK har klart å karre til seg poeng. Enten uavgjort eller seier (på overtid). Vi tapte mot Aafk i sluttminuttene og ble overkjørt av FKH på bortebane. Det samme laget som vi rævkjørte på hjemmebane. I denne perioden har vi scora 27 mål og sluppet inn 11, RBK har scora 23 og sluppet inn 14.

Ser vi så på de siste 5 kampene – som også avisene bruker som sin formindikator så er det vi som styrer showet.

Full pott og 12 scoringer og 4 mål baklengs, Rosenborg har 3 seiere, og 2 uavgjorte som gir 11 poeng. De har 11 scoringer og sluppet inn 7.

Med andre ord: Rosenborg har i denne perioden hatt et snitt på litt over 2 poeng per kamp, vi har maks uttelling med tre i snitt.

Med fem kamper igjen å spille betyr det at vi sannsynligvis MÅ vinne alle kampene for Rosenborg – uansett hvordan vi vrir og vender på det – tar over 2 poeng i snitt per kamp hele sesongen. Det er derfor de er der de er.

Vi kan håpe at kurven peker nedover for RBK og at de går på et tap mot oss og ett tap til mot noen av de andre lagene.

I morgen skal vi se på hvilke kamper som gjenstår, og hvordan det rent historisk har gått i disse kampene de siste årene.

Mos i form
Andrelaget er i ferd med å sikre ny kontrakt i 2. divisjon. I går ble Førde nedsablet med kalassifrene 10 – 1. Mos scora 7 av disse.

VG skriver det slik:

«Lillebror Abdellaoue viste i kveld prov på suveren målform foran den viktige innspurten i eliteserien. I reservelagskampen mot Førde scoret han syv mål.»

Vi kan ikke annet enn stille oss opp på sidelinja og applaudere. Fantastisk!

Og så får vi si som sant er: Førde er ikke Rosenborg.

Billetter til Lerkendal
Det var i går 300 billetter igjen til kampen mot RBK på Lerkendal opplyser Sjappesjefen. Det blir med andre ord utsolgt i løpet av uka.
Og ellers da?

Fire fisefine frøkner på Frogner Stadion satt. Den ene hadde veske fra Louis Vuitton, den andre fra Dolce & Gabana, den tredje fra Versace og den fjerde fra Dior. Men ingen av dem visste hvor Øvrevoll eller Hosle lå.

Legg igjen en kommentar