Dagboka mandag 27. september 2010

Tre nye poeng. Fem opp til gullet. Kamp mot et vaklende Rosenborg om seks dager. Vi tar ladegrep. Høstjakta er i gang. Våte fyrstikker Vi har nå 52 poeng. Det er faktisk 25 mer en gårsdagens motstander. Og skal vi være ærlige så er det pokker ikke mye forskjell på Brann og Vålerenga – vel … Fortsett å lese «Dagboka mandag 27. september 2010»

Tre nye poeng. Fem opp til gullet. Kamp mot et vaklende Rosenborg om seks dager. Vi tar ladegrep. Høstjakta er i gang.

Våte fyrstikker
Vi har nå 52 poeng. Det er faktisk 25 mer en gårsdagens motstander. Og skal vi være ærlige så er det pokker ikke mye forskjell på Brann og Vålerenga – vel og merke hvi vi lar gårsdagens kamp være målestokk for forholdet lagene i mellom.

Brann sa de skulle ligge lavt og kontre. Brann lå lavt og kontra. Kun en humpete matte (takk for den NFF og A-ha) og en Trusesprekk i dårlig form sørga for at det ikke stod 0-1 etter noen-og-tjue minutter. Men etter å ha invitert Brann inn i kampen begynner Vålerenga plutselig å spille fotball igjen, og kun en god Opdal i målet redder fiskesloet fra å havne under. Vel og merk til Fellah sleiver ballen via kneet til Shelton og i mål. 1-0 og det var det.

Eget kampreferat dukker opp i løpet av dagen.

Fem opp til gullet
Rosenbøg flaksa seg til ett poeng mot Godset i går. (En kamp som burde endt med seier til laget fra elveoset/veikrysset.) Dermed korta vi ned forspranget til 5 poeng. Og ikke nok med det: Vi skal møte RævBeKå søndag om seks dager.

Media tar av.

Seriefinale.

Kampen om gullet.

Martin har taket på Eggen på Lerkendal.

Og så videre – og så videre.

1: Kampen skal først spilles
2: Vinner Vålerenga er det fortsatt 2 poeng opp til gullet
3: Vinner Rosenborg de fire resterende av kampene er de seriemestere selv om Vålerenga vinner sine fire siste kamper
4: Taper Rosenborg en kamp må vinne alle for å bli seiremestere
5: Spiller Rosenborg uavgjort i én kamp og vinner resten samtidig som vi vinner alle våre kamper blir det lik poengsum, og det er målforskjell avgjør
6: Er målforskjellen lik (differansen mellom scorede mål og innslupne mål) er det den som har scora flest mål som vinner – og det er Vålerenga.
7: Punkt 6 er eksakt samme scenario som i 2004, men da var det Rosenborg som var det mestscorende laget, og de som ble seriemestere

Resten av denne uka lader vi opp med mer synsing om temaet. Vi skal gå matematisk og statistisk til verks. Du kan jo selv bidra ved å legge hodet i bløt.

Høstjakta
Vi har skutt inn hagler og børser. Her skal det jaktes. Hovedjeger Martin har fått los. Og er det noe som kan stresse den mest sindige elg så er det ei bikkje med los. Gud bedre som vi gleder oss – og gud bedre hvor godt det kommer til å «kile i tissen» i dagene og ukene fremover hvis dette går vår vei.

Vi kan ikke annet enn le av soldatene i Afghanistan som mener at det å krige er bedre enn å knulle. De vet lite om hvor godt vi har det, vi som holder med Norges beste fotballag. Det er som sex 24/7.

Krig?

Jepp. Trodde du at det var noe annet?

Bilder fra en annen verden
Tanta i Postgirobygget har en helsides sak om 6.divisjonslaget Lyn. De vant 10-0 i går. Finn Bjelke er glad. I underkant av 700 lynsupportere var på kampen. Målet er opprykk til 5. divisjon. Patetisk.

Og ellers?
Kos deg med godteposen fra Onkel Martin og Fetter Fellah i dag.

Og til deg fra Trondheim som leser dette:

Snart kommer Bojan og tar skuddfinta si på deg slik at du også kan føle hvordan det er å gå i den samme fella hver gang.

Selv om du er klar over at dette er varemerket til Bojan så går du på. Beina dine lystrer ikke hjernen. Du husker hva treneren sa, men det synker liksom ikke inn.

Legg igjen en kommentar