Dagboka torsdag 18. mars 2010

Vi hausser opp kampen mot Stabæk, rett og slett. Og så letter vi på sløret om noen flere detaljer fra Troys tilbaketur til USA. Oppvarming Vi skriver torsdag og dermed nærmer 2. serierunde og bortekampen mot Stabæk seg med stormskritt. Første melding er at Veigar Páll Gunnarsson kanskje ikke kan stille til kampstart i og … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 18. mars 2010»

Vi hausser opp kampen mot Stabæk, rett og slett. Og så letter vi på sløret om noen flere detaljer fra Troys tilbaketur til USA.

Oppvarming

Vi skriver torsdag og dermed nærmer 2. serierunde og bortekampen mot Stabæk seg med stormskritt. Første melding er at Veigar Páll Gunnarsson kanskje ikke kan stille til kampstart i og med at han fikk en strekk søndag. Og det er jo kanskje hyggelig nytt? Nest i rekka er Dagbladet som tydeligvis vil ha i gang litt blest om fotballserien. Dermed samler de Jan Jönsson og Martin Andresen, «som begge har planer om å bygge videre på relativt imponerende seiere i åpningsrunden», til svulstig møte på Akershus festning. Vi siterer videre:

Dagbladet møtte de to i historiske omgivelser i går. Stedet var Akershus festning midt i hovedstaden, der makten i Norge stort sett har vært samlet de siste 900 åra.

Fnis. Eller, er det ikke [sic!] det heter?

Men vi gamle og kyniske skal bære over med det mens vi stjeler nok et sitat eller to.

– Vålerenga var gode i seriepremieren mot Viking, men det overrasket meg ikke i det hele tatt. Grunnen er at de har beholdt stammen i laget de bygget opp i fjor. Nå har de større kontinuitet enn de har hatt på en stund. I fjor var de mye opp og ned, men nå begynner gruppa å sette seg, sier Jönsson.

– Husk at laget vårt er veldig ungt. Mange av spillerene våre fikk sitt store gjennombrudd i fjor, mens de må dra lasset i år. Spørsmålet er hvor stabile de er. Det er jo en kjent sak at unge lag ikke er like stabile som lag med mer rutine, parerer Martin, i Dagbladet.

Klassisk dissing av egne sjanser fra begge to så vidt vi kan skje. Det er jo alltid greit å komme inn i en kamp som underdog.

Det kommer sikkert mer av det samme i morgen.

Kampen om Oslo

Det er alltid greit å ha noen å hate, og nå kan man kanskje tjene penger på det også. Stabæk, Vålerenga og Lillestrøm har i følge Dagbladet lansert «Trekampen», en slags miniserie blant nevnte tre basert på resultatene i eliteserien mellom dem. Reglene er som vanlig 3 poeng for seier, 1 for uavgjort, 1 for hvert scorede mål, -1 for gult kort, og -2 for rødt.

– Vinneren av miniserien får 100000 kroner, som går uavkortet til klubbens yngres avdelinger, sier Stabæks Jørgen Roll.

Troy

De fleste har vel skjønt at det var familiære forhold som sendte Troy til USA og DC United. Washington Post har intervjuet Troy om overgangen og om grunnene til at han dro hjem.

The search for work was frustrating. Without fluent Norwegian skills, she was turned down repeatedly. To meet people and occupy time, she waited tables for a few months.

– The big issue was that she wanted to have a career of her own, and not being able to do that was difficult for her, sier Perkins til hovedstadsavisen og fortsetter

– Maybe I didn’t reach my full potential in my career there, but I am at a point where I am happy. At some point, you have to ask yourself if it’s worth being there when one of you can’t work or come back here for the benefit of your family.

Ellers nevnes det at Perkins sleit litt med språket og at Vålerenga antagelig fikk mindre i overgangssum enn klubben hadde fått om Perkins hadde fått napp i en større europeisk klubb.

There was one scenario, however, that might have kept them in Europe: a transfer to a prominent club. According to Perkins and his agent, Patrick McCabe, Feyenoord in the Netherlands and several French teams showed interest but, in a economically lean market, a deal couldn’t be reached.

I alle fall så har vi inntrykk, nå etter at overgangen er fordøyd, at saken har endt på best mulig måte for alle parter.

Billetter Fornebu

Sjappa melder at det er bra trøkk inn mot bortekampen mot Stabæk, og at det onsdag ved stengetid under 300 billetter igjen til kampen lørdag. Det betyr at man antagleigvis kommer til å være utsolgt i løpet av torsdag/fredag. Etter den tid må man prøve seg gjennom www.billetteservice.no.

Les også:
Vikings Fabiofaktor
Dialog – et ukjent begrep hos NFF ?
Dagboka onsdag 17. mars

Legg igjen en kommentar