Dialog – et ukjent begrep hos NFF ?

Klanen er ikke glad for at NFF ikke ga Vålerenga hjemmekamp til helgen. NFF vet ikke helt om de er for fotballfolket eller for fotballen. Eller er det noen forskjell på det? I runde 22 av årets serie spiller Vålerenga sin toppseriekamp nr 1000. Det er selvfølgelig en spesiell hendelse, Klanen har henvendt seg til … Fortsett å lese «Dialog – et ukjent begrep hos NFF ?»

Klanen er ikke glad for at NFF ikke ga Vålerenga hjemmekamp til helgen. NFF vet ikke helt om de er for fotballfolket eller for fotballen. Eller er det noen forskjell på det?

I runde 22 av årets serie spiller Vålerenga sin toppseriekamp nr 1000. Det er selvfølgelig en spesiell hendelse, Klanen har henvendt seg til NFF med bønn om hjemmekamp den runden. NFF har tidligere tilbudt dialog og bedt om innspill til terminlista, og Klanen har brukt tid på det. Og håpet på positiv tilbakemelding. Men NFF har ikke besvart Klanens spørsmål. Ei heller svarte de da VPN lurte på det samme i forrige uke ( se dagboka tirsdag 9.mars 2010)Men til slutt fikk vi kontakt med arrangementssjef i NFF: Dag Vestlund.

Hva er egentlig svaret på Klanens spørsmål?

– Det NFF legger til grunn som ønsker ved oppsett av spilleplanen, er henvendelsene fra klubbene. Vi kan ikke ta hensyn til innspill fra «3.person» da dette ikke nødvendigvis er i samsvar med klubbens syn. For øvrig, det er så mange hensyn å ta i forbindelse med oppsettet av spilleplanen at det sier seg selv at ikke alle innspill kan hensyntaes.

Føler NFF at man har en god dialog med supporterklubbene i Norge, herunder Klanen?

– Vi samarbeider meget bra med supporterklubbene, først og fremst gjennom Supporteralliansen. Det har vi gjort gjennom de siste 10 årene, og vi føler dette samarbeidet er til beste for begge parter.

Ikke overrasket.
Talsmann i Klanen, Christian Kjellsen er ikke spesielt overrasket:
– Som svar fra en maktpolitisk organsisasjon er det ikke overraskende. Det er utrolig søtt hvordan NFF alltid greier å vri det til at de synes det er veldig hyggelig med dialog, og at de har prøvd så godt de kan. Når sannheten egentlig er at dette gir de faen i.

Så dere er ikke så happy med NFF i denne saken?

– Vi mener NFF gjør en altfor dårlig jobb arrangementsmessig. Det burde vært gjort en jobb med sesongoppsettet, de burde vært mye klarere på flytting av kamper overfor TV-selskapene, de burde innsett at det er mange (potensielle) kundegrupper på en fotball kamp og lagt forholdene til rette deretter. Husk nå bare på at vi her snakker om en organisasjon som ikke engang evner å måke en stadion de leier ut.

Er det ikke en tynn linje mellom å være misfornøyd eller sutrete her?

– De framstiller oss som sutrete og vanskelige, når sannheten er at de ikke gidder å bruke datoer, settinger og hendelser ellers til å optimalisere sesongoppsettet. Dette går utover klubbene i første rekke og til syvende og sist vil dette gå utover fotballen som tilskuersport. Hvis NFFs ønske er at fotball skal bli en TV-greie mer enn en tilskuersport/identitetspakke/arena hvor alle mulige sære grupperinger kan gjøre noe sammen hver for seg bør de ha baller nok til å si det.

Men er dette en sak som Klanen skal involvere seg i direkte med NFF? Skal de ta hensyn til tredjeparter?

– Det er akkurat det de skal gjøre. De skal ta hensyn til aktive 3. parter (ofte supportere) og de skal på vegne av ikke-aktive 4. og 5. personer også tenke seg måter å legge til rette for dem på, avslutter talsmannen i Klanen

Legg igjen en kommentar