Stabæk 2010

En klubb, en mann, en hall. Men hvem og hva er egentlig Stabæk? Det svarer vi ikke på her. Stabæk Hvis du ikke er fra Østlandsområdet eller er spesielt fotballinteressert så vet du antageligvis ikke om Stabæk er nærmere Drammen enn Oslo. Det er et lite sted som på mange måter minner om Fossås eller … Fortsett å lese «Stabæk 2010»

En klubb, en mann, en hall. Men hvem og hva er egentlig Stabæk? Det svarer vi ikke på her.

Stabæk
Hvis du ikke er fra Østlandsområdet eller er spesielt fotballinteressert så vet du antageligvis ikke om Stabæk er nærmere Drammen enn Oslo. Det er et lite sted som på mange måter minner om Fossås eller noe sånt noe. Et sted du kjører gjennom fort, selv om du kjører sakte. Det er en Kiwiforretning der, en tannlege, en bensinstasjon og det var det jeg så sist jeg kjørte gjennom. Også har de visstnok en pub.

Stabæk Fotball
Men takket være en mann har de en fotballklubb i Tippeligaen og en nesten ny gymsal som de spiller fotball i. Det er faen meg sjukt å tenke på. Den samme mannen har også gjort denne type omtaler av klubben hans til en enorm utfordring. Han er nemlig så vanvittig fokusert på å skaffe seg og klubben sin omtale at hans hjerte fylles med brusende hav og stormende glede om vi disser dem eller hater dem. Nå som Lyn er borte tigger han nok om at vi skal hate hans klubb i stedet. Men sorry, Stabæk er et bondsk Lyn og ingen kan erstatte Lyns mørke hulrom i hatdelen av mitt hjerte. Vi kan derimot prøve å snakke om fotball-laget hans på en steril og saklig måte. Slik at ingen skriver om VPNs fanatiske hat mot Stabæk og får den overoptimistiske reklamemannen til å føle at han har oppnådd noe.

Stabæk Fotball 2010

Keeper
Landslagskeeper Knudsen og Iven Austbø, eks Viking. Solid sisteskanse og yngre backup med ok rutine og fortsatt lang karriere. Temmelig sterkt.

Forsvar
Noen ganske rutinerte spillere i Skjønsberg, Stenvoll og Høiland, samt Onstad fra Lyn. Også enda en islending som er godt vant med håndballoppdekking og holdning. Ikke det vasseste, og jeg tror de kan ha dårlige dager. Men tross alt ganske solid.

Midtbane
Før var Stabæks midtbane Alanzinho og Somen Tchoyi. Sammen med Nannskog og PallMall var det en pakke av dimensjoner. I dag er det Farnerud, Anderson og Palmason. Svensker og islendinger igjen. Sammen med ok norske spillere som Hauger, Hoff og talentet Diskerud. Mer grøftete enn før, og ikke samme flair som de to ikke-EØS gutta. Brukbart.

Angrep
Han utrolig sutrete islendingen er tilbake og skal mate baller til han overtente svensken. Med andre ord: Stabæk i et nøtteskall. Egentlig snakker vi om et lag som består av det islandske og svenske b-landslaget. Om PallMall får det til vil nok Nannskog score igjen. Men om PallMall får seg noen småvinger går nok svensken sur òg. Stabæk er lissom et lag som vil gjøre det godt i kamper der de tidlig får overtaket eller det vipper. Men om motstanderen vinner motbanen og kælker litt løs på det kreative i laget skal de være et korthus. Som raser da.

Trener
Jan Jønsson er fortsatt trener for Stabæk. Eller RBK. Eller det svenske landslaget. Om de får ro på denne saken og Jønsson er den typiske proffe svensken, så vil dette flyte igjen. Dessuten har de Geir der Bomber Bakke som assistenttrener og det er den mannen god til, vil vi tro. Basert på erfaring. Om de har fokus på jobben sin er de kanskje det nest beste trenerteamet i serien.

Orden i regnskapet
Vel, de har vel gjennomført litt rydding. Og de virker jo som en relativt kontrollert klubb når det gjelder utgifter. Nei, forresten – de har en bitteliten stadion som ikke kom gratis. Men jeg tipper de vrir seg ut av eventuelle ufører, han ildsjelen har gode venner.

Oppsummering
Stabæk er et av mange lag som kan bli himmel eller helvete. For noen av oss. Men de er nok et lag som bør regnes inn i medaljekampen. Angrepet og keeper er de sterkeste kortene deres, så spørs det om midtbanen er kreativ nok. Trenerteamet er kvalitet, men spørs om det varer.

Stabæk i tall:

Keeper: 8
Forsvar: 6
Midtbane: 4
Angrep: 7
Trener: 8
Økonomi: 6
Publikum: hvem av dem? 3

Totalt, med godvilje for å ikke hisse opp han kuken i kalaset: 42

Legg igjen en kommentar