Rosenborg 2010

Hva som er verst av å hoppe etter Erik Hamrén eller før Anette Sagen? Aner ikke, men Rosenborg skal hoppe etter seg selv, og det håper vi går gæernt. Om å hoppe etter Hamrén Stakkars trener som skal overta etter Erik Hamrén i høst. Den biten er så skremmende at ingen ennå har våget å … Fortsett å lese «Rosenborg 2010»

Hva som er verst av å hoppe etter Erik Hamrén eller før Anette Sagen? Aner ikke, men Rosenborg skal hoppe etter seg selv, og det håper vi går gæernt.

Om å hoppe etter Hamrén
Stakkars trener som skal overta etter Erik Hamrén i høst. Den biten er så skremmende at ingen ennå har våget å krote ned signaturen sin på den gullkanta selvmordskontrakten på Lerkendal. Avskjed i vanære er det som venter. Bare spør Per Joar, Per- Mathias eller Knut. Eller gulltrener Ola By. Hareide glemmer vi , men han skal ha kudos for at det var han som tukla med Nils Arnes livsverk og starta den etterlengta nedturen for hele Norges Rosenborg. Rennet er i gang. Noen skal hoppe etter Hamrén.

Hvordan skal noen hamle opp med svenskens meritter fra i fjor? Det går ikke nødvendigvis på å gå gjennom serien med kun ett tap. Neida. Vi tenker på Hamréns svenske rekord i stille høyde som også er klubbrekord på Lerkendal. Den skal den kommende stakkaren få trøbbel med. Entusiasmen, spensten og satsen, og attpåtil med frakk! Stikk den.

Superfinalen mot AaFK avslørte at Rosenborg har skofta spensttreningen i vinter. Tre mål, men ikke et eneste stille høydesprang fra sjefen. Hvor har det blitt av begeistringen og de luftige svevene? Det lukter ikke gull av dette.

Fra treningsfeltet
Rosenborg spiser trenere og en av trenerne spiser målvakter. Alle keepertabbers mor, Jørn Jamtfall, har ansvaret for de stakkars burvokterne som er landets beste når de kommer og nervevrak når de drar. Jarstein er sistemann ut, han drar til Viking der Thomas Myhre har glemt igjen såpekoppen og der det oser psykose fra målstengene. Visste landslagstrener Hamrén egentlig hva han gjorde når han lokka Daniel Ørlund til Lerkendal? Én sesong med Jamtfall, og Ørlund kan vinke farvel til alle drømmer om blågul landslagsplass. Viste han ikke allerede i Superfinalen litt vag, men velkommen utrygghet?

En annen spiller som fikk seg en psykisk knekk forleden var Vadim Demidov. VG-nett spekulerte i hvilken RBK-spiller Vålerenga sikla på. En lovende, ung, spillende stopper. Det kunne jo ikke være andre enn primadonna Demidov ! Ha-ha! Ikke lett for det lekre selvbildet hans å svelge at det ikke var ham Vålerenga trengte.

Lagdelene 4-2-3-1
Den skandinaviske bakre firer’n er slett ingen vits på nivået norsken, svensken og dansken. Dårlig gjort at et lag med så mye bra framover også stiller med et av Tippeligaens beste forsvar.

På midten er Annan like dårlig til å skyte som før. Winsnes løper i sine egne sirkler, men har et stykke igjen til han virrer seg inn i sin private rundans i midtsirkelen slik varemerket hans var forrige gang han spilte i Rosenborg. Vi håper også at fokuseringen på Roar Strands evige ungdom og jakt på nye personlige rekorder blir like tragisk for Rosenborg som sutringa til Henning Berg ble for landslaget den gangen Berg grein seg til sin landskamp nummer 100.

Rade Prica – Steffen Iversen – Trond Olsen – Morten Moldskred. Rått parti. Dårlig gjort. Lyspunktet for oss vanlig dødelige er at gamle Iversen viser mer og mer porselenstakter. Vi håper heksedoktor Schwabe veit hvor han kom fra og at han ikke legger hele sjela si i å mekke Iversen tilbake til gamle høyder.

Dårlig økonomistyring
Ikke verst i klassen, bare nesten. Driften av 2009 var like dårlig for RBK som for de fleste tippeligalagene som sleit med røde tall mellom 10 og 20 millioner. RBK klinte til med minus 44, men det var bare et overforbruk på 14 mill i forhold til budsjetterte minus 30. Tusen takk og blomster til Karabakh! Ikke rart Nils Skutle ser så sur ut sånn som han har forskutlet sine pund. Fortsett med det.

Kjernen i det hele er å reise seg på store stå
Supporterne er sikkert noen kjernekarer hele bunten selv om de stadig driter seg ut i Molde som på sin side sender dritten sin til Trondheim for å varme opp Lerkendal. Kjernepartiklene får lov å drikke noe som kalles øl (Dahls) på stadion i egen pøbb og de synger den ene sangen som de og resten av medgangspublikummet har lært av Åge Aleksandersen. Han lærte også trøndera å reise seg av og til når de sitter på store stå. Flinke!

Oppsummering
Beklager. Ingen over og ingen ved siden. For fotballens skyld håper vi at vi tar feil.

RBK i tall:

Keeper: 7
Forsvar: 8
Midtbane: 8
Angrep: 8
Trener: 10, men -3 for trenerteamet = 7
Økonomi: 10, men -3 for Skutle = 7
Publikum: 4

Totalt: 49

En kommentar til «Rosenborg 2010»

Legg igjen en kommentar