Dagboka torsdag 6. september 2007

Nok ei dagbok i det som må kalles et skikkelig landslagsvakum. Men vi presser ned noen gloser i dag vi også. Litt på etterskudd, men aldri så seint at det ikke er godt for noe. Landslaget Så var det duket for noen uker uten seriefotball for oss i toppen av divisjonssystemet. Vålerenga er godt representert … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 6. september 2007»

Nok ei dagbok i det som må kalles et skikkelig landslagsvakum. Men vi presser ned noen gloser i dag vi også. Litt på etterskudd, men aldri så seint at det ikke er godt for noe.

Landslaget
Så var det duket for noen uker uten seriefotball for oss i toppen av divisjonssystemet. Vålerenga er godt representert på laget til Åge, og det ser jauggu ut som om vi har 3 mann i startellveren. Det likner jo nesten på RBK på nittitallet. Så kan man jo spørre om hvorfor RBK ikke dominerer landsen som før. VPNs avdeling for datagraving (også kalt datamining) har funnet følgende sitat i Aftenposten:

«Traoré spiller til Konan Ya som igjen passer til Kone som setter ballen i mål.»

Jepp, det blir ikke Norges landslag av det, og når Braathen er solgt til Bolton, og Riseth er inne som fjerdevalg på stopperplass og Tettey er med som stallfyll så kommer det vel ikke som noen bombe at RBK må legge om profilen «litt». Som de skadefro folka vi er, kan vi ikke unnlate å kopiere dette sitatet fra samme avis:

«For å spille e-cup må en stall på 25 spillere inneholde minst fire egenutviklede spillere pluss fire som er utviklet i hjemlandet. – En spiller må i aldersrommet 15-21 år ha trent i tre år i samme klubb for å bli regnet som egenutviklet.»

Det er godt at man har begynt å tenke talentutvikling i RBK – sånn ca. 6 år etter at «noen» fant ut at det var lurt å gjøre det samme i Vålerenga. VPN ønsker RBK til lykke med jobben, men e-cup blir det jo ikke etter årets sesong.

Kampkjør uten like
På Fjaseboka dundrer det inn invitasjoner til Vålerengakamper hver dag. Alle gruppene som holder med Vålerenga lager egne invitasjoner til alle bortekamper, hjemmekamper og andre arrangementer i klubbens regi. Det betyr at man som medlem i 4-5 VIF -elaterte grupper får et sted mellom 20 og 30 invitasjoner til de samme greiene.

Det er i alle fall betegnende for situasjonen framover. Det er 7 seriekamper igjen. (21 poeng å spille om med andre ord. 45 poeng kan bli resultatet…) I tillegg skal vi ut i to tøffe kamper mot Austria Wien. Det er nesten godt at vi røyk ut av cupen. Alle husker jo 2005-sesongen og alt bråket rundt alle kampene vi måtte spille da.

Kjetil Rekdalnyhetene
VPN lanserer et nytt tilbud til deg som er opptatt av Kjetil Rekdal og hans jobb med Kaiserslautern. I Kjetil Rekdalnyhetene går vi inn bak jernmaska og analyserer hva Reka egentlig sier.

Kaiserslautern spilte 2-2 mot Luxembourgs landslag. Ingen aviser har fått noen kommentar fra Reka.

Dette betyr: Kjetil Rekdal er sur.

Jobbsjansen – noe for deg
Vålerenga mot Rasisme viderefører suksessprosjektet Jobbsjansen og søker ungdommer mellom 17 og 23 år. Dette er en unik måte å komme på innsiden av Oslos Stolthet, samtidig som du vil jobbe for en av Vålerengas samarbeidspartnere. Det vil bli avholdt et informasjonsmøte torsdag 6. september for de som er interessert.

Nå ønsker klubben seg flere søkere til Jobbsjansen. Mer info finner du på klubbens egne sider.

Vålerenga i dag
Ikke så mye egentlig. Men noen tenker på oss. P4 melder følgende:

John Carew avslører at han ønsker å avslutte fotballkarrieren i Vålerenga. Etter åtte år i utlandet begynner landslagsspissen å lengte hjem igjen og til klubben han slo igjennom i for ti år siden. Bærebjelken, som Hareide kaller Carew, antyder overfor Dagsavisen at han kan komme til å vende hjem til Norge og VIF om tre år.

Helgas snakkis er herved servert.

Legg igjen en kommentar