Dagboka onsdag 1. august 2007

Trenerjakta gir uttalelser mens vi venter. Men er det så lurt å snakke om alt? Og Vålerenga herjer på Norway Cup. Dagboka er klar: Trenerjakten Mens Aabrekk jobber med det han har pågår trenerjakten i Vålerenga. Tror vi da. Og da er det jo mange som har meninger om hva slags trener som nå burde … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 1. august 2007»

Trenerjakta gir uttalelser mens vi venter. Men er det så lurt å snakke om alt? Og Vålerenga herjer på Norway Cup. Dagboka er klar:

Trenerjakten
Mens Aabrekk jobber med det han har pågår trenerjakten i Vålerenga. Tror vi da. Og da er det jo mange som har meninger om hva slags trener som nå burde hentes. Den tidligere VIF-kjempen, treneren og styremedlemmet Vidar Davidsen er klar på Nettavisens sider: man trenger en sjef.

– Alle trenere på eliteserienivå må være bestemte, men det er viktig for Vålerenga nå å få inn en med naturlig autoritet. En som får folk til å høre, sier han til nettpublikasjonen. Han uttrykker bekymring for prosessen når så vidt forskjellige navn nevnes. At man bare ser etter et navn, ikke ferdigheter. Og han avkrefter at han har hatt noen samtaler selv med Vålerenga.

Vidar har vel rett. Men det er ikke akkurat slik at bra hovedtrenere henger på et tre utenfor Valle sånn midt i sesongen og kan plukkes ned etter eget forgodtbefinnende, dessverre. Tja, forresten: Man kan jo forresten si at noen trenere har blitt hengt i det treet, men de er jo forsåvidt ferdige, (med klubben), både faktuelt og sånn metaforisk. Men vi går videre før vi prater oss helt inn i et hjørne fylt med mugne bokstavkjeks fra helvete.

For det virker som Klanen gjerne vil lukke dører som klubben ikke har stengt ennå. Til NRK forteller nemlig Klanstalsmann Knutsen at man vil ikke ha Nils Johan Semb som ny trener. Vel, egentlig ikke da:

– Semb har aldri vunnet noe som trener på toppnivå. Vålerenga må ha en trener som satser på offensiv fotball. Det gjør ikke den tidligere landslagstreneren, sier han.

Han legger til at Klanen ikke avgjør trenerspørsmålet, men har ”innflytelse” i Vålerenga. Og har ”informert klubbledelsen” om hva de mener om Semb. Før man allikevel tar med at man vil støtte enhver trener som blir ansatt.

Talsmannen snakker varmt om Aabrekk ”dersom han oppnår veldige gode resultater” og hevder han kan bli fast hovedtrener og.

Øh…
Jeg må innrømme at dette utspillet ga meg grunn til å klø litt mer på det nervøse flasset mitt, en flekk som etter hvert er ganske stor, men heldigvis skjult for allmennheten. For det første er det som nevnt ikke slik at det finnes en horde med hovedtrenere utafor døra på Valle som roper ”meg, meg, meg”. Tenk deg forresten det bildet – hvem tror du ville stått og hoppet høyest?
Vålerenga fremstår som en smule i trøbbel om dagen. De trenerne som er kapasiteter tenker seg nok godt om før de tar sjansen på å ta roret her, selv om de skulle ha selvtilliten i orden. De vil nok vite noe om økonomiske rammer, tålmodighet og hvor mye støtte de vil ha om de tar over. Støtte fra alle som berører klubben altså.

Jeg bryr meg nesten filla om hvem som tar over, så lenge han har tillit FRA ledelse og investorer på at han kan gjøre jobben og han har tillit TIL ledelse og investorer på at de vil gjøre det mulig for han å gjøre jobben som han vil. Slik Rekdal fikk og hadde. Treneren kan for mitt vedkommende drive med defensiv eller offensiv fotball. Han kan være en klovn eller være verdens kjipeste fyr. Det eneste jeg vil er at han skaffer seiere til Vålerenga. Mange.

Selv er jeg ikke noen hysterisk fan av Semb, men han kan da vitterlig fotball. Og han kan godt være en som kan løfte oss, hva vet jeg. Hva syns han og klubben om disse uttalelsene dersom han faktisk står på vippen til å komme til Vålerenga slik som Dagbladets Morten Pedersen har hinta om? Han har fet jobb i TV2, og så skulle han sjanse på en klubb der landets største supporterklubb tilsynelatende står imot han? ”Tilsynelatende” fordi jeg ikke er sikker på at talsmannens uttalelse er i tråd med klansbefolkningen. Men han er jo talsmann.

Det eneste jeg kan bedømme med folk som styrer og spiller i Vålerenga er i etterkant. Det kan alle. Jeg vet at jeg ikke vet nok om Sembs muligheter til suksess til at jeg vil avfeie verken Semb eller noen annen trener. Aabrekk kan godt være mannen han og, selvfølgelig.

Jeg har ikke noe tro på at det er smart av Klanen å si at den og den ikke er den de vil ha. Selv om de vil støtte han allikevel, visstnok.
Hvorfor sier man forresten at man ikke vil ha en mann dersom man allikevel skal støtte han? Vi får ta høyde for feilsitater, eller?

Dagboka mener at nå har Petter Myhre ved sin avgjørelse og klubben rydda opp noe. Og nå må samarbeidsutvalg og sportsdirektør få jobbe i fred med å legge grunnlaget for det som skal skje fra dette nullpunktet vi er på. Uansett hva det er de velger. Uansett hva de måtte velge må jeg også bite tenna sammen og støtte klubben utover høsten. Vi kan nemlig ikke bytte trenere to ganger i løpet av en sesong vil jeg tro…

Akkurat som at det ikke er noen fordel at det lekker fra Valle og vi ”mister” Baxter (uansett om han er bra eller ikke) så er det ikke noen fordel at verken Klanen eller andre gjør jobben vanskeligere for Vålerenga ved å si at man skal ha færre valgmuligheter.

PS! Sånn på faktanivå har eller hadde vel forresten verken Aabrekk eller Myhre for ikke å snakke om Rekdal vunnet noe som trenere før de tok over i Vålerenga?

Raymond Johansen
Har altså tatt roret i Samarbeidsutvalget. Og blir intervjuet i Dagbladet over to spalter. Og han svarer slik en politiker kan: glatt og uarresterbart, f.eks gjennom sitt svar på hva slag trener som han til syvende og sist skal godkjenne etter den sportslige ledelsens innstilling:

– Vi får vente og se på hva slags kandidater den sportslige ledelsen foreslår, men det er klart en trener må ha en visshet, tøffhet, og evnen til å takle det å tilhøre en klubb som denne. Det er også viktig at treneren har en forståelse av hva klubben er og en vilje til å involvere seg i hele klubben.

Snakk om helgardering. Med andre ord: en bra trener….som kan være hvem som helst egentlig. Eller ingen.
Han tar med Bill Shanklysitatet også, gitt. Som han bruker til å poengtere det motstatte, nemlig at fotball skal være gøy og moro. Jeg tror Vålerenga her har den nesten perfekte politiske styrelederen.

Norway cup
11 Vålerenga-lag er videre til sluttspillet. Og juniorene slo Molde 4-0 og har gått til a-sluttspill ubeseiret og med 16-0 i målforskjell. Fyttikatta!

Ellers melder…
… Gashi i Dagbladet at han er lei av skittkasting.

– Jeg har ingenting med Brann å gjøre lenger, og har bare fokus på FFK, sier han.

Lett å skifte fokus fortsatt, Ardian? Takk for dagens smil.

Vålerenga i dag: Norway cup
Sjekk klubbens sider for baner og klokkeslett. Nå begynner moroa på ornt`li på Ekeberg. Lykke til alle unge Vålerengahelter!

Legg igjen en kommentar