Dagboka tirsdag 31.juli 2007

Musa går til siden, Aabrekk svinger pisk og stapper gulrot, Vålerenga tester, Braathen glipper. Og er ledelsen handlingslamma? Idag, igår eller ifjor? Musa går (til siden) Leder av Samarbeidsutvalget, (ofte også kalt Elitestyret virker det som) Per Espen Musæus, trer ut av lederstolen. Men imotsetning til hva Aftenposten.no måtte tro er han ikke ”ferdig i … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 31.juli 2007»

Musa går til siden, Aabrekk svinger pisk og stapper gulrot, Vålerenga tester, Braathen glipper. Og er ledelsen handlingslamma? Idag, igår eller ifjor?

Musa går (til siden)
Leder av Samarbeidsutvalget, (ofte også kalt Elitestyret virker det som) Per Espen Musæus, trer ut av lederstolen. Men imotsetning til hva Aftenposten.no måtte tro er han ikke ”ferdig i klubben”, men blir sittende i styret mens han gir sjefstolen over til ikke ukjente Raymond Johansen. Du kan lese litt mer i intervjuet linket nederst.

Musa gjør dette visstnok av egen vilje og eget initiativ. Han mener Johansen er ”en tyngre og bedre leder enn meg” i Dagbladet. Johansen har takket ja til å tre inn. En i VPNs redaksjon har noen syrlige kommentarer om oppussingsjobben Johansen gjorde på kåken han solgte til vår mann, men den kan vi ta ved en senere anledning. For mannen (Johansen altså, ikke VPNs mann) har jo et ganske godt renommè og vi må tro det faktisk er sant at han er mer kvalifisert enn Musa og dermed styrker styret ved å bytte plass. Det betyr at Aalbu nå rapporterer til Johansen i stedet for Musa som han Jan Erik snakket varmt om i et intervju her på VPN.

Nok et klokt taktisk grep som skjer her. Uansett om Musa går selv eller følte seg tvunget ser det ut som man tar grep også i Samarbeidsutvalget her. Musa viser ydmykhet slik som avgangen presenteres, samtidig som Johansen har et godt rykte og virker lovende.

Musas fremste kritiker, Kjetil Rekdal, toner tydeligvis litt ned på kommentarene nå:
– Dette har jeg ingen kommentar til, skriver han i en SMS til NRK.

Hvilket nok er klokt, han ville fremstå som unødvendig sytete om han sa noe om det, og han kjenner nok at han har sagt nok. Og det har han også per nå, spør du meg. Selv om jeg er glad i Rekdal er det ikke noen grunn til å si mer nå, rett og slett. Nå har det skjedd noe i Vålerenga, og forhåpentligvis er det tegn til bedring i klubben

Handlingslamma?
Det var kritikken til Flod om Aalbu og Musæus, fremsatt i eget intervju her på VPN, (linket nederst). En sak som Dagbladet faktisk kjører som førstesaken på sine sportssider. Vel, nå har det blitt tatt grep. Myhre gikk selv. Og nå skyver Musæus på seg selv.

Så kan man si at Flod kan ha et poeng med hvem det er som tar initiativ til endringer i klubben, men på den annen side vet man ikke om Myhre og Musa faktisk selv har tatt avgjørelsene eller om de sier det selv fordi da ser avgangene ”bedre” ut. Og det syns jeg er helt ok, det er faktisk proft om det gjøres sånn.

Når det gjelder Aalbu er det litt vel tidlig å dømme han, spør du denne Dagbokskribenten.
Det er f.eks urettferdig å dømme han på basis av hva som har skjedd i klubben før han kom. Og gi en endelig dom før overgangsvinduet faktisk er stengt. Eller dømme hans forsøk når man ikke vet hva han har hatt med seg ut for å friste overganger – les: penger og rammebetingelser gitt av Samarbeidsutvalget.
Jeg syns iallefall han har takla media temmelig bra – det er lite blemmer jeg kommer på. Ingen jeg kommer på faktisk?

Per nå har jeg mer tro på Aalbu nå enn da han kom. Akkurat nå har han det nok tøft, særlig med utspill som Flod sitt. Problemet er som det vanligvis er i Vålerenga: at om han sier at han ikke kan kommentere denne saken er det alltids noen andre i klubben som ikke klarer å la vær. Og da er vi over på neste sak:

Ny trener?
VG mener ”å erfare” at ”noen” i Vålerenga har sjekket også med Nils Arne Eggen, ikke bare sønnen, om han kunne fristes av trenerjobb i Vålerenga. Hvilket Eggen senior har avvist.

Det er fortsatt interessant om ”noen” jobber med dette i Vålerenga og ”noen” samtidig lekker sånt til media. Kan ikke være lett å være Aalbu med den type lekkasjer hele tiden. Og uansett vet man aldri om vedkommende som ringte Eggen faktisk hadde noe mandat for å spørre på ordentlig. Eller hvem det var som ringte.

Aabrekk med pisk og gulrot
Harald Aabrekk fortsetter med det som for oss supportere er en særdeles sjarmerende offensiv. Han varsler ifølge VG en tøff linje mot spillerne. Mer tempo, mer trykk. Wæhler og Jalland bifaller den linja i samme avis. Kjennes godt å lese det. Innimellom svarer han både der og i Dagsavisen korrekt om sin rolle som hovedtrener: Det er moro med bra spillere og jobben, men han er midlertidig i jobben osv osv. Hvilket er helt lurt av han å si.

Aabrekk snakker også i VG varmt om Freddy og hans sentrale rolle fremover:

– Det var Freddy som dro i gang gutta mot Stabæk. Han kledde av Alanzinho og bidro i tillegg offensivt, noe jeg ikke har sett før. Freddy er en av de første jeg ville plukket til stallen, sier han til den rosa avisen.

Sånne uttalelser skremmer sikkert mange. Freddy har fått tonnevis med pepper i år. Men fakta er at han var bra mot Stabæk. Da andre spillere begynte å bli slitne var det Freddy som tok ballen fra Tchoyi to-tre ganger på slutten av kampen. Freddy har hevet seg han. Kanskje han faktisk hadde godt av kjeften. Det samme kan ha skjedd med Jalland som ikke har imponert i år, men var bra mot Tromsø da han fikk benke på starten av kampen. Selv om spillere har vært svake tidligere på sesongen skal vi ikke tråkke på dem om de faktisk finner formen. Er det noe Vålerenga trenger utover høsten så er det formspillere, uansett navn eller status. Stå på, hilsen værhanene.

Norway cup
Vålerengas juniorer er omtrent klare for a-sluttspill etter å ha banka albanske Lac 11-0. Vi gratulerer. Les mer på klubbens sider.

Ellers melder…

– Dagsavisen at den serbiske midtbanespilleren Lekic ble testet i går. Han har visstnok spilt i Slovenia, og har tilbud liggende fra FK Partizan.
En midtbanespiller? Har man begynt å høre på Klanstalsmennenes sportslige kunnskaper også nå?

– RBKs egne sider at Daniel Braathen er solgt til Bolton. Dvs at de som drømmer om han i Vålerenga kan stryke han av lista. Og skal jeg være ærlig blir jeg ikke noe deppa av det. Han virker til tider lat, om enn han er god på sitt beste. ”Braaten scoret ikke så mange mål i 2006, men da målene først kom, var de praktfulle”, skriver RBK selv på Braathens spillerprofil. Mye underforstått tekst der. Jeg tar heller en spiss som scorer masse utrolige kjedelige mål, jeg.

Vålerenga i dag: diagnose
Strengt tatt virker klubben en hel del friskere enn på lenge i år. Jeg har lyst til å finne ting som gjør meg positiv og glad med Vålerenga. Da takker jeg Petter Myhre, Harald Aabrekk og Per Espen Musæus for å ha gitt meg noe. Og jeg håper spillerne fortsatt er litt flaue over sin innsats for Petter og Vålerenga på våren.

Legg igjen en kommentar