Musæus trekker seg som leder

Per Espen Musæus trekker seg som leder av Samarbeidsutvalget i Vålerenga. Så da måtte VPN ta en prat med hovedstyreleder Odd Skarheim om hva som skjer. Per Espen Musæus trekker seg som leder av «Samarbeidsutvalget» og blir menig medlem. Utvalget er det øverste organet for elitesatsningen i Vålerenga. Ny leder av utvalget blir Raymond Johansen. … Fortsett å lese «Musæus trekker seg som leder»

Per Espen Musæus trekker seg som leder av Samarbeidsutvalget i Vålerenga. Så da måtte VPN ta en prat med hovedstyreleder Odd Skarheim om hva som skjer.

Per Espen Musæus trekker seg som leder av «Samarbeidsutvalget» og blir menig medlem. Utvalget er det øverste organet for elitesatsningen i Vålerenga. Ny leder av utvalget blir Raymond Johansen. Han er tidligere juniorspiller i Vålerenga, har sittet i klubbstyret tidligere, sitter i hovedstyret nå og er nåværende statssekretær i Utenriksdepartementet.

– Det er ønskelig å styrke ledelsen av elitevirksomheten på styrenivå. Det er viktig i den fasen vi går inn i nå. Espen Musæus tatt intiativ til prosessen og står helt bak at det handler om utnytte kompetansen best mulig og Raymond Johansen er jo allerede med i hovedstyret, forklarer Skarheim til VPN.

Det har stormet mye rundt Petter Myhre som følge av de sportslige resultatene denne våren. I kjølvannet av det har det kommet kritikk til ledelsen i Vålerenga. Odd Skarheim skjønner at det ikke er enkelt for menigmann i gata å forstå en klubb/ASA modell, men forventer at VPN gjør det:

– Det er greit å få kritikk, men da bør den være konkret og saklig. Når man sier «styret må gå» – hvillket styre mener man da? Mener man både klubbrepresentanter og investorer, eller hva? Mener man alle eller enkeltpersoner? Det er også forskjell på operativ daglig ledelse og styrets rolle.

Hvordan er styrene organisert da? Vi lar Odd forklare:

– Det er tre styrer: Hovedstyret er styret for hele klubben. Her er undertegnede styreleder. Så har vi ASA-styret der det sitter fem personer. Tre investorer, samt to fra klubben. Og så har man Samarbeidsutvalget. Her finner man seks personer. Tre er fra klubben og tre er fra investorene. Dette utvalget er delegert all myndighet for overordnet styring av elitedelen av klubben.

Hvem sitter i utvalget nå?

– Fra investorene sitter nå Stig Grimsgaard Andersen, Jon Pran fra Bryggegata og Bård Haga i utvalget. Hans Petter Lundteppen var med til i fjor og ble erstattet av Bård Haga. De tre nåværende investorrepresentantene representerer bortimot 100% av aksjebeholdningen i ASA. De årsmøtevalgte er: Espen Musæus og Odd Skarheim, mens Sven Mollekleiv gikk ut ved årsmøte i feb ut og Mette Kay inn. I forbindelse med at Raymond Johansen kommer inn går Mette Kay over i ASA-styret, sier Skarheim.

Han er klinkende klar på at det ikke har vært maktkamp i Samarbeidsutvalget og at det fungerer samstemt:

– Alle vedtak siden jeg kom inn i februar 2006 har vært enstemmige og klubben har et svært godt samarbeid med investorene.

Hva med kritikken fra Rekdal?

– Når det gjelder Reka og andre som har jobbet i klubben, er klubbens holdning at vi er svært takknemlige for innsatsen som er lagt ned. Resultatene taler for seg selv, avslutter Skarheim.

Legg igjen en kommentar