Dagboka mandag 30.juli 2007

Det er tross alt en fin dag. Vi har Vålerenga ennå, har vi ikke? Stabæk – Vålerenga: 2-2 Før kampen var jeg ikke så anspent som tidligere i år. Fredagens nyhet om at Myhre trakk seg som hovedtrener var lissom bånnfølelsen. At falitten var erklært. Og mot et Stabæklag som rett og slett er veldig … Fortsett å lese «Dagboka mandag 30.juli 2007»

Det er tross alt en fin dag. Vi har Vålerenga ennå, har vi ikke?

Stabæk – Vålerenga: 2-2
Før kampen var jeg ikke så anspent som tidligere i år. Fredagens nyhet om at Myhre trakk seg som hovedtrener var lissom bånnfølelsen. At falitten var erklært. Og mot et Stabæklag som rett og slett er veldig gode, og endog på hjemmebane tenkte jeg at vi kom til å bli feid av gresset. Helt uten nerver er man aldri, spesielt ikke på en søndag. Men jeg sa til meg selv: jeg er fornøyd dersom jeg ser Vålerengaspillere som blør for drakta, uansett resultat. At man skulle kunne reise fra vestkantbygda med æra i behold, om enn ikke med poeng. Så jeg tok symbolsk nok på meg spillerdrakta til Thomas Holm (juniordrakta hans – sponset av Klanen) og dro vestover.

Kanskje undervurderte Stabæk Vålerenga litt også. Men mest av alt så det plutselig ut som om Vålerengas spillere faktisk hadde tenkt å jobbe i 2 x 45 som bikkjer. De blødde for drakta, og endelig fikk vi se noen gule kort. Som for meg betyr at man tar i litt. Selv om Ronnys gule for å sparke bort ballen var unødvendig. Før kampen sa Aabrekk at en prioritet var å ikke slippe gjennom Alanzinho. Det var tydelig at det betød ”stopp med alle midler”, for den tekniske brassen ble stoppet og usynliggjort. Veigar Pall fikk seg også noen vinger, og Nannskog ble dermed ikke servert så mange baller. Daniel klarer fortsatt ikke score, men han var nærere enn på lenge og han løp forbanna mange kilometer. Morten Berre imponerte meg mest. Villig og jobbet iherdig. Og måten han dro finter og plutselig lurte Stabæks backer var Berre på sitt beste. Han er virkelig god til å skjerme ball. Når Stabæks fire utlendinger satte fikk lov til å kjøre sitt raske pasningsspill sleit vi. Men vi lot dem ikke gjøre det ofte. Måtte Thomas Holm sine holdninger forplante seg til resten av vårt lag. Om enn han trenger å pusse på pasningskvaliteten til tider fyller det mitt hjerte med glede når jeg ser han klinke til. Akkurat noe som vi trenger nå.

Dømmingen gidder jeg ikke gå inn på mer enn at måten vi ble snytt for straffe og forært feilaktig straffe beviser hvordan dømming jevner seg ut i løpet av sesongen. Til og med en dommerjævel som Alseth er et menneske. Og mennesker gjør feil.

Normalt sett hadde man vært bare deppa når man mister 2 poeng noen minutter før kampen er slutt. Men jeg klarte å kjøre mitt Aleksander Schau-mantra om og om igjen: ”Slapp av, prøv bare å ha det gøy”. Og jeg var blid fordi jeg hadde sett et Vålerenga jeg ikke har sett mye av tidligere i år. Det holder faktisk ganske bra for meg etter denne vårsesongen og de forventningene jeg har. Som jeg dessverre har vært nødt til å justere på. Til at vi skal greie plassen i Tippeligaen og heller komme tilbake grusomt neste år. Morten Berre ser ut til å være enig med meg i Nettavisen:

– Ja, det er det alt handler om nå. (å unngå nedrykk. VPN anm)

Så spørs det hvordan det går videre da.
– Dette var bare én kamp. Vi må vise mye mer, sier Aabrekk til Nettavisen.

Det så lovende ut i alle fall, Harald. Og en ting jeg i alle fall likte var stilen din på linja. Ikke liggende død (det har du gjort før), men aktiv og engasjert. Litt sjef. Og såpass med at fjerdedommeren måtte komme og kjefte på deg. Når en trener får sånn kjeft er det for meg det samme signalet som når en spiller tar gult etter en vill takling: Man vil.

Dagboka er lei av å klage, og vil gjerne gi seg med det. Det er bare å gi oss noen grunner til å slutte, enklere kan det ikke bli. Gårsdagen gjorde litt godt. Men det er en liten malurt i begeret.

– Vi spillerne hadde ønsket å gi Petter en bedre avskjed. Jeg synes synd på han, og jeg tror vi kunne prestert dette med han som trener også, sier Kjetil Wæhler til de offisielle sidene. – Jeg tror de fleste har forstod alvoret etter Petter trakk seg, og at det vil gå galt om vi ikke skjerper oss, utdyper han.

Akkurat. Det kjennes litt surt at en nok bra mann må gå fra trenerposisjonen for at spillerne skal ta ansvar igjen. Det betyr at spillerne må jobbe mer med holdningene sine, ikke bare for en fotball-kamp, men for hele den jobben de skal gjøre mens de er ansatt i Vålerenga. Så kan man si at nettopp bedringen i Myhres fravær viser at Petter ikke gjorde en god nok jobb. Og det er nok slik at den kortsiktige løsningen lå i at han tok sin hatt og gikk. Men rettferdig overfor Petter er det ikke fra spillernes side.

Vi håper Petter også kunne glede seg over spillet i går. Og at han finnes videre i Vålerenga han også. Vi vil alltid være her. Og neste kamp har jeg på meg Thomas Holm-trøya igjen, vær du sikker. Og malurt var vel en ingrediens for absinth i gamle dager, dermed ser vi at det kan komme noe godt ut av malurten også.

Ny trener?
Intet nytt om den nye treneren som kanskje kommer en gang. Mens Aabrekk selv etter en kamp sier at han syns det var litt ok å være sjef:

– Dette er en midlertidig løsning, så det forholder jeg meg til. Og utover det så har jeg ingen tanker om varighet. Men jeg vet at det jobbes med saken, så da får vi se. Ja, jeg skal innrømme at det frister en smule å være hovedtrener for et lag, sier han til Nettavisen.

Dagboka syns Aabrekk gjorde en god figur i går, selv om det kanskje var spillernes tak i egen nakke som var utslagsgivende. Og det blir spennende å se hva klubbens ledere og investorer gjør dersom det skulle gå flere kamper uten at man finner en ny hovedtrener. Og dersom Aabrekk samtidig leverer poengene. Vil man da spørre, og vil han da svare ja? Eller blir det bare helt feil med assistenten til assistenten som sjef? Han har tidligere vært ganske kategorisk på at han vil være spillerutvikler og i verste fall assistenttrener. I Nettavisen virker det som om ambisjonene har endret seg pittelitt.

VPN unnskylder til RBK-folket
I fjor hadde en lang raljering om trenerrunddansen i Trondheim. Med assistenter til assistenter som ble hovedtrenere osv. Vi ser at den boomerangen har kommet tilbake med full kraft og slått ut fortenna våre.

Men om fu fror det fopper oss fra å raljere fånn en annen gang far fu fødelig feil.

Norway cup
Klubbens sider melder: Vålerengas lag spilte 24 Norway Cup-kamper søndag. Det resulterte i 17 seiere, 2 uavgjort og 5 tap. Samlet målforskjell var 70-36. Sjekk klubbens sider for mer info.

Uavhengig med rett til å klage
På Klanens sider klipper vi akkurat den setningen som vi liker best på en sånn positiv dag som vi har i dag. Fra en kommentar som handler om at Vålerenga har gjenoppstått, og med et avsnitt tilegnet denne ydmyke nettsiden vår: ”Som en uavhengig webside er de i sin fulle rett”.

Dagboka lar seg dermed glede av at også Klanens styre ser på oss som uavhengige, om enn kritikkverdige. Men det å kunne ta imot kritikk med selvinnsikt er jo en god øvelse flere kan trene mer på. Takk for inspirasjonen.

Vålerenga i dag
En god følelse. Noe vi skal nyte fram til neste kamp. Sammen med deg, kosegutt.

Legg igjen en kommentar