Dagboka torsdag 2. august 2007

Dagboka fortsetter å levere i kjent feriestil. Dvs litt seint for morrakaffen. Men det er jo så mye å fortelle. Kos deg, og kom deg på kamp idag! Vålerenga i Europa Europa, det forjettede land som norske lag sier de setter høyt, men sjelden klarer å vise det i praksis. Vi tror vi er på … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 2. august 2007»

Dagboka fortsetter å levere i kjent feriestil. Dvs litt seint for morrakaffen. Men det er jo så mye å fortelle. Kos deg, og kom deg på kamp idag!

Vålerenga i Europa
Europa, det forjettede land som norske lag sier de setter høyt, men sjelden klarer å vise det i praksis. Vi tror vi er på toppnivå, men hvert år viser norske lag at de ikke når såkalte bakgårdsklubber til knæra.

Joda, jeg koster på meg et lite glis over LSKs fadese mot Kaerjaeng, men inni meg er jeg sint. Sånne resultater er faktisk ikke noe å le av med tanke på Vålerengas ambisjoner om å være i Europa. Det eventyret blir vanskeligere når koeffisienten til Norge går på snørra som resultat av sånne kamper. Sånn sett var det bra RBK vant i går, og det er enda viktigere for vår egen koeffisient (og Norges) at vi vinner i dag. Og går videre. Så kan man spørre seg om Vålerenga er i Europa neste år siden vi ligger svett an i serien og er ute av cupen. Men sesongen er ikke over og det verste er å gi opp muligheter så lenge de er i spill. Og så handler det LITT om stolthet og idag når vi møter Flora Tallinn.

Vålerenga mangler fortsatt Grindheim og Brix som følge av skader. Mens Kellers mishandling av Jan Derek i kampen mot Stabæk resulterer i at Sørensen er usikker til dagens kamp. Dan Thomassen ikke får spille pga NFFs tabbe, (takkskarrufaenmegha) og Mila ikke kan spille pga usikkerhet med lisensen hans. Men han kan spille neste kamp, se avsnitt lenger ned.

Vi håper vi får se et Vålerenga som både pga behovet for selvtillit i serien og et genuint ønske om å ikke drite ut norsk fotball mer går ut i 100 og knuser Flora. Noe annet er ærlig talt ikke lov. Vi skal ut av krisa og fortsette fremgangen fra Nadderud. Vi skal ikke synke lenger ned nå.

Kampen vises på Aftenposten.no gjennom VIF-TV. Men du skal vel heller på stadion? Billetter selges i Sjappa frem til kl.1700 og på stadion fra samme klokkeslett. Narvesen og Billettluka.no er også alternativer som kan brukes. Det er solgt rundt 4000 billetter så langt. Mao begrenset interesse. Men i alle fall genuin. Kom igjen, Enga!

Feil filosofi?
Drillo treffer kanskje spikeren i sin kritikk mot dagens norske fotball. En kritikk fremført i Dagbladet som resultat av svake resultater i Europa:

– Vi ser en farlig tendens i Tippeligaen. Lagene er blitt mer opptatt av å holde på ballen. De skal ikke miste den for enhver pris. Resultatet er blitt haugevis av støttepasninger og liten framdrift. Å true bakrommet har kommet i bakleksa. Godt overgangsspill er mangelvare i dagens tippeliga.

Og han spissformulerer:

– Det virker som om det er viktigere å styre fotballkamper enn å vinne dem, sier han til Dagbladet.

Drillo drar på mer om tempo som suksessfaktor, ikke ballbesittelse. Og kanskje her kommer noe av problemet til Vålerenga tidligere i år. Drillo ga seg jo etter uenighet med trenerteamet ellers.

– Det er ingen hemmelighet at jeg hadde andre synspunkter enn trenerne. Situasjonen ble vanskelig, og for å være ærlig: Jeg tror alle tjente på at samarbeidet opphørte.

Jeg kjenner meg igjen i dette. Det går da vitterlig ikke fort fremover når vi angriper. Og har jeg sett Vålerenga true bakrommet i det hele tatt i år? Om vi ikke da så bedring mot Stabæk, kanskje. Hvorfor har det ikke gått fort? Er spillerne for dårlig trent, eller er det bare motivasjon? I dag kanskje vi får se at det bare har vært motivasjon. En motivasjon som nå er bedre, eller?

Trenerjakten
Intet nytt, men Dagboka anbefaler å lese KjellGs siste innlegg på Klanen.no. Den setter litt perspektiv på hva supportere burde bidra med nå, og ikke minst viser den noe mer bredde i synet på Semb, (eller andre evt trenerkandidater) enn det Klanens talsmann kom med i går. Kjell har vært der før, han vet hva som skjer når man snakker til media. Kanskje man skal ta lærdom av det Kjell har erfart.

Mila ok
Det er sikkert flere enn meg som har lurt på hva som skjer med Sebastian Mila. Det har ifølge klubbens sider vært litt knot med lisensen hans, som vel ikke har blitt frigjort fra Polen. Men nå er alt ok, sier Aalbu:

– Vi lånte Mila fra Austria Wien. Verken spilleren, klubben eller agentene gjorde oss oppmerksom på at Groclin hadde leid han ut til Austria Wien i utgangspunktet. Etter vi hentet Sebastian fikk vi tidlig beskjed om at Groclin ønsket penger av lånesummen og en eventuell overgangssum, sier han til vif.no.

– Vi har hver eneste dag håpet at Sebastian skulle bli frigjort fra Polen, dette drøyde dessverre litt, men har løst seg til både til vårt og Sebastians beste.

Aalbu skryter også av Milas måte å takle frustrasjonen ved å være en del av laget selv om han ikke kunne spille kamper. Høres jo bra ut. Vi gleder oss til å se hva Mila kan gjøre fremover.

Da lurer vi bare på hva som feiler Rune Lange?

Action på vestkanten
På et av de mer fasjonable vannhullene i vestkantOslo smalt det i går. Vel, smalt og smalt, det ble dytta på noen bord og knust noen glass, men du vet jo hvordan slikt fremstilles. Vi siterer Dagbladet som forteller at en ”kjendis-milliardær” gikk ”amok” retning bordet til eks-Vålerengatrener Petter Myhre og Steffen Iversen-rådgiver Petter

”Slik Dagbladet har fått bekreftet hendelsen fra flere uavhengige personer, skal den kjente finansmannen ha kommet ut av toalettet, tatt sikte på bordet der Petter Myhre og Eidem sto. De snakket sammen og ante fred og ingen fare da milliardæren kastet seg over bordet slik at alt av glass veltet og føk rundt.”

I tillegg slo han et ølglass ut av labben på Eidem, det traff en dame i hodet og han lappa til en eks-hockeyspiller før en annen eks-hockeyspiller tok ”strupetak” på milliardæren som da roa seg uten vakter eller politi.

Milliardæren er knapp i kommentarene sine til Dagbladet pr tlf. Wow?

Så er saken ute i Nettavisen litt senere som forteller at det er snakk om tidligere Vålerengainvestor Øystein Stray Spetalen. Og at hockeyspilleren var Shampo. Men både Shampo og Petter Myhre selv kjenner ikke seg igjen i Dagbladets dramatiske versjon.

– For det første var jeg ikke på samme bord som Eidem, men sto tilfeldigvis ved bordet ved siden av der episoden inntraff. Og jeg ble overhodet ikke angrepet, slik det står i Dagbladet, sier Petter.

Spettis har jo vært engasjert i Vålerenga både med penger og følelser, men Myhre sier det heller ikke handlet om de dårlige resultatene i Vålerenga.

Spetalen selv sier intet, ei heller Eidem.

Gjennom historien har også Vålerengas spillere tatt seg mer enn en fest på det lugubre stedet, noen har endog bodd der. VPNs kilder har sett spillere gjøre opp barregninger på halvmetern dagen etter moroa. Spillere som heldigvis ikke er i klubben lenger. Vi håper de som er her vet å vente med festen til sesongen er over.

Dermed tolker vi dette helt fritt: i temmelig ytterste konsekvens som en klar advarsel til hva som kan skje med Vålerengas helter dersom de viser seg på Odeon igjen, selv om ikke Petter er en av de som er fast der. Han sier selv og det bare var andre gangen han har vært der. Men andre, spillere altså, har brukt noe mer tid der, gitt.

Det finnes folk som er enda penere kledd og som er villige til å gå til håndgripeligheter, tydeligvis. Og jeg som trodde fiffen var farlige bare i rettsalen, på børsen og i banken.

Og det finnes media som gjør knuste glass til krig, og spasmer til angrep.

Norway cup
Fire Vålerenga-lag henger fortsatt med i sluttspillet. Første og tredjelaget til G16, det beste G13 laget og jenter 19 år.

Ellers…
– kan du laste ned Berres dribleserie mot Stabæk via klubbens sider. Den er faktisk verdt en tier.

– er det forhåndssolgt 15400 billetter til Brann-kampen.

– burde du se VIF-TVs intervju med Raymond Johansen. Herren gir et ganske godt inntrykk av seg selv. Klar i form og engasjement, litt mer diffus på sak. Perfekt for en styreleder i media, vil vi mene.

Vålerenga i dag
Vålerenga – Flora Tallinn, UEFA-cupkvalik. Ullevaal kl 1900.

Og så er det Norway Cup sluttspill. Sjekk klubbens sider for baner og klokkeslett til dagens kamper. Heia Vålerenga!

Legg igjen en kommentar