Dagboka tirsdag 10. juli 2007

En stor nyhet idag. Men burde den vært sluppet? Også snakker vi om Shala og gjentar viktig Sjappeinfo. Et glimt av håp? Vel, vi tør ikke kalle det lys i tunnelen, men kanskje er det et glimt. Et halmstrå kanskje? Eller en liten tue som velter det store lasset vi i dag kaller ”motgang”. For … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 10. juli 2007»

En stor nyhet idag. Men burde den vært sluppet? Også snakker vi om Shala og gjentar viktig Sjappeinfo.

Et glimt av håp?
Vel, vi tør ikke kalle det lys i tunnelen, men kanskje er det et glimt. Et halmstrå kanskje? Eller en liten tue som velter det store lasset vi i dag kaller ”motgang”. For i Dagsavisen forteller leder av elitestyret, Per Espen Musæus at investorene stiller seg positive til investeringer, da i form av en spiss. Vi har hørt hintene fra Aalbu og Myhre, men her sier Musa hvor mye penger det er snakk om. Selv om man håper på å finne en spiss til fem mill drar han også limiten til 10-15 millioner kroner. Når vi da ifølge Nordlys leser at Ole Martin Årst går til Start fra Tromsø for 4 mill skjønner vi at dette er penger nok til å skaffe en bra spiss. I farta nevner Nordlys også en lønning på 3,5 mill i året, noe som ikke er lite det heller.

Uansett er poenget at vi kan glede oss over at muligheten ser ut til å være der. Så gjenstår det å finne denne spilleren da. En som er verdt så mye kroner og som kan bidra med mer enn mål som redder sesongen, selv om det er første pri.

– Treneren og sportsdirektøren må vurdere om en spiller er god nok, og må kunne argumentere for kjøp av spilleren overfor styret og investorer, sier Musa til Dagsavisen.

Det blir noen spennende uker fremover for oss nå da. Og en tung bør som skal legges på skuldrene til en eventuelt ny helt.

Så skal det sies at det er noe litt paradoksalt med hele denne måten å fortelle at man ser etter spissen. Aalbu og Myhre har så langt snakket om at man kikker, og at man har nok noe midler. Men her tallfester elitestyrelederen hvor mye man kan ha i spill. Noe som var nok penger til at jeg tipper Aalbus og Myhres telefoner er enda mer rødglødende nå enn før. For det er vel fortsatt slik at man ikke burde gå ut fortelle om sånne summer i forkant av forhandlinger? Eller er det et lokkemiddel? Det virker jo unektelig som ikke såå lurt, dersom det finnes en spiss der ute vi kunne fått for 8 mill, men som koster oss nå 10 eller 11 fordi selgeren vet at Vålerenga har penger, samtidig som man vet at klubben trenger målscorerer desperat…

Ellers kan man jo si at dette er noe man gjør for å berolige supportere og andre som har hjertet i halsen. Og at alle vi krever hele tiden å vite hva de driver med der på Valle. Da skal dette kanskje roe oss litt.

Jeg håper ikke det er grunnen. Jeg vil heller være totalt i tåka før Aalbu og Myhre drar ut et spar-ess ut av ermet og gir meg troen på Vålerenga høsten 2007. Som ikke koster klubben mer enn det må.

Et blink av håp, langt der borte?
Et annet lite glimt av håp er 16-årige Bardh Shala som knalla inn tre av Vålerengas 4 mål i seieren over Steinkjer i 2.div i går. VG kaller han Vålerengas nye måltyv, og Aalbu skryter av gutten som er tatt opp i a-stallen nå. Og visstnok er med til Gjøvik i morgen.

Det er selvfølgelig knall om Shala er i skuddet. Og vi har jo sett Kristian Brix på banen allerede. Og kanskje kan Shala også bidra til å lette på trykket til Vålerenga gjennom å nette for a-laget. Men vi regner med at man tenker seg godt om før man legger ansvaret for høstsesongen på en 16-årings skuldre.
Det er faktisk vi på tribunene som faktisk har det største ansvaret for å ikke kreve det av Shala eller klubben. Tålmodighet, så kan vi kanskje se at denne juvelen skinner for Vålerenga til riktig tid.

Trenerskifte?
Også i dag bekrefter Aalbu at han avkrefter at Myhre har sparken:

– Petter Myhre er hovedtrener når vi reiser på treningsleir på Gjøvik onsdag, sier han til Dagsavisen, en avis som forøvrig følger Vålerenga såpass tett for tiden at den er verdt å kjøpe kun pga det.

Og med dette konstaterer vi at Dagboka bekrefter at Aalbu bekrefter det han sa til VPN i går da vi fikk avkreftet at Myhres avgang var bekreftet. Ennå.

Sjappa om liv og reise
Vi tar det en gang til:

Charterflyet til Tallinn ble rekordkjapt fullt. Men Sjappenreisen har ordna plasser på rutefly og. Her må du bestille og fikse på egenhånd. Vi snakker om ”Klanen spesial»:

Pris tur/retur inkl. alle skatter og avgifter: NOK 2.200,-
Utreise: 18. juli 07 kl 0840 lokal tid fra OSL
Retur: 20. juli 07 kl 0720 lokal tid fra TLL
Når du ringer må du oppgi at du skal ha Klanen spesial til Tallin, for å få disse prisene. Nummeret du må ringe er: 22 92 55 60. (PS: Vær raskt ute, det er ikke mange plasser til denne prisen.)

Hotell ordner du sjøl. Prøv for eksempel http://www.gohotels.ee/

– Billetter til kampen: Informasjon kommer neste uke, men Sjappa får ikke billettene til Norge. De vil derimot bli solgt fra Klanshotellet onsdag og torsdag (hotell navn etc kommer og ikke minst: tider..) Vi får tildelt inntil 1000 plasser. Det burde holde.

– Billetter til cupkampen mot Nybergsund: info kommer i slutten av neste
uke, når NFF og resten av gjengen har vært på befaring.

– De 297 billettene vi får på langsiden i Stabæk blir lagt ut for salg mandag 16. juli kl 10:00 (kun for sesongkort innehavere)

– Billetter til VIF-Strømsgodset blir lagt ut for salg tirsdag 24. juli kl 10:00 sesongkortinnehavere har forkjøpsrett til og med 31 juli)

– Billetter til hjemmekampen mot Tallin vil bli lagt ut for salg den 24 juli, priser etc kommer 16 juli.

Puh…du er herved Sjappdatert.

Vålerenga i dag
Er det virkelig håp?

Legg igjen en kommentar