Dagboka mandag 9. juli 2007

Litt sein Dagbok, men skal man summere opp ryktemoroa og helgen ellers må man bake med begge beina i røra. Jepp, omtrent så ryddig er det i Vålerenga. Eller er det ikke det? Willy Season Nei, ikke navnet på go`loffen, men det vi kan kalle den sommerpausen som er i gang nå, om som har … Fortsett å lese «Dagboka mandag 9. juli 2007»

Litt sein Dagbok, men skal man summere opp ryktemoroa og helgen ellers må man bake med begge beina i røra. Jepp, omtrent så ryddig er det i Vålerenga. Eller er det ikke det?

Willy Season
Nei, ikke navnet på go`loffen, men det vi kan kalle den sommerpausen som er i gang nå, om som har blitt dominert av mer rykter på en uke enn vi normalt sett ser på en måned. Litt mer enn silly, mao.

Først tok det helt av på onsdag da det ble kjent at Aalbu hadde chatta med daværende sportsdirektør Bratseth i RBK. Verstingryktet var Kone vs Wæhler-bytte, sånn flatt ut. Det har Aalbu greit dementert med hentydninger om alle mulige former for rusmidler som skulle vært brukt på Valle for at det skulle stemt. Både i Dagsavisen der han snakker om sokkerøyking og her på VPN der det handlet om promille. Mao: det skjer ikke.

Hva som ble snakket om er derimot ikke kjent. Enten det er salg, bytter eller blandinger av det er det ingen som sittter med noen fasit på det. Vi kan håpe, og vi kan frykte – men vi vet ikke.

Dernest handlet det om hvorvidt Myhre hadde fått sparken, et rykte som bredte seg i helgen. VPN sjekket også dette med Aalbu, kort og greit der vi spurte om Aalbu kunne avkrefte at Myhre har fått sparken: – Det medfører ikke riktighet, svarte han. Hvilket han også sa til Aftenposten, så vidt vi rakk å registrere. I verste fall kan man tolke det som en slags tåkesvar, i beste fall – og kanskje normalt sett: at Myhre er hovedtrener ennå.

Med en historie om Andre Schei Lindbæk var invitert av Aalbu på Vålerengatrening (for en stund siden) der han trodde han skulle testes som spiss, men havnet etter Myhres ordre på backen kunne VG fortsette med spekulasjoner som gikk på konflikt mellom Aalbu og Myhre. Hvilket igjen har blitt ettertrykkelig tilbakevist av begge to, både i VG og Dagbladet.

Lindbæk hadde forøvrig kanskje andre forventninger til å komme på trening i Vålererenga, men klarer nok ikke sutre seg til plass ved å kalle klubben ”lite proffe” i gårsdagens VG.

Med andre ord:
Fra å være en klubb som ”bare” var i sumpa ble vi på 5 dager en klubb som i tillegg var i ferd med å bytte vår beste spiller mot en ikke-etablert spiss, hadde full konflikt mellom hovedtrener og sportsdirektør og som i farten hadde kicka den førstnevnte av de. Regelrett kaos, med andre ord.

Sannheten er nok noe mildere enn det. Vi kommer nettopp fra en bedriten vårsesong, og folks frustrasjoner er nok store. Aalbu var litt oppgitt over peppern som kom som følge av spekulasjonene om Trondheimsturen, men med tanke på den stemningen som er i Vålerengafolket om dagen skal man kanskje ikke være så overrasket over at det fort går en kule varmt. Unødvendig varmt kanskje. Det kunne kanskje vært begrenset dersom klubben hadde tatt litt mer styring på infoen og publisert noe på sine sider som klargjorde de tingene Aalbu gjorde til oss fredag kveld. Det hadde kanskje gjort mobilen til Aalbu mindre rødglødende…

Som sagt: man skal ikke være for overrasket over at det koker over for folk litt for lett etter sesongen så langt. Jeg var selv i fistel et øyeblikk på onsdag før jeg lot Dropkick Murhpys dra meg vekk fra Vålerengagrublingen i noen timer. Og så la jeg inn ”agurk-filteret” på alt som særlig VG skrev og så ble jeg litt roligere.
Det er ikke tilfeldig at media ser sitt snitt til å melke en sak videre når de selv mener at stofftilfanget er mindre enn ellers. Hvilket også kan sies å bety at journalister er late om sommeren…

Det blir nok mer om dette. Men sleng på et lite filter på deg selv og se om du kan beholde roen til serien starter igjen – da vil du nok vite i større grad hvem som trener Vålerenga, hvem som er direktør og hvem som er spiss.

Og det er der Vålerenga er nå. Det er valg som må taes, ting som må gjøres. Noe må jo gjøres, men hva som skal gjøres kan jo være så mangt. Nye spillere, ny hovedtrener, annen kompatanse inn, mer penger til satsingen fra investorene. Eller en kombinasjon av hvilken som helst av de.

De valgene må taes av Vålerengas spillere, trenere, ledere og investorer. Det er ikke Myhres eller Aalbus ansvar alene. De jobber innenfor sine rammer som er gitt av de som lønner dem. Det viktigste er at de valgene som taes om hva som skal gjøres må være forsvarlige og ikke minst forståelige for alle parter, også de vanlige supporterne som til slutt kan lage et helvete om de ikke skjønner hva klubben driver med. En ting er å være enig i hva som skjer, en helt annen ting er om man ikke forstår valgene, eller de ikke kommuniseres slik at tribunesliteren forstår dem. Det er ganske enkelt egentlig.

Jeg kan skjønne at vi ikke får en ny spiss dersom jeg er overbevist om at vi ikke har penger til det. Jeg er kanskje ikke enig, siden jeg mener investeringen er verdt det for å sikre plassen. Men jeg kan forstå det.

Jeg kan skjønne at vi ikke får ny trener dersom ingen andre finnes til en fornuftig pris, eller dersom man sier at man har tillit til Myhre i ledelsen og heller vil gjøre jobben hans lettere ved nye rammer: f.eks midler til spillerkjøp. Jeg er kanskje ikke enig i det heller, men jeg kan forstå det.

Det handler ikke bare om hva man gjør, men hva man sier. Og det jeg kan forstå kan jeg i større grad akseptere.

Hvilke grep som klubben som en helhet gjør nå vil vi se i løpet av noen uker. Ferdig vurdert vil de grepene først være når sesongen er over.

Mitt bidrag som en av de mange som bryr seg om klubben er å holde hodet kaldt når VG og andre medier vifter med stormlampa og være litt kritiske til det som serveres. Det jobbes forhåpentligvis hardt nok oppe på Valle til at de ikke trenger ekstra pes akkurat nå. Den stormen kan vi vente med til vi vet hva man gjør. Kanskje vi slipper å starte den stormen og…det kan jo faktisk gå bedre enn nå.

Spissjakten
Ifølge Dagbladet har Vålerenga allerede sjekka ut 40 spissnavn. Der er det nok mye rask, men det jobbes i alle fall. ”Noen faller fort fra, andre har blitt uaktuelle av forskjellige grunner, mens noen fortsatt står på lista. Men dette er ikke som å handle på super’n. Vi er nødt til å treffe med investeringen”, sier Petter til avisen.
Spot on: Vålerenga har sett mange mislykkede spissinvesteringer.

Skal man bruke penger bør det være verdt det. Ingen bombe. Men dette er ikke rakettforskning, det er en vanskelig jobb. Vi håper det går bra, og føler vi gjentar oss.

Bra?
Dagbladet på lørdag kunne i rekken av spennende artikler om fremtiden fortelle at Vålerenga hadde flest spillere under 23 år som har kontrakt i tippeligaen: Ti stykker. Brann, LSK og RBK var på bånn av den lista. Omtrent det motsatte av tabellen. Det betyr på en måte at ungdomssatsing ikke fungerer nå. Men hva kan det bety for framtiden?

Ellers
– La meg si det slik. Dersom en norsk eliteserieklubb skulle ønske å tilby meg trenerjobb, så er nok tidspunktet nå. Jørn Andersen til VG. Som i samme sak sier at han ikke har vært i samtaler med Vålerenga – slik noen spekulerer i.

– Unga gledet seg til ferien. Men da pappaen har valgt en jobb som dette i Vålerenga, skjønte de at dette måtte ha førsteprioritet akkurat nå. Dessuten er Ellen, kona, vant til at jeg har hatt 200 reisedøgn i året, og nå er jeg tross alt mye mer hjemme. Jeg prøver å gjøre en best mulig jobb for Vålerenga, og de antall timene jeg legger ned, kan i alle fall ingen ta fra meg. Aalbu til Dagsavisen. Og han skal ha for det. Alle som er fedre vet hvordan dette kjennes ut. La oss håpe det gir resultater, ikke bare en sliten direktør.

Sjappa om liv og reise
Charterflyet til Tallinn ble rekordkjapt fullt. Men Sjappenreisen har ordna plasser på rutefly og. Her må du bestille og fikse på egenhånd. Vi snakker om ”Klanen spesial»:

Pris tur/retur inkl. alle skatter og avgifter: NOK 2.200,-
Utreise: 18. juli 07 kl 0840 lokal tid fra OSL
Retur: 20. juli 07 kl 0720 lokal tid fra TLL
Når du ringer må du oppgi at du skal ha Klanen spesial til Tallin, for å få disse prisene. Nummeret du må ringe er: 22 92 55 60. (PS: Vær raskt ute, det er ikke mange plasser til denne prisen.)

Hotell ordner du sjøl. Prøv for eksempel http://www.gohotels.ee/

– Billetter til kampen: Informasjon kommer neste uke, men Sjappa får ikke billettene til Norge. De vil derimot bli solgt fra Klanshotellet onsdag og torsdag (hotell navn etc kommer og ikke minst: tider..) Vi får tildelt inntil 1000 plasser. Det burde holde.

– Billetter til cupkampen mot Nybergsund: info kommer i slutten av neste
uke, når NFF og resten av gjengen har vært på befaring.

– De 297 billettene vi får på langsiden i Stabæk blir lagt ut for salg mandag 16. juli kl 10:00 (kun for sesongkort innehavere)

– Billetter til VIF-Strømsgodset blir lagt ut for salg tirsdag 24. juli kl 10:00 sesongkortinnehavere har forkjøpsrett til og med 31 juli)

– Billetter til hjemmekampen mot Tallin vil bli lagt ut for salg den 24 juli, priser etc kommer 16 juli.

Puh…du er herved Sjappdatert.

Vålerenga i dag
Vålerenga 2 møter Steinkjer kl 1800. Hjemme et sted. Hvilket ikke er bestemt ennå pga nedbørsmengder på Voldsløkka. Så det kan bli Valle kunstgress i stedet.

Legg igjen en kommentar