Prosessen – ekspertene snakker: Morten Stokstad

Neste mann ut med sitt syn på Bernt Hulsker-saken er VPNs kramgoa objekt Morten Stokstad i VG. Les og bli litt forundret: Burde Bernt Hulsker straffes av NFFs styre på grunnlag av videoen fra den aktuelle hendelsen med Peter Werni i kampen mot Aalesund? Hvorfor/hvorfor ikke? – Nå har jeg vært i London en uke, … Fortsett å lese «Prosessen – ekspertene snakker: Morten Stokstad»

Neste mann ut med sitt syn på Bernt Hulsker-saken er VPNs kramgoa objekt Morten Stokstad i VG. Les og bli litt forundret:

Burde Bernt Hulsker straffes av NFFs styre på grunnlag av videoen fra den aktuelle hendelsen med Peter Werni i kampen mot Aalesund? Hvorfor/hvorfor ikke?

– Nå har jeg vært i London en uke, så jeg har ikke sett episoden på TV – bare stillbildene i avisa. Hvis slaget er som det ser ut der, synes jeg det er greit at han straffes. Synes NFF generelt bør bruke TV-bildene mer til å sanksjonere mot overtramp. Det idiotiske er jo selvsagt at de bare kan ta de situasjonene dommeren ikke ser. Den ordningen er håpløs.

Hva syns du om den tilmålte straffen (2 kampers karantene) NFF foreslår i lys av om du mener han burde straffes eller ikke?

– To kamper er greit nok. Kanskje det kan være med på å få Hulsker til å luke vekk noen av de illsinte barnesykdommene som preger ham på banen.

Hvor føler du selv lista ligger for fotballekspertene i forhold til å
kommentere enkeltspilleres handlinger og holdninger? Kan man gå for langt og i såfall hvordan?

– Lista legges av hver enkelt aktør. En fotballekspert er ansatt for å si meningen sin. Hvis meningen er helt på trynet, eller åpenbart tråkker over noen grenser, har arbeidsgiveren et problem. Moralen blir dermed: Ansatt fornuftige eksperter. Ikke alle TV-stasjoner har gjort det.

Er Hulsker offer for en hekseprosess og statueres han som et eksempel av NFF?

– Hulsker har fått et rykte som en slags badboy nummer en i norsk fotball. Det er selvsagt uheldig for ham. Ubevisst kan det kanskje ha påvirket NFF i straffeutmålingen.

Hva betyr en eventuell karantene for norsk fotball og fotballjussen
(dommere, utvalg, videodømming) videre?

– Det betyr at videobilder vil bli tatt enda mer i bruk i tiden som kommer. Det kan føre til et lite rush av klagesaker. Og det kan bli et problem hvis NFF tar på seg rollen som overdommer i en rekke situasjoner oppstått i kampens hete.

Legg igjen en kommentar