Sparta – Vålerenga 1-2

Torsdag betyr kampdag i hockey og i dag er bortetur til den minst trivelige av alle utrivelige plasser i gamle Østfold, nemlig Sarpsborg. For Vålerenga så er Sebastian Johansen tilbake og Andrew Nielsen er ssscchhhpelleklar.

1. periode

Vålerenga er greit med på notene i starten og man følger jo litt ekstra med #81 Nielsen. Trenger ikke mange byttene for å se at han er stor og sterk nok. Han låser folk med letthet opp i rundvantet, er litt dirty er betong i kroppen. I tillegg får han +1 i sitt andre bytt når Brekke Henriksen går på utsiden av droppunktet og speller på backhand blindt inn foran mål er Thomas Olsen crasher nettet og vasker pucken opp i nettaket fra kort hold.

Etter målet fortsetter Vålerenga å være gode selv om Sparta har litt mer puck i vår sone. Det blir ikke farlig for de spiller bare rundt på utsiden av vår kompakte femmer.

Sakte men sikkert så gir puckinnehavet Sparta litt troen på seg selv og de blir farligere. Vålerenga begynner også på pådra seg noen utvisninger og viser at kan mer enn å aire doggen sin når han må ut i full strekk flere ganger.

Tuben rir av de siste 10 for oss og lagene kan gå i garderoben med 0-1 til de storbysofistikerte fra 0658

Skudd

Sparta – Vålerenga 15-12

Mål Vålerenga

0-1 Olsen (Brekke Henriksen – Bøen Rokseth)

2. periode

Vålerenga starter med Thomas Olsen i syndebingen etter en unødvendig forseelse med 13 sekunder igjen av 1. periode. Bedre blir det ikke når Brekke Henriksen ryker på en ny utvisning i undertallet. Tuben fortsetter å være tryggheten selv bak der og vi rir av både denne og kommende utvisninger. I første halvdel av 2. periode er Sparta klart bedre enn oss. De er gode i overtall der de får satt opp skyttere ofte. De dominerer også mot oss i 5 mot 5 og man sitter egentlig bare og venter på at Sparta skal utligne.

Utligningen lar vente på seg og Vålerenga kommer seg til noen sjanser de også. Nærmest er Sebastian Johansen som blir mata av Olimb, men skuddet hans går klink i stolperota.

Ikke lenge etter gjør Partanen en manns jobb i rundvantet og serverer Thomas Olsen som pirker inn dagens andre pinne bak Spartas puck»stopper»; Bence Ballsaczs.

Etter det dør kampen litt. Luften går litt ut av stakkers Sparta og Vålerenga kontrollerer det inn til ny pause.

Skudd

Sparta – Vålerenga 13-5

Mål Vålerenga

0-2 Olsen (Partanen)

3. periode

0-2 viser seg å være en hard nøtt for Sparta. De har prøvd alt de kan i 2 perioder uten å få hull på byllen og gir nærmest opp i 3. periode. Vålerenga kontrollerer det inn, eller ser tilsynelatende ut til å kontrollere det inn, for med 3 min igjen sender Meisingset en slapp lefse fra blå og den sniker seg inn bak en dekket Breivold. 1-2 og det er plutselig spenning igjen. Vil kampen ryke?

3 minutter senere er svaret på det spørsmålet; Nei. Vålerenga holdt inn og mens våre spillere strekker hendene i været for å feire en lagseier så viser Leo Halmrast hvorfor klubben gjorde lurt i å ikke satse på ham.

Skudd

Sparta – Vålerenga 3-5

Vålerengas beste

1) Tobias Breivold

2) Thomas Olsen

3) Stian Solberg