Vålerenga – Rosenborg 1-3

Sen søndagskamp mot et uvanlig svakt Rosenborglag der de tre poengene i pottene er særdeles viktige for begge lag.

Fasit så langt denne runden er at Stabæk og Sandefjord har kriget seg til 1 poeng i sine kamper, mens Ham-Kam gjorde som Storhamars Trym Gran – de tabbet seg ut mot Odd og tapte fortjent.

Av erfaring forventer man ikke så mye annet enn et Vålerenga lag som stiller med høye skuldre i slike nedrykkskamper, men starten er positiv. Vålerenga spiller seg umiddelbart til en god sjanse når da Petter Strand skyter utenfor etter å ha fått deg i 45. Vålerenga fortsetter den gode starten med å vinne noen baller høyt og komme til innlegg.

Etter den starten virker Vålerenga å være fornøyd og lar RBK skli gjennom midtforsvaret to ganger. Det resulterer i to enkle mål .

Først scorer Thorvaldsson etter at Sandberg åpnet forsvaret ved å tape en duell høyt i banen. Minutter senere er den kognitivt svake Jaydon Nelson igjennom og triller ballen forbi Storevik. Tok ikke lang tid å trygge Rosenborgs sesong og fortsatte eliteserietilværelse. Flott.

Etter å ha forært Rosenborg kampen tar laget fra Henry Oliver Rinnans hjemfylke det roligere. Vålerenga kan igjen få prege kampen litt og Petter Strand finne Riisnæs Jr. med en mektig pasning fra dypet etter noen og tjue minutter. Riisnær Jr. kommer alene mot Tangvik og velger skudd fra spiss vinkel fremfor å prøve å finne Ilic som har revet seg vekk fra oppasseren sin foran mål.

I angrepet etter redder Bitri oss fra en større ydmykelse når han takler enkle Nelson som er på vei gjennom igjen.

Etter det må vi vente til det 30. minutt før det smeller. Denne gangen i riktig not. Vålerenga bygger opp et angrep på venstresiden der Bjørndal på 2. forsøk får slått inn. Innlegget går over keeper og dupper ned på lengste. Der står Ilic og stanger ballen i mål. Deilig!

men vi har fremdeles en stor jobb å gjøre.

Etter dette virker det som at Vålerenga forstår at de kan pumpe baller på Ilic i feltet. Han knuser jevnlig midtstopperne til RBK i lufta, men begge han kan avslutte på ender med å gå over mål.

Elias Hagen har også et skudd fra distanse noen minutter før pause, men skuddet går rett på keeper.

I pausen gjør Vålerenga et bytte. Bitri byttes ut til fordel for Kiil Olsen.

Andre omgang starter med at Vålerenga får straffe. Strand eller Ofkir felles av Sheldon Cooper og Strandberg tar straffen. Straffen er av det dårlige slaget. Så ufølsomt og lite presist som kun en midtstopper kan skyte dem.

Vålerenga prøver å stå høyt også etter denne nedturen. Vålerenga skaper endel halvsjanser, men RBK står godt i eget forsvar. De vinner endel dueller mot Ilic og blokkerer de skuddene som kommer.

Etter 67 min kommer Juklerød inn for Riisnæs og han server Ilic med sin første touch på ballen. Avslutningen styrer Ulrik Yttergård Jensen i tverrliggeren med et nydelig beggerslag. Kampens fløyteblåser, Tore Hansen, tar en Saddam Hansen og ser jo selvsagt ikke det. Atpåtil er RBK nære å kontre inn 1-3 i påfølgende angrep. Elias Hagen må stoppe Nypan og får et gult kort for det. Et gult kort Elias Hagen og Vålerenga må ta med seg inn i de resterende kampene fordi Tore Hansen er inkompetent. I tillegg så bidrar Tore Hansen aktivt til at Vålerenga ikke får straffe – en straffe man forhåpentligvis ikke hadde latt en midtstopper ta.

Ikke lenge etter avgjør dessverre Storevik kampen for RBK da han hjelper en av klarering fra Ole Sæther inn i mål.

Målet er like svakt som de to andre vi allerede har sluppet inn. Det er så tafatt å jævlig som det er mulig å få det.

Kampen blåses av med 1-3 og nok et lag kan spasere inn en seier på vårt gress.