Dagboka lørdag 14. oktober 2023

Det er high and low for damene, herrene har landslagspause mens det kommer nye folk til på hockeysiden.

Dessverre gikk det ikke hele veien da Vålerenga dro på tur for å møte selveste Real Madrid i Champions League-kvalifiseringa.

Mange mener nok at vi burde være stolte av å i det hele tatt ha kommet oss dit, men der er VPN uenige. Vi er, og vi viste at vi kan hamle opp med selv de beste og største lagene der ute i Europa.

Utgangspunktet for neste kamp er 2-1 (Rogic) til Madrid noe vi ser på som helt overkommelig. Med kulturell hjemmebanefordel (vår tribune er større enn deres), kunstgress og litt kulde i lufta, skal vi vise damene fra syden hvordan vi gjør ting her på berget.

Kampen spilles på onsdag klokka 19:30.

Men før det venter hverdagen i form av Avaldsnes hjemme i dag klokka 15:00. John Arne Riise og gjengen ligger akkurat nå på dønn sisteplass i ligaen og vi veit ikke engang om det er vits å omstille seg og «ikke ta det for gitt at vi vinner» og alt det sølet der.

Faen heller. De skal slås etter boka, uten alt for mye fuzz. De har vunnet tre kamper i år. Vi, på vår side kjemper om gull.

Kampen spilles i dag klokka 15:00

Håki

Vålerenga måka over Comet 7-1 på torsdag og i dag møter vi Frisk Asker klokka 18:30 der borte langs E18 retning Drammen.

Gutta fra Asker har ikke kommet it gang på samme måte som oss og ligger og vaker rundt i det nedre siktet av tabellen. Vi forventer ikke samme nedpløyinga som mot haldensera, men seier, det er godt innafor.

Før du stikker bort dit rekker du kampen på Valle.

Matchen spilles 18:30

Ny mann på isen

I går signerte vi en ny back fra Canada. Andrew Nielsen var hans navn. Av VPNs hockeypanel beskrives han følgende:

– En solid to-veis back. Skal ha et godt hockeyhode og knallhardt skudd. Han er ikke den kjappeste på jerna men han er garra raskere og hardere enn både Tommy K og P Thoresen. Når det kommer til å kjempe om plass forran Tuben så vil bønda være sjanseløse. At han kommer med et rykte for å stå opp for lagkameratene sine og det liker vi!

De (Vålerenga) vil ha mer bulk på back når det er behov for det. Derfor er der ikke så viktig at han ikke er så super rask (uten at det betyr han er treig). Vi har nok kjappe spillere men mangler tøffhet og styrke defensivt. Måten han har spilt på gjør at man lett kan pådra seg skader (hard i dueller) og bare generelt hard.

Her er en video med gladgutten i aksjon.

Vålerenga i dag
Først ser vi damene hjemme, så hockey borte.